Шумари

Poruka
7.101
Пре неки дан сам отворио тему о интелектуалцима, а сада ћу о једном па новом феномену у мушком свету.

Ради се о момцима дугих брада, као овај лик на мом аватару и карираних кошуља са ''секирама у руци'' које сам назвао шумари, а прави назив им је ламберсексуалци (lumbersexual - lumber је на енглеском дрво, дрвена грађа, па одатле и мој назив шумар).

lumbersexual_elitedaily-800x400.jpg

Lumbersexual-style.jpg

О чему се ради? То је најновији феномен мушке моде, дакле дуге браде, лепо потшишане и уређене да личи на нешто и како би се момци разликовали од четника, попова, вехабија, Карла Маркса, Предрага Марковића и разноразних клошара. Брада је увек била симбол мушкости и ко нема браду тај је ћосава пицкица.

Ламберсексуалци полако потискују метросексуалце, па сте жене вероватно по улици виђале момке са брадом, не баш оваквом као мој аватар, али је брада дефинитивно у моди. Поред браде ту је посебна одећа која подсећа на оне америчке дрвосече - карирана шуља, џемпери, фармерке или панталоне одређене боје често нанџарасте и ципеле. Ту су понекад капа и наочаре.

Без обзира што ликови својим стилом представљају шуму како ону праву тако и ону на њиховом лицу, ови момци шуму су видели на излетима и са балкона својих станова у градовима.

Жене, шта мислите о овом новом феномену? Неке од вас су се можда ложиле на метросексуалце и Бекама, но какви су ови момци који су ''природнији''? Јел вас брада шкакљи и боцка или је сматрате неопходним делом људског лица који одражава праву мушкост?
Када видите неког лика на улици као што су ови на сликама и мом аватару, шта помислите? Ју ено га поп, идем да му љубим руку и прекрстим се или зовите пандуре ено их они муџахедини или ијао какав алфа мужјак како би ме шкакљио међ нонама?

- - - - - - - - - -

Jедан линк о томе: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/14/lumbersexual-beard-plaid-male-fashion

Пре неки дан сам отворио тему о интелектуалцима, а сада ћу о једном па новом феномену у мушком свету.

Ради се о момцима дугих брада, као овај лик на мом аватару и карираних кошуља са ''секирама у руци'' које сам назвао шумари, а прави назив им је ламберсексуалци (lumbersexual - lumber је на енглеском дрво, дрвена грађа, па одатле и мој назив шумар).

Lumbersexual-style.jpg

О чему се ради? То је најновији феномен мушке моде, дакле дуге браде, лепо потшишане и уређене да личи на нешто и како би се момци разликовали од четника, попова, вехабија, Карла Маркса, Предрага Марковића и разноразних клошара. Брада је увек била симбол мушкости и ко нема браду тај је ћосава пицкица.

Ламберсексуалци полако потискују метросексуалце, па сте жене вероватно по улици виђале момке са брадом, не баш оваквом као мој аватар, али је брада дефинитивно у моди. Поред браде ту је посебна одећа која подсећа на оне америчке дрвосече - карирана шуља, џемпери, фармерке или панталоне одређене боје често нанџарасте и ципеле. Ту су понекад капа и наочаре.

Без обзира што ликови својим стилом представљају шуму како ону праву тако и ону на њиховом лицу, ови момци шуму су видели на излетима и са балкона својих станова у градовима.

Жене, шта мислите о овом новом феномену? Неке од вас су се можда ложиле на метросексуалце и Бекама, но какви су ови момци који су ''природнији''? Јел вас брада шкакљи и боцка или је сматрате неопходним делом људског лица који одражава праву мушкост?
Када видите неког лика на улици као што су ови на сликама и мом аватару, шта помислите? Ју ено га поп, идем да му љубим руку и прекрстим се или зовите пандуре ено их они муџахедини или ијао какав алфа мужјак како би ме шкакљио међ нонама?

- - - - - - - - - -

Jедан линк о томе: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/14/lumbersexual-beard-plaid-male-fashion

Sta je sad sve pretvoreno u stil. Sad samo treba da hodaju pedercici koji se maskiraju u muskarce. Mrs more..

Lumbersexual-style.jpg

]
Prva asocijaacija, na mudzahedine.

Ali generalno mi se ne svidja ni malo.
Ne volim ni brkove, a kamoli bradurinu.
Kratka brada, jos i moze nekome da stoji, ali samo na slici.
Bolje nek mi ne prilazi.
Ne volim bradu ni od 2 dana, samo ta i mora da se trpi....ovo ni slucajno.

A sto se prirodnosti tice.....hm, prirodni su i zemljotresi, poplave,erupcije vulkana, najezde skakavaca...pa to ne znaci da treba da uzivam u njima.

Prva asocijaacija, na mudzahedine.

Ali generalno mi se ne svidja ni malo.
Ne volim ni brkove, a kamoli bradurinu.
Kratka brada, jos i moze nekome da stoji, ali samo na slici.
Bolje nek mi ne prilazi.
Ne volim bradu ni od 2 dana, samo ta i mora da se trpi....ovo ni slucajno.

A sto se prirodnosti tice.....hm, prirodni su i zemljotresi, poplave,erupcije vulkana, najezde skakavaca...pa to ne znaci da treba da uzivam u njima.

Па шта би ти, да се ми мушкарци сваки минут бријемо и правимо од лица бебину гузу?

Pa ne mora svaki minut....svaki ili svaki drugi dan.
Mozete i da se depilirate, pa ste mirni duze. Zenama je to obavezno, izmedju ostalog...svi se gade prirodnih zena.
Zasto bismo volele prirodne muskarce?

Мени су женски брчићи симпатични.

Ne svidja mi se ova pojava...u stvari ne svidja mi se slepo praćenje trendova,nikakvih,pa tako ni ovog :aha:

А за лика који је потпуно ван моде нећеш рећи да је чудак и смото и да не зна да се обуче нормално? Ово нормално сам намерно подвукао, јер му је корен НОРМА, а то је оно што друштво налаже или како ти кажеш тренд.

Uz dužno poštovanje prema postavljaču teme, ne znam zašto bismo uopšte razmišljale o ovim momcima.

Pih, kao da nema naših drvoseča, pa treba da gledamo ove karirane.

Па ако могу теме о спонзорушама, о ''лошим девојкама'', о курравама, о дамама широких кукова, могу вала неке теме и о шумарима.

Е могу да се кладим да ћете за једно годину-две да причате другу причу, када се ово прими у Србији па почне да цвета. Само чекам. Не зато што сам ја тај шумар, нити имам браду иако бих је радо пустио пошто ме мрзи да се бријем и обично носим ону од 3 дана, нити се облачим овако, него зато што кад то постане тренд сви ће се прже. :lol:

Back