Šum na srcu

imam 22 godine i osecam neprijatan probadajuci bol u predelu srca.Jako sam se zabrinuo i najpre sam posetio kardiologa i uradio EKG,Ultrazvuk srca ,izvadio krv i doktor je konstatovao da je sve u redu.Konstatovan mi je sum na srcu kao malom,ali nista ozbiljno i citavo detinjstvo sam se bavio sportom,najpre fudbalom a potom i vaterpolom,vaterpolo sam trenirao 8 godina i dobio sam sportsko srce.U sustini je da ne duljim doca je rekao da je sve ok sto se tice srca da mogu da budem miran. Milslio sam da ce bol da prestane ali nije prestajala,pa sam posetio i pulmologa i uradio RTG pluca i spirometriju, doktorka je rekla da je sve u redu.Potom sam posetio i gastroerentologa i prekontrolisao sve unutrasnje organe bukvalno,sve je u redu i dalje,dao mi je 4 inekcije dikolfenaka za bolove.ali cim prestane dejstvo inekcije bolovi se vrate. I na kraju sam posetio doktora za kicmu i misice i on mi je na kraju konstatovao da sam zaradio virus koji mi se nastanio u medjurebarne nerve.Doktor je rekao da lekovi za to ne postoje i da ce organizam da se oslobodi virusa eto tako samo od jednom kad se imunitet digne na zavisni nivo. Moje pitanje glasi ,mozda ce zvucati glupo ali stvarno sam se prepa jako,kada se zaradi neki virus na srcu da li postoje pokazatelji putem pregleda da se utvrdi taj virus. DA li zaista mogu da budem miran sto se tice srca? ocajan sam jer je bol jako neprijatna i traje vec puna 3 meseca.....hvala na razumevanju :)

Pa nemas ti virus u srcu nego u nervima koji se nalaze u misicima grudnog kosa.
Koji je virus u pitanju, sta kaze "doca"?

Dg: Neuritis intercostalis 4/5 1 sin......da li je to opasno? I izvinite ako odgovaram vise puta,jer sam novi i jos se ne snalazim . Znaci kao uzrok boli moze potpuno da se izbaci da je ona srcanog porekla ? mogu da budem smiren sto se toga tice ? Dijagnoza suma je bila sledeca EHO skripting\Prolapsus v mitralis,MR u tragu,TR +1,Dimenzije srcanih supljina uredne.Pumpna funkcija leve komore uredna.TA 105/70.Ekg bez dinamike ..

Dg: Neuritis intercostalis 4/5 1 sin......da li je to opasno? I izvinite ako odgovaram vise puta,jer sam novi i jos se ne snalazim . Znaci kao uzrok boli moze potpuno da se izbaci da je ona srcanog porekla ? mogu da budem smiren sto se toga tice ? Dijagnoza suma je bila sledeca EHO skripting\Prolapsus v mitralis,MR u tragu,TR +1,Dimenzije srcanih supljina uredne.Pumpna funkcija leve komore uredna.TA 105/70.Ekg bez dinamike ..
Nema opasnosti da ce virus preci na srce.

Da li je moguce da od gore navedenog(neuritis intercostalis ) jako boli leva ruka ? Ruka ne trne,ruka boli ... intezitet od 1 do 5 je ....3...kada pipam rebra na levoj strani ne osecam nikakvu bol.Nadam se da je sve u redu sa srcem jer sam sve prekontrolisao sto se tice toga.sorrz ako sam dosadan vec...Brinem se jako

Doktor mi je uspostavio dijagnozu jednostavno tako sto mi je pipao rebra i nista vise.Ja se nadam da je dijagnoza tacna.Ne bi da se mesam u doktorski posao,jer nisam strucan u tome svakako.Samo vas pitam da li pored gore navedenog (ultrazvuka srca,EKG-a,krvne slike,RTG-a pluca i srca koji su naravno svi bili uredni ),mogu da izbacim u potpunosti da je ovo srcani problem ? Da li su ti svi pregledi u neku ruku dovoljni da se u potpunosti kaze da problem nije srcanog porekla? zaista vam hvala sto imate strpljenja

Back