Sunčane naočare u vožnji

po ledu snegu pogotovu ako je suncan dan daje ti (bar meni) bolju procenu u stvari uvek nosim suncane(moje sa diptrijom) naocare kad idem na duzi put uvek su tu
vozio sam sa njima i po magli :mrgreen:

To je moguće, kao skijaški tip, sve je belo i to smeta očima, i tamne naočare mogu biti slabije i bolje se vide. Ako imaš bifokale to je baš :ok:

Postoje i polarizovane , nesto kao za policiju i ribolovce , nisu mnogo tamne , smanjuju odbljesak vozila iz suprotnog smera , a sa njima vidis kroz vodu i kroz staklo .E jel ko vozio sa onim rupicastim?

Mislim, niko od nas ne razumemo sve ovo što si naveo. :D

Ali bukvalno sve jedno, ako mi smeta sunce stavim ih i ne vidim zasto bi ikako uticale na voznju..

Alal ti vera :D

- - - - - - - - - -

ja ne mogu da vozim bez njih

Čini mi se da sam videla negde tvoju sliku, kao stalno nosiš naočare. Sa bifokalnim?

To je moguće, kao skijaški tip, sve je belo i to smeta očima, i tamne naočare mogu biti slabije i bolje se vide. Ako imaš bifokale to je baš :ok:

Mislim, niko od nas ne razumemo sve ovo što si naveo. :D

Alal ti vera :D

- - - - - - - - - -

Čini mi se da sam videla negde tvoju sliku, kao stalno nosiš naočare. Sa bifokalnim?

rayban ramovi ,nisu bifokalna stakla ,a stakla radjena u radnji sve one džidža bidže turena na njih , skuplje su me stakla kostala nego ramovi
elem po snegu i ledu mnogo bolje vidim ivice puta nanose snega .....
leti ih ne skidam jer me je posao vodio daleko od beograda po 5-6 sati voznje a i radim napolju tako da su mi neophodne :worth:
odustao sam od fotogrey i fotobraun jer ne postizu ono sto meni treba

Zavisi kakve su. Ako su neki drugorazredni kineski plastikaneri koji menjaju sliku, ne bih preporucio.
Inace imame jedne dobre suncane naocare, nisu toliko tamne, ali su se dobro pokazale i po suncu i po dnevnoj magli (vidim dalje nego bez).

Naleteo sam jednom slucajno na naocare sa zutim staklima i od tada to je nesto najbolje sto sam video za voznju.
Sunce mi ne smeta a vidim toliko vise detalja s njima da je to za neverovati.
Od tada vozim i motor s njima jer poseban je to dozivljaj kad vidis toliko vise detalja oko sebe.
KAd ih skinem sve mi je nekako tmurno i sumorno tako da probajte sa tim zutim staklima naocarte i mislim da ce vam se dopasti.

Prvo, trenutno aktuelni standard zatamnjenja naocara ima cetiri faktora, od 1 (najslabije) do 4 (najvece zatamnjenje).
Boja isto varira, za duzu upotrebu je najbolja ona koja vuce na blago zelenkasto, za srednju upotrebu na plavo, a tu su i one zuckaste, koje uglavnom i ne zatamnjuju puno, ali daju najveci osecaj jasnoce od svih.

Drugo, svacije oci su drugacije, i osetljivost na svetlo je, dokazano, mnogo veca kod svetlookih ljudi.

Trece, kada se kaze "naocare za sunce", nadam se da se misli na dobre naocare, sa pravim staklom (ne plastikom), i bez dioptrije ili nekih drugih zakrivljenja. Te standarde ovi kinezi od par stotina dindzi ne mogu nikako da ispostuju.

Dobre naocare za sunce su minimum 100 evra (osim ako ih ne navatate na nekoj rasprodaji).

Licno, uvek imam naocare pored sebe kada vozim (faktor 3 zatamnjenja), i cim je malo jace svetlo, stavim ih. Potpuno individualna stvar.

Poslednja izmena:

Back