Шумари

Ne znam, ja nesto ne verujem da kroz odecu moze da se vidi kakav je ko. I sta znaci "kakav je neko" uopste? Ok, ako je nesto ekstremno, kao ti pedesetogodisnji ficfirici, ali ono, stvarno ne vidim duboku razliku duha izmedju devojke koja nosi farmerke na ravne cipele i one koja ih nosi uz cipele sa stiklom (banalan primer, ali shvaticete sta hocu da kazem).

ovde i ne pisemo o uobicajenoj garderobi
pisemo o sumarima dojucerasnjim metroseksualcima
kad kazem stanje duha, onda mislim na siromastvo i ispraznost istog, ako svoj imidz mora da popravi nefunkcionalnim ramom
pisem iz svog ugla
volim jednostavnost i svedene linije, volim garderobu koja je u funkciji osobe koaj je nosi..volim da osoba nosi garderobu, a ne garderoba osobu
zato ne volim modne diktate i nametnute trendove
i nema mi bljutavije stvari od osobe koaj je preturila pola veka, a sebe ukrasava glupostima koje namece modni gej lobi za aktuelnu sezonu

- - - - - - - - - -

E,ovaj lik na slici ima blago teleći pogled,ili otužno-bičiji pogled :hahaha:

kakav um, takav i pogled

Пре неки дан сам отворио тему о интелектуалцима, а сада ћу о једном па новом феномену у мушком свету.

Ради се о момцима дугих брада, као овај лик на мом аватару и карираних кошуља са ''секирама у руци'' које сам назвао шумари, а прави назив им је ламберсексуалци (lumbersexual - lumber је на енглеском дрво, дрвена грађа, па одатле и мој назив шумар).

lumbersexual_elitedaily-800x400.jpg

Lumbersexual-style.jpg

О чему се ради? То је најновији феномен мушке моде, дакле дуге браде, лепо потшишане и уређене да личи на нешто и како би се момци разликовали од четника, попова, вехабија, Карла Маркса, Предрага Марковића и разноразних клошара. Брада је увек била симбол мушкости и ко нема браду тај је ћосава пицкица.

Ламберсексуалци полако потискују метросексуалце, па сте жене вероватно по улици виђале момке са брадом, не баш оваквом као мој аватар, али је брада дефинитивно у моди. Поред браде ту је посебна одећа која подсећа на оне америчке дрвосече - карирана шуља, џемпери, фармерке или панталоне одређене боје често нанџарасте и ципеле. Ту су понекад капа и наочаре.

Без обзира што ликови својим стилом представљају шуму како ону праву тако и ону на њиховом лицу, ови момци шуму су видели на излетима и са балкона својих станова у градовима.

Жене, шта мислите о овом новом феномену? Неке од вас су се можда ложиле на метросексуалце и Бекама, но какви су ови момци који су ''природнији''? Јел вас брада шкакљи и боцка или је сматрате неопходним делом људског лица који одражава праву мушкост?
Када видите неког лика на улици као што су ови на сликама и мом аватару, шта помислите? Ју ено га поп, идем да му љубим руку и прекрстим се или зовите пандуре ено их они муџахедини или ијао какав алфа мужјак како би ме шкакљио међ нонама?

- - - - - - - - - -

Jедан линк о томе: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/14/lumbersexual-beard-plaid-male-fashion

ovi su moderna verzija sulje
cbc0e0ffa-1.jpg

sulejman-velicanstveni-gq-1396455656-472599.jpg

pile moje, nema ludig uma i normalnog pogleda

Nema, ali ima bistrih, svetlucavih ociju a tupog i glupog uma, i obrnuto.
Za loodake je istina uglavnom, ali ovo ostalo je igra svetlosti i proporcija.

jesi li ti cuo za onu narodnu - oci su ogledalo duse?

A "Gledaj majku-zeni cerku" ? "Zene preko 30 - baba devojke"? "Izbirac naidje na otirac? "Ko drugome jamu kopa - sam u nju upada"?

Nacionalista sam ali mora se priznati - domace "umotvorine" su pune idiotarija ( ako ih se bukvalno i bezrezervno shvata )

Nema, ali ima bistrih, svetlucavih ociju a tupog i glupog uma, i obrnuto.
Za loodake je istina uglavnom, ali ovo ostalo je igra svetlosti i proporcija.

A "Gledaj majku-zeni cerku" ? "Zene preko 30 - baba devojke"? "Izbirac naidje na otirac? "Ko drugome jamu kopa - sam u nju upada"?

Nacionalista sam ali mora se priznati - domace "umotvorine" su pune idiotarija ( ako ih se bukvalno i bezrezervno shvata )

pa ja ne vidim da je i jedna netacna, osim ove za babadevojku za koju nikad nisam cula pa je ni ne razumem

može njam najm

dexter_812_4352r.jpg

:lol:

INAČE
sve je to isti ******
neki spoljašnji imidž
oni ulažu brdo para i truda da bi izgledali šatro
butch i opasno ležerne drvoseče
a to nemoš sikiro za podigne i zamane
klasično foliranje u duhu ovog veka

Back