Sumo-bebe posledica gojaznosti majki

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
NEMEDICINSKE POSLEDICE GOJAZNOSTI: skuplji zivot (hrana, odeca, obuca, namestaj i transport), nelagodnost pri kretanju - bolovi u ledjima i stopalima, gojazne osobe teze nalaze bracnog druga, posao, usamljenost (smanjeni socijalni kontakti), neaktivnost

MEDICINSKE POSLEDICE GOJAZNOSTI: hipertenzija, povecanje insulina, kardio i cerebrovaskularna oboljenja, hiperholesterolemija, dijabet, sleep apnea, kancer, holelitijaza, hipoventilacion sindrom, psihicki poremecaj

Epidemija gojaznosti ima za posledicu radjanje beba teskih preko pet kilograma, takozvanih "sumo-beba", navodi se u istrazivanjima. Gojazne trudnice radjaju gojazne bebe. Bebe cije su majke gojazne radjaju se sa vecom telesnom masom, posebno u predelu stomaka, utvrdili su danski naucnici.

Smatrate li da treba uvesti zakon kojim bi se gojaznim majkama zabranilo radjanje, bar dok se medicinskom metodom ili nekom alternativnom ne resi, jer gojaznost ima direktan uticaj na buducu decu a sve to nosi osim naslednih bolesti i sire konsekvence u koje spada ograniceni resurs Planete sa jedne strane, a sa druge broj stanovnistva rapidno raste sto ukazuje da su gojazni ljudi jedan od direktnih uzrocnika ratova jer ratovi i nastaju prvenstveno zbog ekonomske dominacije i nestabilnosti.

Ne smatram, čak šta više ,oštro se protivim ograničavanju prava na roditeljstvo na taj ili bilo koji drugi način, prvenstveno od strane... koga?
Ko je adekvatan i merodavan da prosuđuje o takvim stvarima? Ti?
Ideja eugenike je stara koliko i ljudski rod i pokušavala je da se probije pod raznoraznim izgovorima. Na svu sreću bez dugotrajnijih uspeha do sada.
Svima onima koji brinu o prenaseljenosti planete i ograničenim resursima umesto da drugima određuju šta je poželjno i prihvatljivo, po meni bi trebalo obezbediti besplatnu sterilizaciju.

A ne samo da je nemoguće osuditi gojazne majke, već ni pokušaji da se trudnicama zakonom zabrani konzumacija alkogola i duvana u praksi nisu dali nikakve rezultate.

Ne da se gojaznim zabrani radjanje, nego da se zabrani gojaznost ... ne bukvalno zakonom, nego da se npr. ukine ili poveca zdravstveno debelim osobama koje odbijaju da smrsaju, gojazna deca da se oduzimaju roditeljima pod optuzbom zanemarivanja (sto to i jeste) itd.
Promovisati zdravo i aktivno drustvo!

NEMEDICINSKE POSLEDICE GOJAZNOSTI: skuplji zivot (hrana, odeca, obuca, namestaj i transport), nelagodnost pri kretanju - bolovi u ledjima i stopalima, gojazne osobe teze nalaze bracnog druga, posao, usamljenost (smanjeni socijalni kontakti), neaktivnost

MEDICINSKE POSLEDICE GOJAZNOSTI: hipertenzija, povecanje insulina, kardio i cerebrovaskularna oboljenja, hiperholesterolemija, dijabet, sleep apnea, kancer, holelitijaza, hipoventilacion sindrom, psihicki poremecaj

Epidemija gojaznosti ima za posledicu radjanje beba teskih preko pet kilograma, takozvanih "sumo-beba", navodi se u istrazivanjima. Gojazne trudnice radjaju gojazne bebe. Bebe cije su majke gojazne radjaju se sa vecom telesnom masom, posebno u predelu stomaka, utvrdili su danski naucnici.

Smatrate li da treba uvesti zakon kojim bi se gojaznim majkama zabranilo radjanje, bar dok se medicinskom metodom ili nekom alternativnom ne resi, jer gojaznost ima direktan uticaj na buducu decu a sve to nosi osim naslednih bolesti i sire konsekvence u koje spada ograniceni resurs Planete sa jedne strane, a sa druge broj stanovnistva rapidno raste sto ukazuje da su gojazni ljudi jedan od direktnih uzrocnika ratova jer ratovi i nastaju prvenstveno zbog ekonomske dominacije i nestabilnosti.

Inace, za pocetak, nije tacno da gojazne zene radjaju teze bebe. Cak bebe gojaznih mama neretko budu sitnije, prevremeno rodjene i td..
Drugo, gojazne su uglavnom od ugljenih hidrata.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne da se gojaznim zabrani radjanje, nego da se zabrani gojaznost ... ne bukvalno zakonom, nego da se npr. ukine ili poveca zdravstveno debelim osobama koje odbijaju da smrsaju, gojazna deca da se oduzimaju roditeljima pod optuzbom zanemarivanja (sto to i jeste) itd.
Promovisati zdravo i aktivno drustvo!

Ne slažem se sa oduzimanjem dece, mada mislim da bi osvešćivanje opšte populacije dalo dobre rezultate.

pa dobro uvede se taj zakon... i sta bude

Odgovoreno u postu iznad, dobije se zdravije i aktnije drustvo.

- - - - - - - - - -

Inace, za pocetak, nije tacno da gojazne zene radjaju teze bebe..

Kako nije kada naucna istrazivanja pokazuju da jeste.

- - - - - - - - - -

Ne slažem se sa oduzimanjem dece, mada mislim da bi osvešćivanje opšte populacije dalo dobre rezultate.

Populacija se osvescuje ali nista ne cini. Pravi se luda.

Odgovoreno u postu iznad, dobije se zdravije i aktnije drustvo.

- - - - - - - - - -

Kako nije kada naucna istrazivanja pokazuju da jeste

Slaba su to neka istraživanja. Gojazne trudnice najčešće imaju i visok pritisak što utiče da protok kroz pupčanik bude loš, pa beba ne dobija dovoljno kiseonika... niti napreduje kako bi trebalo. Gojazne žene rađaju sitniju decu, pre termina, a ukoliko nisu kontrolisale pritisak tokom trudnoće, bebe imaju i niži IQ.
Ali ništa od toga nije i ne može biti razloga za ograničavanje ili onemogućavanje u ostvarivanju prava. Naročito se muškarci tu ništa ne pitaju. Uh, do kraja ću zvučati seksistički, a to ne želim.

Ал сте сви нешто запели за неке забране, само бисте забрањивали нешто. И после тоталитаризам вам не ваља. Па то је идеално за вас, креирати друштво и појединце да буду слепе слуге закона без икаквог циља и смисла у животу. Том твојом забраном ништа ниси решио, и даље постоје проблеми које си навео и социјални и медицински. Боље забраните људима да еду свако ђубре, позатварати Матијевиће, Трлиће, Мекдоналсе и дати им да пасу траву.

Kada jedu u nenormalnim količinama čokoladu :D :D Šalu na stranu, ima i primera devojaka koje vode računa o sebi, koje se vrlo brzo vrate na staru normalnu kilažu. A drugo, mislim da većina te dece postanu ljudi normalne težine-barem u onim najboljim godinama, tako da taj podatak nemora da znači ništa

Sta sve necu da procitam..
Moja sestra(mrsavica) rodila sumo-decaka 5kg i nesto..
a komsinica koja je bolesno gojazna, ima preko 110kg rodila dva sina mrrrrrrsava vetar da ih oduva. Nema pravila tu. Kako ko sme da nekome zabrani nesto?
Odakle ideja? Sta udaricete zeni pojas nevinosti dok ne smrsa?
apsurd.

Ovo mi se svidja, i treba da se zatvori umesto da trosimo pare kod nasih mi dajemo milione njima.
Paprene cene bezukusne hibridne hrane.

А чипси, флипси, 'воћни' јогурти пуни шећера, кофе еурокрема? После се чуде што им деца у петом разреду имају шездесет килограма.

А чипси, флипси, 'воћни' јогурти пуни шећера, кофе еурокрема? После се чуде што им деца у петом разреду имају шездесет килограма.
Ima i toga, naravno slazem se sa svim navedenim. Mozemo do sutra da pisemo te stetne faktore i namirnice..
Dosta tu ulogu igraju roditelji kupujuci im telefone,laptopove,tablete.. nabiju decu u kucu.. a sve vannastavne aktivnosti su im skupe i velika obaveza..
Ja sam bre isla na kosarku, odbojku, karate, folklor i jos milion aktivnosti nekad i vise uporedo.. zavisilo bi od finansijske situacije.
Uvece se srusim od umora u krevet.. A sad mi se digne kosa kad cujem onako malo debelo sedi ispred kompa i drekne MAMA NAPRAVI MI SENDVIC..

Da li bi oduzela dete da vidis da je kost i koza? Da je neuhranjeno?
Gojaznost je ista stvar, ne mozes ocekivati od deteta da zna pravila i vaznost zdrave ishrane...znaci roditelj je zakazao i stavio svoje dete u opasnost.

- - - - - - - - - -

Radi se i na tome, Mekonaldsi se zatvaraju u regionu, Crna Gora, Makedonija ...

Ma nije mekdonalds kriv sto ti punis usta njegovim smecem :roll:
Valjda imas samokontrolu i pamet da se ne hranis u tom rasadniku dijabetesa...

Ima i toga, naravno slazem se sa svim navedenim. Mozemo do sutra da pisemo te stetne faktore i namirnice..
Dosta tu ulogu igraju roditelji kupujuci im telefone,laptopove,tablete.. nabiju decu u kucu.. a sve vannastavne aktivnosti su im skupe i velika obaveza..
Ja sam bre isla na kosarku, odbojku, karate, folklor i jos milion aktivnosti nekad i vise uporedo.. zavisilo bi od finansijske situacije.
Uvece se srusim od umora u krevet.. A sad mi se digne kosa kad cujem onako malo debelo sedi ispred kompa i drekne MAMA NAPRAVI MI SENDVIC..

НЕ КУВАЈУ него им уваљују паре да жваћу по пекарама и киосцима, то је у питању.

Нико се није угојио од чорбасте хране него од 'леба и теста у свим облицима.

НЕ КУВАЈУ него им уваљују паре да жваћу по пекарама и киосцима, то је у питању.

Нико се није угојио од чорбасте хране него од 'леба и теста у свим облицима.
To je prica za sebe.. to su moderne "mame" najnovije generacije..
Nagledah se svega ovih dana po ambulantama..

Po preliminarnim rezultatima Ministarstva zdravlja Srbije za 2013. godinu, procenat gojaznih starijih od 15 godina je 22,1% što je oko pet procentnih poena više nego 2006. kada je rađeno prethodno istraživanje. Još to nije toliko dramatično u poređenju s drugim zemljama, ali je opominjuće", rekla je Jasmina Grozdanov.

http://www.euractiv.rs/srbija-i-eu/7540-raste-broj-gojaznih-u-srbiji-

1384190_orig.jpg

Procenat gojaznih se rapidno uvecava. U Americi vise od polovine populacije, kod nas po sadasnjem trendu rasta, za dvadeset godina gojaznih ce biti vise za 40%.

Radi se i na tome, Mekonaldsi se zatvaraju u regionu, Crna Gora, Makedonija ...

Лепо. мада не верујем да је Мекдоналдс крив за српску гојазност, има ту још стотине проблема. Људе треба научити зашто не требају јести то ђубре. Моја бивша је волела то, стално сам је питао шта има у томе, даш паре на оно мало парче од ког се не можеш ни најести. Па укуснија је и боља обична српска пљескавица него оно буђаво, ал ето то је ствар моде, мекић је нешто посебно у свету, уби нас реклама.

Back