SUKOB MILOŠEVIĆA I PERIŠIĆA

Evropenda

Domaćin
Banovan
Poruka
4.980
General Periša i Boba Milošević su bili u ozbiljnom konfliktu. Posle je Boba Perišu najurio sa mesta šefa vojske. Pročitao sam izjavu u kojoj je General Periša tvrdi da je smenjen zbog različitih ideja u rešenju kosovskog rata.

Zna li neko nešto više o tome?

Evo šta kaže Komandant Periša u izjavi za Blic.

- Razišli smo se oko koncepta rešavanja problema na Kosovu i Metohiji, jer je on hteo da ga rešava ratom bez ikakve podrške u svetu. Ja sam tada otišao iz vojske, odnosno bio sam isključen, rekao je Perišić. Sa Miloševićem se prvi put nakon toga sreo u Haškom tribunalu. Susret je opisao rečima Miloševića “Momo, lija lija, pa dolija evo tebe ovde”, na šta mu je on odgovorio: “Šefe da si me slušao - nit bi ti nit bih ja bio ovde”.

Perisa je dosmanlijsko *****.

Polako Vlado, nećemo tako. Periša je kao haški sužanj tamnovao i boli su mu eksere pod prste i ispadao mu sapun i ko zna šta sve ne. U suštini je bio u komforu. Imao je komp ali nije mogao na net da ide. Ali mogao je naprimer da igra igrice. Uzme neku pucačinu i roka celu noć.

A vidiš kaže da ga je Boba Milošević podjebavao u Haagu. Tj. pokušao je da ga podjebava ali ga je The General spustio na kraju.

- - - - - - - - - -

Uopšte me ne interesje šta taj ima da kaže.
Šta je radio u motelu Šarić na Ibarskoj magistrali?
Šta je sa procesom za izdavanje državnih tajni agentu strane službe?

Ako sud dokaže da je to istina, nek ponovo ide na robiju. Šta da se radi. Težak je robijaški leba. Možda mu neko od lidera DOS-a doturi neku turpiju u tortu, pa uspe da izvede neki trik. Ali slaba vajda, pošto je u pitanju star čovek i njegovo telo više nema gipkost kao nekad.

Back