Sunce supermarket ultrapovoljne cene

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
76.320
Persil 10 kila 1400 din
Veza za supu 120 din
Viski 0,7 990 din
Ruske glaze čokolade 250 din pola kg
Ima ih po pijacama na zelenjaku npr

1000003624.jpg

Mokate nes 24 kesice 320 din

1000003625.jpg

Karamel keks onaj lepljivi 290 grama 150 din

Ruske glaze čokolade 250 din pola kg

Karamel keks onaj lepljivi 290 grama 150 din

A koji je sastav te čokolade? Da li umesto šećera sadrži Visoko fruktozni kukuruzni sirup koji je još štetniji od šećera i obično se nalazi u jeftinim keksovima?
Jeftiniji je od šećera, ali je štetniji i uzrokuje "povećanje apetita, debljanje, dijabetes, metabolički sindrom, masnu jetru, srčane bolesti, rak, demenciju i još puno toga"
https://sensa.mondo.rs/zdravo-telo/...o-fruktozni-sirup-utice-na-nase-zdravlje.html

Mislim da se proizvoda koji ga sadrže treba kloniti bez obzira koliko su jeftini.

@mario80 Te Glaze čokoladice su odlične, ali vodi računa o datumu kad im ističe rok. Pre neki dan sam bacila jedno pakovanje jer su bile kisele.

Nije greška zaposlenih u Suncu, već moja. Predugo su stajale u mom improvizovanom špajzu.

Ovde svi kupujemo po kilogram, dva i te čokolade nestanu brzo iz radnje.

Mislim da treba da se drže u frižideru. Nikako van frižidera.

A koji je sastav te čokolade? Da li umesto šećera sadrži Visoko fruktozni kukuruzni sirup koji je još štetniji od šećera i obično se nalazi u jeftinim keksovima?
Jeftiniji je od šećera, ali je štetniji i uzrokuje "povećanje apetita, debljanje, dijabetes, metabolički sindrom, masnu jetru, srčane bolesti, rak, demenciju i još puno toga"
https://sensa.mondo.rs/zdravo-telo/...o-fruktozni-sirup-utice-na-nase-zdravlje.html

Mislim da se proizvoda koji ga sadrže treba kloniti bez obzira koliko su jeftini.
Ja sam sokiran sta se sve prodaje u Srbiji pod nazivom cokolada..

Kupio sam na akciji u Leonu , bile 40 50 din, 200g cokolade punjene, tu zna da bude lepih cokolada, kad ono nisam mogao da pojedem....
Toliko secera da ne mozes, paracinka proizvodjac...imaju 10 vrsta, ja uzeo od svake vrste i dzabe...dve otvorene , i to je to...

Ali ako pogledam koje su na ceni i koje ne ostavljaju traga, to je top 3, Menaz, narod ih voli , ja ih cenim, ja jos imam i pristup 500 din po kg...samo sto sam umanjio koriscenje cokolada, ne krecem se bas toliko pa mi ne trazi telo...treba promeniti kolicinu kretanja pa onda ce porasti i potreba za cokoladom...

Ja koristim jos i chief , one su jeftinije, a nisu mi lose...i par punjenih , galeb mlecna punjena i neka nova domaca mlecna punjena...u Sumadiji je prodaju...
A ovo ostalo ne prolazi , zamisli kad mi ne prolazi vise ni najlepse zelje...

Ne požive one dugo razgrabi se brzo 😍 market sunce ima gomile ruskih proizvoda i baš su džabe kada se uporedi sa ostalim marketima tipa lidl maxi idea.

Ej persil prašak 10 kila 1400 🤩 kada je akcija bude još jeftinije!
Hajde da malo razjasnimo u vezi Sunca, ili quatro company..
Oni imaju skladiste tamo ka novosadskom autoputu...
Uglavnom rade franshize, sto znaci nadju prostor i onda snabdevaju po odredjenim cenama vlasnika prostora koji glumi menadzera...

Sa druge strane, vlasnik moze uneti i neke proizvode koji nisu na programu franshize...sto se cesto i desava..
Tako da ces naci robu sa Beogradskog kvantasa u prodavnicama Sunce.
Ali ako se nalazi na kvantasu , ,mora da je proslo neku kontrolu..

Jer meni se cini da nekad to i nije orginal roba...to je moj utisak..
Ali da li razocarava, npr dijamant ullje sa kvantasa ili riba ili cokolade ili kafa ili praline ili povrce ili pepsi ili koka kola....NE....Znaci mozda se oseti razlika, ali ne da je neprihvatljivo...a cena je za neki procenat niza..

Sunce jos plasira pekarske proizvode neke svoje pekare sunce, ali to ne znam da li je stvarno fizicka pekara ili je takodje franshiza.

Sunce ima i svoju politiku kao firma, a to je pozicioniranje oko pijaca, skoro svih pijaca...

Sto se tice cena, nisu toliko povoljni , ali su u proseku povoljniji nego npr maxi.
Ali maxi uglavnom ima bolji izbor voce povrce, ima ogroman obrt, ogroman, doduse ima i Sunce u pojedinim objektima...ali maxi je 2 godine konstantno pazljiv sa vocem i povrcem...mozda 3 godine...tako da to se isplati cak i kad imaju rastur..
Sunce je solidna alternativa koja pazi da ne bude previse povoljna nego da je uvek tu primamljiva...Ko nema pojma o cenama, da moze da uleti u Sunce i da ne bude puno odran....

Jedina firma koja je ranije postojala na trzistu koja je imala malo bolju politiku uravnotezenih cena je bila interex ali on se povukao iz Srbije...

I to je u sustini prica o Suncu tj quatro...
Zanimljivo je da na smederevcu egzistiraju dva mega SUNCA jedan preko puta drugog, to je zanimljiva stvar, a oba su mega...jedan sa leve strane puta , drugi sa desne strane puta...i mozda stariji ima malo vise prometa, ali oba egzistiraju....
A imaju jos par prodavnica u blizini mislim 5 na tom potezu ka kaludjerici...

Ne požive one dugo razgrabi se brzo 😍 market sunce ima gomile ruskih proizvoda i baš su džabe kada se uporedi sa ostalim marketima tipa lidl maxi idea.

Ej persil prašak 10 kila 1400 🤩 kada je akcija bude još jeftinije!
Sto se tice praskova, zna da napravi akciju za persil i za ariel, ranije je stvarno znao da ponudi ariel, 125 din po kg, pa racunaj 8kg, ili 12 kg ili sta vec..
Ono po cemu su ranije bili poznati , su fairy akcije, ja mislim takodje za kvantasa, ali su bili poznati po tome..

U unutrasnjosti , dominaciju sa praskovima ima Dis, jer ima mrezu i zna da ponudi ariel i ostale proizvode nekad na akciji , ali to je unutrasnjost, tj smanjena konkurencija..

Ali primetno je da se narod slabo snalazi u racunicama, malo je poblentavio...
Ono sto je pohvalno za Sunce je da ne vara na cenama, tj nema onog iz maxi da podmece 3 druge vrste graska da bi vas zaebao...to radi i Lidl, rade puno lanaca prodaje...bas puno , sto je normalno kad se uzme da su Srbi u pitanju..

Ne radi Sunce, sto je zanimljivo , ali se desava da ima kikseva oko naplate na kasi , ne znam razlog znam iz iskustva drugih musterija....Ali ako se pogleda kao test kupac da li love na greskama, kao sto lovi maxi , lidl , dis...ne moze se reci za Suince...
Nisam jos upoznat sa Sumadijom da li oni love u mutnom, iz mog iskustva ne love...ali ja nemam puno iskustva , samo dva mega sumadija objekta...

Ali eto hocu da pohvalim da iz mog iskustva Sunce je prestalo da lovi na nepaznju kupca, mada to zavisi od osoblja objekta....

Maxi npr to nije uspeo ni dan danas, znaci sto se toga tice Idea , maxi lidl , dis su prepuni smradova kao radnika....tipicna srpska fukara...
Sunce je jedno vreme imalo poslovnu politiku da zaposljava samo starije od 74 godista, sto je zanimljiva stvar, ali tako su podelili , zbog prakse da mladi nece da rade , krivinare, a matori su fukara, ovo oko cena i pravljenja kao gresaka...
Ali su odustali od toga, nema dovoljno postenih radnika a i to godiste je u oskudici...
Ali je zanimljivo kao podatak....

Šta znam na pijacama je uglavnom namazan svet ne možeš ti da uvališ 170-200 din vezi zeleni tri metra od tezge gde je 140-150.

Primetio sam da su radnici stariji ko biblije ima i mlađih uglavnom prepričavaju kurir i informer "vesti" ko je povećo sise itd. Druga tema skroz.

Ugl na tom zelenjaku ordiniraju nakupci i prevaranti trula hrana.

Ali ko zna može da kupi šta mu treba.

Једино у сунцу што сам купио њихов хлеб и замзнуте производе на промер пита увијача са сиром,месом,вишњама и трлић сухо меснате производе итд...

Back