Nije uopste u pitanju ni so ni kafa,to su sitnicew koje sam navela.Govorim o tom njenom ponasanju inat,tvrdoglavosti,koja joj samo steti.Ja nju zaista i volim i postujem i ne zvocam joj non stop,niti je ona nesto preopterecena samo ima stavove koji se tesko menjaju,ne ide u korak sa vremenom i nas dve nemamo dobru komunikaciju,stalno se svadjamo oko najbanalnijih stvari do najozbiljnijih.U tome je problem
....a da ti malo smanjih kritikovanje majke, i da malo bolje sagledas svoje ponasanje prema njoj, svoje greske koje ocigledno pravis svakodnevno???
....ona je tebe rodila, podigla, odskolovala, pritom sluzila staru dementnu majku, "sabila" svoj zivot u sve sto je vama bilo potrebno, sluzila, ugadjala
godinama...i sad kad majke za koju si rekla da je bila teska i uskogruda i dok je bila zdrava (mogu misliti kakva je tek bila bolesna) vise nema, kad moze
da se malo psoveti sebi, da radi sta joj je volja, nasla si se ti da joj "solis" kako ce i sta da radi...izvini ali meni je sve to blago receno bezobrazno...
....ako ti ne odgovara, vrata uvek imaju kvaku i sa spoljne strane, pa izvoli, zivi po svom, jedni ne slano, slazi svoje stvari po sto puta dnevno ako ti se to
bas radi..a nju pusti neka jede slano, neka su joj stvari u haosu, neka sta god....
....cudo jedno ali ovakvih komentara, narodito devojaka tvojih godina, u zadnje vreme sam se naslusala...ooo...kako ste odjednom postale pametne, otresite,
vrednice...a do "juce" niste znale da izvadite ves iz masine ili ugrejete da jedete to sto je ta ista majka skuvala....cudo jedno....
....rekla bih da te je ta ista majka previse razmazila, a to mnoge od nas uradimo, pa nam se posle lupi o glavu...pa sad kad nema babe da joj "jede" dusu,
ti se staras da joj "ne bude dosadno" i zvocas joj od zore do mraka...noramlno da ce da ode iz kuce, normalno da ce da se naljuti, normalno da joj se tvoje
ponasanje, ton, kometari ne dopadaju.....i da je vredjaju, nisi li ti uzela sebi za pravo vise nego sto ti je dozvoljeno...zamisli da ti je rekla da to tako ne moze
i da mozes da trazis stan ako ti se ne dopada....
...za sve u zivotu je potrebno bar dvoje, i za svadju i za slogu i ljubav, pa poradi malo na sebi pre nego sto opet pocnes da kritikujes majku koja je od tebe
napravila to sto ti jesi...malo vise postovanja, ljubavi, razumevanja ne bi bilo zgoreg, pa da vidis kako bi sve doslo na svoje mesto, i kako bi taj sukob
generacija nestao....
...razmisli malo o tome....
..p.s. nije mi namera da se svadjam sa tobom, ni da se prepucavam, ali ajde sama sa sobom sedi i razmisli, zar zaista mislis da si idealna cerka?