Super biznis - Kradja na bebama

Ko je organizovao ovaj biznis?

• Mali Perica- Haker, prijatelj direktora bolnice.

• Preduzetnik iz Nove Pazove.

• Gradonačelnik, koji žudi da radi kao inženjer.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

dbkapo

Veoma poznat
Poruka
11.819
Izvor ALO: Bebi kamere u porodilištu!
U Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović - Dedinje“ u Beogradu pušten je u rad prvi informacioni sistem koji omogućava roditeljima da putem kamere zakačeneza bebin krevetac, a preko interneta, posmatraju svoje novorođenče.
Mogućnost bebi nadzora, koja će zainteresovane koštati 6.000 dinara, uskoro će uvesti i ostala porodilišta u Srbiji.
-----------------------------------------------------------------------
Obratite pažnju na cenu po bebi 6000din = 60 Evra :whistling:
U Beogradu ove godine će biti rodjeno oko 22000 bebi.
U zanosu radosti, svaki drugi tata će se isprsiti tako da će realni prihod biti:
11000*60 Evra = 660.000 Evra
Zaposlenih 4-5 radnika.
Rashodi i porezi nisu veći od 20% zajedno sa ulaganjima.
Čista zarada samo u BGD-u: 528000Evra/god. :super:

Šta mislite, ko je organizovao ovaj biznis?

Poslednja izmena:
A zasto je lopovisanje?
Zar nije pozitivno sto IMAS I TU MOGUCNOST?
Neko te tera da na to pristanes?
Ti si stvarno smesan.
1. U jednom normalnom društvu 21veka podrazumeva se ova usluga kao besplatna jer su ulaganja mala.
2. Vrlo isplativa cena, uz zagarantovanu solidnu zaradu bi bila 500din/bebi a ne 6000, a usluga bi bila dostupna svakom roditelju.
3. Ovakvi poslovi su dostupni samo MONOPOLISTIMA koji DERU NAROD na svakom koraku. Za druge nema mesta.
4. Vidim (kosta) da znate čak i gde bi trebao da ode deo "lako otetih" sredstava.

Da li je za ovaj posao objavljen TENDER i utvrdjena realna cena?

A u cemu je problem sa tim poslom?
Bilo ko da se setio svaka mu cast, jer ce sredstva otici i na poboljsanje uslova u tim porodilistima.....
A ti posto ne umes da se setis niceg korisnog, bolje idi kopaj kukuruz.....Izgleda da si jedino za to.

Kao prvo, ja se bavim intelektualnim poslom i zaradjujem svojim radom pošteno i dovoljno za svoju porodicu.

Ovog posla se niko nije setio već Djilas i njegovo okruženje kopiraju rešenja koja su skoro besplatna u inostranstvu, a nama (seljacima) se dere koža.
Većina ljudi zna da se danas može besplatno uspostaviti video konferencija ( Skajp i mnogi drugi programi) preko kompa sa kamerama a svaki malo upućeniji čovek može organizovati prenos snimka kamere na internet sajt.
Muka mi je od "dobročinitelja" koji nas prave ludim te nam prodaju termine tipa "pametne kuće" umesto "sistema centralnog upravljanja doma", pametni vodomeri i kalorimetri umesto "distancioni" i td.
Za ovo će morati da odgovaraju jednog dana, naravno uz zajedničku tužbu gradjana.

Kao prvo, ja se bavim intelektualnim poslom i zaradjujem svojim radom pošteno i dovoljno za svoju porodicu.

Ovog posla se niko nije setio već Djilas i njegovo okruženje kopiraju rešenja koja su skoro besplatna u inostranstvu, a nama (seljacima) se dere koža.
Većina ljudi zna da se danas može besplatno uspostaviti video konferencija ( Skajp i mnogi drugi programi) preko kompa sa kamerama a svaki malo upućeniji čovek može organizovati prenos snimka kamere na internet sajt.
Muka mi je od "dobročinitelja" koji nas prave ludim te nam prodaju termine tipa "pametne kuće" umesto "sistema centralnog upravljanja doma", pametni vodomeri i kalorimetri umesto "distancioni" i td.
Za ovo će morati da odgovaraju jednog dana, naravno uz zajedničku tužbu gradjana.

A zasto da bude besplatno?
Znas li ti da nesto na tom Zapadu na koji se toliko pozivas dobijes besplatno?

Poslednja izmena:
1. U jednom normalnom društvu 21veka podrazumeva se ova usluga kao besplatna jer su ulaganja mala.
2. Vrlo isplativa cena, uz zagarantovanu solidnu zaradu bi bila 500din/bebi a ne 6000, a usluga bi bila dostupna svakom roditelju.
3. Ovakvi poslovi su dostupni samo MONOPOLISTIMA koji DERU NAROD na svakom koraku. Za druge nema mesta.
4. Vidim (kosta) da znate čak i gde bi trebao da ode deo "lako otetih" sredstava.

Da li je za ovaj posao objavljen TENDER i utvrdjena realna cena?

1.Nadji mi bilo gde bilo kada u bilo kom drustvu( a posebno na tom tvom Zapadu) da je neka nestandardna usluga besplatna?
2.Ko si ti da znas sta je isplativa cena? smeo bih da se kladim da ne znas ni osnovnu kalkulaciju troskova u ovom slucaju da napravis,cim lupetas cifre napamet.
3.Ko ume da cita, a ti to ocigledno ne znas, jasno kaze da je sama bolnica postavila uredjaje i da sama bolnica naplacuje uslugu, tako da tvoja prica oko monopolista ili privatnika nema blage veze s mozgom.
4.Naravno da bi trebao da ode u poboljsanje uslova u toj bolnici.To sto NEKO MOZDA taj novac usmerava na drugu stranu je krivicno delo(trosenje bolnickih sredstava), i NEMA NIKAKVE veze sa samom idejom.
Pretpostavka da iza svake ideje kod nas stoji neki monopol ili krivicno dleo mnogo vise govori o frustriranosti i gluposti onog ko to pretpostavlja.
Tvoj drugi komentar nije ni zasluzio odgovor, jer tacno govori ono sto sam obojio.

U pitanje su bebe nešto najplemenitije i najpotrebnije jednoj NORMALNOJ zemlji. Zašto biznis hijene i tu deru narod.
Ja zapadom smatram Finsku, Norvešku, a ne divlju Ameriku i tobožnju ugladjenu Britaniju.
Da li si se zapitao zašto je Skajp besplatan ???

Tvoje pitanje nije dobro postavljeno.......
Pitanje je DOKLE ce skype biti besplatan?
Nje postoji ljudska delatnost koja ne moze da bude lepa i plemenita.
Po tovjoj logici farmaceuti su svi odreda lopovi jer eto zaradjuju na nesreci ljudi, pa i dece?
Onda bi pogrebna preduzeca trebalo besplatno da daju opremu, jer je eto to plemenito, a sramota je zaradjivati na nesreci?
Ti si stvarno smesan.
Ne pljujes Vladu Srbije zato sto ne ukida PDV na opremu za decu, a pljujes upravu jedne bolnice, koja da bi namakla nesto sredstava i sama, dolazi na sjajnu ideju.
I sad su oni pokvareni?
Pa ne tera te niko da to radis.
Ti lepo otidji ceo dan pa gledaj iza stakla.....

PS:Onaj ko nema da da 6000 dinara, taj nema ni ADSL, niti racunar.....Ljudi moraju da se pruzaju prema svom guberu, kako kazu nasi stari.
Onaj ko to ne moze da priusti, ne mora.Nije obavezno.....
S te strane gledajuci cena je veoma niska.......
Hoces uslugu i imas dovoljno novca za nju?
Plati je dobro....

Poslednja izmena:
Tvoje pitanje nije dobro postavljeno.......
Pitanje je DOKLE ce skype biti besplatan?
Nje postoji ljudska delatnost koja ne moze da bude lepa i plemenita.
Po tovjoj logici farmaceuti su svi odreda lopovi jer eto zaradjuju na nesreci ljudi, pa i dece?
Onda bi pogrebna preduzeca trebalo besplatno da daju opremu, jer je eto to plemenito, a sramota je zaradjivati na nesreci?
Ti si stvarno smesan.
Ne pljujes Vladu Srbije zato sto ne ukida PDV na opremu za decu, a pljujes upravu jedne bolnice, koja da bi namakla nesto sredstava i sama, dolazi na sjajnu ideju.
I sad su oni pokvareni?
Pa ne tera te niko da to radis.
Ti lepo otidji ceo dan pa gledaj iza stakla.....

Ti stvarno ne umeš da čitaš između redova. Otkud novinar zna da će i druga porodilišta uvesti ovu uslugu? Da li je on pozvao direktore porodilišta ili mu je informacije dao neko iz kabineta Djilasa?
Skype je besplatan već dugo godina a i bez Skypa ti mogu organizovati besplatnu video konferencu jer postoje desetine drugih BESPLATNIH programskih rešenja. Ti plaćaš samo priključak interneta provajderu i to je sve.

Ti stvarno ne umeš da čitaš između redova. Otkud novinar zna da će i druga porodilišta uvesti ovu uslugu? Da li je on pozvao direktore porodilišta ili mu je informacije dao neko iz kabineta Djilasa?
Skype je besplatan već dugo godina a i bez Skypa ti mogu organizovati besplatnu video konferencu jer postoje desetine drugih BESPLATNIH programskih rešenja. Ti plaćaš samo priključak interneta provajderu i to je sve.

Sve delatnosti koje si naveo su OK, ali postoji konkurencija od davnina, pa su i cene usluga odgovarajuće. U IT tehnologijama kod nas vlada MONOPOL. Ja se ne mirim sa tim, u tome je razlika između tebe i mene. Kod nas je internet za istu uslugu 3 puta skuplji nego npr. u Rusiji. A znamo da su tamo troškovi veći. Ja sam za različitu brzinu upload-a i danload-a prvi put čuo kod nas. Od toga je počela osnovna manipulacija ovim tržištem. U Rusiji toga nema.

Sva ta BESPLATNA programska resenja imaju za cilj da jednog dana ne budu vise besplatna.....
Toliko o tome.
Sto se drugog tice, bolnice su pod jurisdikcijom ministarstva zdravlja a ne Djilasa
Opet corak.
Sasvim je loguicno da dobra ideja veoma brzo nadje svoj put i svoje mesto na trzistu.
Sta je tu cudno?
I za kraj...Ti k`o baba Vanga, znas i koga je to novinar zvao.:rotf::rotf::rotf::rotf:

Naravno, ovaj tvoj komentar je tacno slika i prilika onoga sto sam vec naveo.

4.Naravno da bi trebao da ode u poboljsanje uslova u toj bolnici.To sto NEKO MOZDA taj novac usmerava na drugu stranu je krivicno delo(trosenje bolnickih sredstava), i NEMA NIKAKVE veze sa samom idejom.
Pretpostavka da iza svake ideje kod nas stoji neki monopol ili krivicno dleo mnogo vise govori o frustriranosti i gluposti onog ko to pretpostavlja.

Sve delatnosti koje si naveo su OK, ali postoji konkurencija od davnina, pa su i cene usluga odgovarajuće. U IT tehnologijama kod nas vlada MONOPOL. Ja se ne mirim sa tim, u tome je razlika između tebe i mene. Kod nas je internet za istu uslugu 3 puta skuplji nego npr. u Rusiji. A znamo da su tamo troškovi veći. Ja sam za različitu brzinu upload-a i danload-a prvi put čuo kod nas. Od toga je počela osnovna manipulacija ovim tržištem. U Rusiji toga nema.

Opet ne znas da citas tekst.
Ovo nema veze sa konkurencijom.
Ovu opremu je postavila SAMA BOLNICA, i tu nema govora ni o monopolu ni o konkurenciji.
Naravno da sama bolnica IMA monopol na sve delatnosti u njenom krugu.
Zar bi to trebalo da bude cudno?
To sto tvoja frustriranost korupcijom u ovom drustvu dostize tolike razmere da i tamo gde nema problema vidis problem je prilicno zabrinjavajuce za tebe..
Takvi kao ti, ili slicni su bili godinama frustrirani time sto je navodno Slobo drzao monopol svugde, te kad je uz pomoc para sa Zapada ta frustriranost dovela do 5.oktobra, samo su se zamenile uloge, te su frustrirani poceli da ugnjetavaju ove druge.
I tako ukrug.
Samo sto je problem sto ovde,u ovom slucaju nema nikakvog monopola.
Ima mesta MOGUCEM kriminalu, i mogucoj zloupotrebi, ali je to u futuru, a nikako ne po defaultu.

Sva ta BESPLATNA programska resenja imaju za cilj da jednog dana ne budu vise besplatna.....
Toliko o tome.
Sto se drugog tice, bolnice su pod jurisdikcijom ministarstva zdravlja a ne Djilasa
Opet corak.
Sasvim je loguicno da dobra ideja veoma brzo nadje svoj put i svoje mesto na trzistu.
Sta je tu cudno?
I za kraj...Ti k`o baba Vanga, znas i koga je to novinar zvao.:rotf::rotf::rotf::rotf:

Naravno, ovaj tvoj komentar je tacno slika i prilika onoga sto sam vec naveo.

Po tebi je porodilište samo ugradilo kamere i samo će ih održavati. :whistling:
Ja znam od koga potiče inicijativa. Tačno znam kako diše "žuti" sistem i ko je biznis inovator za sakupljanje para od naroda.
Taj čovek ima desetine firmi u Bgd-u, drži medije u ruci i PREPRODAJE reklame na javnom servisu a samo od jedne firme mu je čista zarada prošle godine bila 7 miliona evra. :klap:
Neke serije je kupljene na sajmu u Sarajevu je preprodao RTS-u sa čistom zaradom od 1,5 miliona evra. To se zove MONOPOL, nekome koristi položaj da zaradi ogromne pare a ja treba da plaćam taj RTS.

Po tebi je porodilište samo ugradilo kamere i samo će ih održavati. :whistling:
Ja znam od koga potiče inicijativa. Tačno znam kako diše "žuti" sistem i ko je biznis inovator za sakupljanje para od naroda.
Taj čovek ima desetine firmi u Bgd-u, drži medije u ruci i PREPRODAJE reklame na javnom servisu a samo od jedne firme mu je čista zarada prošle godine bila 7 miliona evra. :klap:
Neke serije je kupljene na sajmu u Sarajevu je preprodao RTS-u sa čistom zaradom od 1,5 miliona evra. To se zove MONOPOL, nekome koristi položaj da zaradi ogromne pare a ja treba da plaćam taj RTS.

Sve sto ti kazes je manje vise tacno......
Ali to opet kazem nema nikakve veze sa bolnicama.
Bolnice su pod jurisdikcijom ministarstva zdravlja, prihod od usluge se placa na racun bolnice, sefove bolnica ne postavlja Djilas nego ministarstvo zdravlja.
Ja svakako ne sporim da su u toj prici MOGUCE zloupotrebe, ajde cak da kazem da su i verovatne, ali tvoja frustriranost nema nikakve granice.
Ideja je kao ideja veoma veoma dobra i ne treba je nikako pljuvati spustajuci se na taj nivo komunikacije.
Kada drugi dodju na vlast, lako je utvrditi da li ej bilo budzetskih zloupotreba.
Pare na racunu imaju svoj put i svoj trag.
Odmah apriori reci kako je nesto kriminal, vise govori o tebi, nego o njima.
A sta ako se ispostavi da tu nema kriminala?
Ti ces onda reci: j.b.g ali ga je bilo na drugim mestima?
Uopste ne shvatas da takvim bezveznim prozivanjem, na osnovu tvog "osecaja" samo kompromitujes stvarne slucajeve kriminala,koje treba procesuirati.

Poslednja izmena:
Opet ne znas da citas tekst.
Ovo nema veze sa konkurencijom.
Ovu opremu je postavila SAMA BOLNICA, i tu nema govora ni o monopolu ni o konkurenciji.
Naravno da sama bolnica IMA monopol na sve delatnosti u njenom krugu.
Zar bi to trebalo da bude cudno?
To sto tvoja frustriranost korupcijom u ovom drustvu dostize tolike razmere da i tamo gde nema problema vidis problem je prilicno zabrinjavajuce za tebe..
Takvi kao ti, ili slicni su bili godinama frustrirani time sto je navodno Slobo drzao monopol svugde, te kad je uz pomoc para sa Zapada ta frustriranost dovela do 5.oktobra, samo su se zamenile uloge, te su frustrirani poceli da ugnjetavaju ove druge.
I tako ukrug.
Samo sto je problem sto ovde,u ovom slucaju nema nikakvog monopola.
Ima mesta MOGUCEM kriminalu, i mogucoj zloupotrebi, ali je to u futuru, a nikako ne po defaultu.

Nemam vremena toliko ta di crtam šemu kako se to radi, ali sam bio izvršioc u takvim šemama i prepoznam ih odmah. Ideja vlasti se sastoji u onoj izreci "SELJAKA SAMO TREBA PO DŽEPU" i dovešćemo ga u red.
Što se tiče Slobe, ja sam ga podržavao do 1995.god dok nije izdao Kninsku Krajinu. Prethodna vlast je bila mnogo naivnija i poštenija te se ne može meriti sa ovom. Nikada nisam podržavao žute i mislim da su NAJVEĆE ZLO koje nas je snašlo od 1991godine. Tebi ću samo reći da ćeš tek narednih godina saznati o manipulacijama ove vlasti, seti se onda mene.

Sve sto ti kazes je manje vise tacno......
Ali to opet kazem nema nikakve veze sa bolnicama.
Bolnice su pod jurisdikcijom ministarstva zdravlja, prihod od usluge se placa na racun bolnice, sefove bolnica ne postavlja Djilas nego ministarstvo zdravlja.
Ja svakako ne sporim da su u toj prici MOGUCE zloupotrebe, ajde cak da kazem da su i verovatne, ali tvoja frustriranost nema nikakve granice.
Ideja je kao ideja veoma veoma dobra i ne treba je nikako pljuvati spustajuci se na taj nivo komunikacije.
Kada drugi dodju na vlast, lako je utvrditi da li ej bilo budzetskih zloupotreba.
Pare na racunu imaju svoj put i svoj trag.
Odmah apriori reci kako je nesto kriminal, vise govori o tebi, nego o njima.
A sta ako se ispostavi da tu nema kriminala?
Ti ces onda reci: j.b.g ali ga je bilo na drugim mestima?
Uopste ne shvatas da takvim bezveznim prozivanjem, na osnovu tvog "osecaja" samo kompromitujes stvarne slucajeve kriminala,koje treba procesuirati.

OK, spuštam loptu, ali je bezobrazluk cena od 6000 din kad je srednja plata 30 000din.
Neka nam pokažu da su objavili JAVNI TENDER za montažu i održavanje, i ja se nikada više neću pojaviti na forumu.

Back