Sumnja na HIV Pomoc!

Scorpionn

Početnik
Poruka
15
E ovako pozdrav svim clanovima ovog foruma, Pa da pocnem ... Naime jucer sam imao seksualne odnose sa jednom zenom koja pruza seksualne usluge, koja koristi kondom
sa svojim partnerima medjutim jucer nismo imali kondom pa me pitala dali zelim bez jer kako kaze da je 100% ispravna da nema nezeljenu bolest, sto sam u nekoliko sekundi razmisljanja pristao. Sad me muci od jucer jedna stvar a to jeste dali sam zarazen i dali ona zaista ima HIV, Citao sam simptome jucer na netu i poslije su me pocele ruke da bole
i ispod vrata da me boli grlo pomalo , ne znam dali sam odma utripovao da sam ga dobio pa sebi te znakove sam sebi doneo tripovanjem ili su stvarni,Mnogo se plasim toga znam da nisam trebao bez zastite to uraditi iako sam u svakom seksu koristio zastitu. Citao sam da treba da prodje 3 do 6 mjeseci da se onda testiras , i kad prodje to ne znam stid me da odem u svom gradu da se testiram kontam otici u neki dr grad na test. I pitanje mozeli se ona zaraziti hiv-om ako na svakom seksu koristi kondom a u tom slucaju jucer nije samnom iako znam da koriti zastitu na svakom seksu ? Hvala

E ovako pozdrav svim clanovima ovog foruma, Pa da pocnem ... Naime jucer sam imao seksualne odnose sa jednom zenom koja pruza seksualne usluge, koja koristi kondom
sa svojim partnerima medjutim jucer nismo imali kondom pa me pitala dali zelim bez jer kako kaze da je 100% ispravna da nema nezeljenu bolest, sto sam u nekoliko sekundi razmisljanja pristao. Sad me muci od jucer jedna stvar a to jeste dali sam zarazen i dali ona zaista ima HIV, Citao sam simptome jucer na netu i poslije su me pocele ruke da bole
i ispod vrata da me boli grlo pomalo , ne znam dali sam odma utripovao da sam ga dobio pa sebi te znakove sam sebi doneo tripovanjem ili su stvarni,Mnogo se plasim toga znam da nisam trebao bez zastite to uraditi iako sam u svakom seksu koristio zastitu. Citao sam da treba da prodje 3 do 6 mjeseci da se onda testiras , i kad prodje to ne znam stid me da odem u svom gradu da se testiram kontam otici u neki dr grad na test. I pitanje mozeli se ona zaraziti hiv-om ako na svakom seksu koristi kondom a u tom slucaju jucer nije samnom iako znam da koriti zastitu na svakom seksu ? Hvala

stid te da se testiraš, a nije te stid od samog sebe (und odgovornost spram sebe) da ga muneš bez kondoma nekoj drolji?
ne znam šta da ti kažem, brate... al aids je tvoj najmanji problem.

Pazi,juce si imao i odmah si osetio bolove??To je prosto nemoguce,i da si fasovo aids ne bi mogao nista da osetis tako brzo..I ne znam kako mozes da verujes bilo kojoj a posebno tim kuravama kojima se placa na rec,odnosno da koristi obavezno kondom sa svakim..Sta ako si ti jedan od mnogih kojima kaze da je 100% cista samo da bi upraznjava sex bez kondoma..Sinak,pamet u glavu,nadji devojku koja ce ti biti stalan partner pa se sa njom sexaj bez kondoma,sa kuravama po mogucstvu stavljaj i dva kondoma..Zbog 10-15 min slasti unistis ceo zivot jer nisi mogao da se kontrolises jer razmisljas djokom..Sad lepo skupi hrabrosti i sacekaj 3-4 meseca pa idi na test..Nema tu mnogo filozofije,niko ti ne moze reci drugacije ili pruziti utehu za kojom ceznes..Sta je tu je,moras preuzeti odgovornost i sledeci put razmisljaj sa obe glave ne samo sa donjom..Pozz

Poslednja izmena:
daj za jwedan dan ne mogu tako da se manifestuju simptomi,utripovao si sine...
u sv sl moras da sedis icekas,i nemoj vise da razmisljas onim dole,ovo ti je nauk za ceo zivot...
zapravo svaki put kad mi neko od genijalca napise na ljisu kako je seks bez zastite majka uputicu ih ovde....

- - - - - - - - - -

Ja mislim da sam to sebi umislio i da mi se pojavljuju ti nekakvi bolovi po tijelu jer se plasim toga , nista sacekat cu 3 mjeseca i otici na testiranje hvala vam :)
isripovao si zesce......

Apsulutno se slazem Cica maca ko god misli da bez zastite je extra neka posjeti malo ovu temu i ja sam mislio tako a sad me ovo skroz promjenilo i natjeralo da ubuduce mislim mozgom a ne polnim organem :) utripovo sam zesce sebi tako da sam sav izgubljen cim me nesto malo zigne ili se udarim mislim da je to :D Hvala vam na brzim odgovorima :)

Ja mislim da sam to sebi umislio i da mi se pojavljuju ti nekakvi bolovi po tijelu jer se plasim toga , nista sacekat cu 3 mjeseca i otici na testiranje hvala vam :)

Slusaj ovako.....U svetu psihologije, psihijatrije i srodnih nauka postoje takva odr. stanja gde osobe zaista mogu osetiti fizicke bolove, mucnine, povracanja, glavobolje, pa cak i da im srce brzo radi, da dobiju pritisak, da se onesveste, da se guse, da ih nesto probada i itd....

Sve se to zajedno zove psihosomatika, i obicno je to deo simptomatologije raznoraznih psihickih poremecaja i bolesti kao sto su npr - Depresija, panicni poremecaj, neke vrste fobija, hipohondrija, somatizacijski somatoformni poremecaj itd....

Kod ljudi koji pokazuju rane naznake visoke ili srednje visoke neuroticnosti (kao ti npr) mogu se javiti iste sve ovakve stvari kada su previse uzbudjeni, uplaseni, istraumirani, kada izazovu deprivaciju sna (kada dugo ne spavaju, i kvalitativno gledano - lose, plitko i sl), kada se predoziraju kofeinom i alkoholom, kada se drogiraju itd, a mogu se javiti i kod totalno zdravih ljudi kojima se desi neka jaka trauma....

Tako i tebi....To te mozda onako nesto pecka, zari bolucka, mozda si se prehladio napolju, mozda naleteo neki virus.....Ja ne znam da li si ti HIV negativan ili pozitivan ovako napamet niti mogu da pricam, ali ono sto znam i sto ti garantujem 100% jeste da to sto ti osecas nikako nije simptomatologija infekcije HIVom.....Takodje, cak i kada j eneko inficiran HIV virusom, ne znaci da ima bolest side....

Pravi razliku izmedju HIV-a i side (AIDS-a) .

I zdravi ljudi mogu da osecaju cisto onako neke bolove u misicima, neke mijalgije znaci, glavobolje, peckanja, utrnuca, i kada bi se svako za sve to cimao - pa 90% zivota i svog vremena bi proveo po lekarima.
To ti se sve i ranije desavalo, nego tome nisi pridavao znacaja, jer nije bilo stresora i traumatizacije, sa kojim bi to sve povezivao, a sada ima - nezasticen sex. odnos sa prostitutkom, pa automatski sve povezujes sa tim dogadjajem, a tvoj mozak i njegov aparat u vidu paznje, opazanja, razmisljanja, donosenja (krivih) zakljucaka sada radi hipervigilno i pod vecom opreznoscu, prateci svaki pokret tvog tela, pa i najmanji sum, krckanje, bol ili utrnuce je tvom mozgu alarm - aha nesto se desava, da li to nije zbog virusa HIVa mozda koji je usao u telo itd...

Neki ljudi zarazeni HIV virusom i po 10 15 godina mogu da ne osecaju nikakve simptome, pa tek posle otkriju da imaju i sidu (AIDS).

Ista ti je fora kao sto vecina ljudi u sebi ima koksaki virus a nema pojma, neki tamo dobiju proliv dan i po od njega, a eto nekom koksaki (kome je slab imunitet) stigne i do srca, napadne miokard, pa takva osoba npr usled jakih fizickih napora, samo padne i umre na terenu i posle to citamo u novinama..... I onda ljudi - auuu to je mnooogo opasan virus... A svako ga u sebi ima i susretao se sa njim milion puta.

Tako da prestani da se ponasas kao da si u zavrsnoj fazi side i da ces umreti za 15 dana lol.... Cak i da si se inficirao, ne bi ti jos neku godinu osetio ni kasalj ni kijavicu cak .
Pogotovo sto si mlad i jak, jak ti je organizam, dobar imunitet, razvija se, svi metabolicki procesi su ti brzi, mladi, najmanji broj mutacija u telu imas, za razliku od ovih starijih aids pacijenata itd.

Evo ti pa se malo edukuj da znas ubuduce ili da umes da posavetujes vrsnjake:

http://www.jazas.net/index.html
http://www.aidsresurs.rs/šta-je-aids-sida

I evo ako ce te utesiti - Ja sam imao dosta dugo neke neobjasnjive niske temperature, posle x virusa na koje sam se testirao (i bio negativan) infektolog mi je dao uput i da se testiram na HIV virus, hepatitis B i C viruse.....Kada sam video bilo je :eek: auuu zasto mi je to dao, znaci on sumnja da su moji simptomi ti auuuu, :sad2::sad2::sad2: tresao sam se kao prut dok nisu stigli rezultati, iako sam znao da sam vodio uredn zivot, ali nikad se ne zna....

I naravno stigli su rezultati i bio sam negativan, a onda shvatih da je to samo standardna procedura i da vecini ljudi daju to prvo da provere da li nije to....

Tako da ono, ne boj se, zivi zivot kao pre, testiraj se za nekih godinu dana, i naravno, ovo ti je skola za svaki sledeci put, i to ne samo za ovo nego i za sve u zivotu.

Mogao si i ako si pio nekada iz iste flase kao i ostali tvoji prijatelji ili ko vec da tako nahvatas 1000 drugih virusa, herpes, epstein barr virus, pa eto nisi, i nisi imao vecih problema.....
Tako da najverovatnije da nisi ni ovo, ali uvek pamet u glavu i ne treba da igras loto i da se kockas sa svojim zdravljem.....

To sto ti neko kaze - "nisam zarazna/zarazan" nista ne znaci.....Jer ni taj mozda ne zna da je zarazen, pa cak i ako ima dokaz i laboratorije da je cist, jer mozda se zarazio u zadnjih 6 meseci, pa ce se tek videti da je zarazen.

:ok:

I mogao bi da popricas sa svojim ocem ako ga imas.....Niti je sramota pricati o sexu i odnosima, zdravim potrebama svih mladih ljudi sa svojim roditeljima, niti je sramota brinuti se za svoje zdravlje i nekako se i ojadati roditeljima i pitati ih za savet jer su sve oni ovo prosli, a pogotovo kada si ti kao sin uradio nesto sto se naziva rizicno ponasanje.

Forum nije bas pravo mesto za dobijanje saveta, iako moze da pomogne, jer ti je i to isto loto i rulet - sve zavisi na koju ces budalu naleteti na njemu i kako ce ti odgovoriti, nekad dobijes dobar i brizan savet, nekada kontrasavet pa covek jos gore moze sebi pogorsati stanje...

:bye::hvala:

mora da si poseban bacje cim te zgotivila i dala bez<3

Hvla Bru zLI na ovom savjetu tvome mnogo mi znaci i daje pozitivnu energiju, ubuduce se necu davati riziku i mnogo cu da pazim. I da napomenem imam 24 god ne znam mozda sam za tebe klinjo :D :D :D bilo kako bilo Hvala vam svima. Cim se nekad testiram objavljujem rezultate ovdje :)

Hvla Bru zLI na ovom savjetu tvome mnogo mi znaci i daje pozitivnu energiju, ubuduce se necu davati riziku i mnogo cu da pazim. I da napomenem imam 24 god ne znam mozda sam za tebe klinjo :D :D :D bilo kako bilo Hvala vam svima. Cim se nekad testiram objavljujem rezultate ovdje :)

Ma smiri se bre covece, sve manje i manje ima te zaraze, to bi bilo neverovatno da te je ta zena zarazila.
Na test idi posle 8 nedelja, svaki higijenski zavod to radi i besplatno i totalno anonimno.

I ja bih volio da nisam pokupio nista , al sacekat cu nekoliko meseci i idem na testiranje :)

Ma nisi, verujem u to bar 90%. Ne kupi se i to bas tako lako, obzirom koliko ljudi ide po kurwe, a i ima veliki br nezasticenih sex. odnosa sa svim zivim stvorovima koje god dohvate........

Ali kazem ti - nikada ne budi naivan, bolje covek i da bude paranoidan pre sexualnog odnosa nezasticenog pa da se tada cima, nego da bude paranoidan posle sexualnog odnosa kada je mozda i zarazen - tada paranoidnost ne pomaze, a paradoxalno, samo ce ti otezavati zivot zbog "what if...".

Ali takva je psihologija ljudi - ne brine, ne radi mu racio kada se trebaju obaviti primarne nagonske potrebe ( sublimacija produzenja dnk lanca i pravljenje poroda) a kada odradi to primarno e onda ide sekundarno racionalno, misleno, intelektualno i kriticki - "jooj sta ucinih".

Dakle, ne budi nikada naivan - to sto ce ti neko reci - ej mozemo i bez kondoma, zdrava sam - nikako ne prihvataj kao "Aha, cim kaze znaci mora da je tako".

Jer tu uvek postoje 2 slucaja:
1) Ni druga strana ne zna da je zapravo zarazena niti je ikakve simptome jos uvek razvila i dobila
2) Druga strana ima neku psihopatologiju koja je ili posledica trajno poremecene njene strukture licnosti, ili je psihopatologija nastala posle prevelike traume i stresa kada je saznala da je HIV pozitivna, a to automatski znaci i paljenje osnovnog alarma i praiskonskog straha koji je najveci kod coveka - "straha od smrti". Nisam se mogao nacuditi, ali nekako u svetu "raste trend", da tako kazem, da se inficirane osobe kriju i da namerno gledaju kako da sto vise druge ljude inficiraju.....

Jeste da je bolestina, ali da bi bolje shvatili zasto i kako ovo rade dacu vam primer sa stereotipizacijom pasa - to vam je kao ono sto se prica da kada npr pas doga "pre nego sto oseti da ce doci smrt po njega, ujede i ubije svog gazdu, jer se plasi da na onaj svet ide sam".

E tako i ovo....Iz nekog patoloskog razloga u tim osobama se ambivalentno smenjuju osecanja nemoci, straha i mrznje, nostalgije sa ostalim voljenim i nevoljenim ljudima koji ce nastaviti da zive posle njegove smrti, pa ovakve osobe iz tog patoloskog razloga sebi postave nesto kao oni islamisti sebi dzihad - "sveti sexualni rat gde je cilj zaraziti sto vise ljudi" jer ako si ti vec imao tragediju da se zarazis HIV virusom, onda da to po mogucnosti imaju svi, bar puno njih, jer eto onda se i ti lakse osecas, i lakse prihvatas svoju zlu sudbinu, kao sto prihvata i sudbinu da covek nece vecnod a traje na ovoj zemlji nego da mora da dodje dan kada ce umreti prirodnom smrcu (po mogucnosti).
Jeste i to veoma traumaticno i strasno, sablasno, sta vise, to je covekov najveci strah koji mu pali najvecu iracionalnost, ali opet, nekako je sve to prihvatljivije kada imas saznanje da ce TAKO SVI, PA I TI. Kud svi tu i mali Mujo.

I eto.....takve osobe postoje, i taj neki ludacki trend se siri i razvija.

Zato moramo mi biti 2 koraka uvek ispred njih da bi se zastitili, i zato upravo i ispisah ovoliko, jer nekim delom poznajem psihologiju takvih ljudi.

Mozda ce sada neko isprva misliti da lupam da je sve ovo SF, da sam ja paranoidan, da mnogo gledam filmove, ali niste mozda zapazili po medijima - malo malo pa se dogodi ovo o cemu pricam ovde, i tek ce se to dogadjati, a kakav smo pomodarni narod, kod nas ce se to primiti troduplo vise i jace, kao i sve ostalo (npr koriscenje drustvenih mreza, interneta, iphone preskupih telefona a nemas za hleb i sl.).

http://www.telegraf.rs/vesti/360196...-namerno-sirila-sidu-beogradskim-biznismenima
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/477206/OSVETA-Studentkinja-namerno-zarazila-HIVom-324-muskaraca

http://www.telegraf.rs/vesti/364694-otkrice-istrage-sidom-zarazila-i-ambasadora-zemlje-iz-regiona

http://www.b92.net/info/vesti/pregled_stampe.php?yyyy=2003&mm=12&dd=19&nav_id=127877

Ma smiri se bre covece, sve manje i manje ima te zaraze, to bi bilo neverovatno da te je ta zena zarazila.
Na test idi posle 8 nedelja, svaki higijenski zavod to radi i besplatno i totalno anonimno.

Kako da ne,ovo je najveca zabluda u narodu..Ovako razmisljaju ljudi koji ne veruju u nista i misle da se to njima nikad ne moze dogoditi,za bilo sta..I kad se to dogodi njima "PRC",sta bi sad..Posle se pisu memoari kako mi se nesto dogodilo sto sam samo citao po internetu ili novinama da se dogadjalo drugima..Cudi me da tako razmisljas u tim poznijim godinama,kao da nemas zivotnog iskustva??U Nemackoj sigurno imas daleko veci procenat HIV pozitivnih nego u tvojoj bivsoj zemlji pa malo prostudiraj dal je HIV-a sve manje i manje u nasem drustvu..Bas me povremeno iznenadis svojim ispadima..:D

Ja se secam slucaja jedne brinete u Americi koja je bila zarazena HIV-om.Da bi se osvetila muskarcima jer je njih krivila za tu njenu situaciju pustila se maksimalno u promet i ujutru se iskradala iz njihovih stanova dok su oni spavali u krevetu,a na jastuku ostavljala poruku "Dobrodosao u svet SIDE"...Sve to uhvatilo maha i drasticno se povecao broj obolelih od te opake bolesti jer su ti muskarci prijavljivali policiji sve to..I dogadja se sledece da FBI stavlja tu zenu na medjunarodnu poternicu opasnih zlikovaca,bila je u samom vrhu te liste jer je putovala po razlicitim zemljama..Zanimljiva i tuzna prica koja je zabelezila jedan period,broj bio porastao preko 300 zrtava dok nije uhvacena..Sta se desilo sa njom i kako joj je presudjeno nemam taj podatak..

Verovatno ti je to sve u glavi. Prosto ne bi bilo karakteristicno to sto opisujes.
Samo da ti kazem, noviji testovi mogu da pokazu pozitivnost vec posle 4 nedelje, a trebalo bi da se ti testovi koriste i kod nas, tako da ne treba da cekas mesecima da odes na pregled, jer ocigledno da ti utice na psihu vec sada. Bar si naucio lekciju.

Ljudi javljam se opet sad opet dozivljavam traumu sad u zadnja 3 daana me nesto svrbi po tijelu dali je to od stresa ili su neki simptomi nedaj boze , sad ce u subotu biti 7 dana kako sam imao nezasticen sex :(

Aman bre covece, imas 24 godine a ponasas se kao da imas 9.

Ne da si neurotican nego onooooo..... ako tako reagujes za sve u zivotu, dzabe ti sve....

Zasto osluskujes svoje telo, i sve sto osetis pripisujes HIvu odn AIDS-u, kada ti je receno da, i da si postao pozitivan NE MOZES da imas tako te simptome odmah sada....

Jbg doziveo si psihogenu sugu, sta ti je sledece - taktilne halucinacije?

(Taktilne ili Haptičke halucinacije u oblasti čula pipanja (kože) mogu biti raznovrsne (taktilne ili haptičke) počev od najobičnijih mravinjanja pa sve do osjećaja da oboljelima po koži gmižu bube, da ih neko bocka ,ubada oštrim predmetima, pali po koži, pušta električnu struju, dodiruje itd. Nekada bolesnici sami rasjecaju kožu kako bi izvadili bube (kokainski delirij).
Halucinacije na unutrašnjim organima (cenestetičke) Viđaju se uglavnom kod shizofrenije. Bolesnici imaju utisak da im neko čupa crijeva, vadi spermu, uvrče srce, bode po plučima itd.
Kinestetičke halucinacije kada bolesnik ima osječaj da mu se djelovi tjela kreču a da bolesnik pri tom miruje. Ponekad osječa da mu tjelo lebdi, niše se prevče, pada, itd.)

Preporucio bih ti da odes kod psihologa/psihoterapeuta/psihijatra nekog privatnog dok ne izvadis krv i uradis testiranje na HIV.

Dakle, jeste od stresa, ali ne mozemo ti ovako pomoci, definitivno treba neki psiho strucnjak da radi sa tobom, pa cak mozda da ti da i neki anxiolitik.

Jer ako smo ti vec sve ispisali i ti dozivljavas "traumu u poslednja 3 dana" opet, a nisi mali niti klinac, imas 24 god, onda ono......

Jos ti treba da napravis sebi i somatizacijski somatoformni poremecaj pa onda da imas citavu lepezu "organskih zbivanja" po telu, najrazlicitije vrste, a za sve je kriv mix tvoje prirodne neuroticnosti i eto izlaganja rizicnom ponasanju.

Gledaj malo sa vernije strane....Nije ti nista i bices negativan na testu gotovo sigurno..... Sta treba da kaze Carli Sin, kako on da se ponasa.....Ti da si na njegovom mestu onesvestio bi se i posle bi pre umro od stresa i panicnih napada nego od AIDS-a.

Naravno da sam zabrinut za svoje zdravlje i citao sam sve o HIV i mislim da sam sam sebe isprepadao sa time sta god me malo cimne ja pomislim na to sam sebe ubio u psihu , i necu bas biti miran sve dok ne odem na test a sacekat cu jos neko vrijeme da prodje da mogu biti 100% siguran. Hvala vam svima na podrsci mnogo mi znaci vise nemam taj svrab nikakve simptome hvala Bogu samo sam malo prehladjen jer se nisam cuvao prije nego sto sam imao odnos nisam gledao puno na sebe i sad ispastam za prehladu al dobro proci ce :)

Pozdrav javljam se opet u poslednjih dana bole me kosti rukama nekad i u nogama pa sam sad jos vise uznemiren ne spavam nocima totalno sam van svijeta zatvoren u sebe i kontam samo da nisam zarazen . ne znam sta da radim ako budem zarazen unistio sam sebi zivot sa 24 god :( proslo je nekih 22 dana kada sam pisao da sam imao nezasticen sex ne znam kako cu izdrzati jos mjesec da odem na testiranje ..

Ja sam se jednom pozalila mom bliskom rodjaku koji je fancy doktor na svoje simptome i on mi je rekao da su to simptomi HIV ili Aids- nisam sigurna tacno sta od ta dva je rekao :) posle pet godina sam ustanovila da mnogo toga nije u redu sa mojim zdravljem, ali da definitivno nemam HIV jer su me rutinski testirali vec tri puta do sada za koje znam... Kad odes u bolnicu i uzmu ti krv pojma nemas sta sve testiraju o tom mislim kad kazem za koje znam.

Back