eremita:
Али, моје мишљење је потпуно ирелевантно, јер:
Ма шта ти је бре човече, као извинио се, а сви знамо да је тако мислио (и не мисли само он тако). Сада није "политички коектно" пљувати новинаре, па морамо бити мало лукави (посебно што у влади има снага које никако да забораве да је Цобе у Хагу). Дакле Веља је овим извињењем само поентирао.
А што се тиче приче о (само)изолацији питаћу такве да ли им је Веља сметао 5. октобра пре пет година!? Ја мислим да је он тада био најисправнији јер је хтео да се обрачунамо са онима који су нас гурнули у го*на а и са комунизмом, али не да нам Сорош мења свест. Коштуница је направио грешку што је спречио чишћење поражених у револуцији, али то је друга тема... Уосталом, сам је то највише платио.
Nexus 6:
ne volim...al' vise ne volim one koji su me zayebavali tokom devedesetih...
Ти из деведесетих су прошлост. Њихови лидери су у Хагу, а странке се без тих лидера мењају.
Ни мени се не свиђа могућност да дође Марко али рашчистимо ствари:
1. Ако је поента само то да он посети татицу у Хагу а они који су
лично били жртве њега и режима (Веља и онај што му је наводно претио тестером) су спремни да опросте, ја ту не видим проблем. Посебно да о томе кењају они који би да праштају НАТО агресију.
2. Ако он дође овде и не скрате га за главу (независно од суда, јер постоји и друга правда) онда нешто није у реду са Србијом. А није у реду ни са онима који се сад осећају "угрожено", уместо да се он осећа угрожено од њих. То су обични слинавци који само знају да плачу. Али нека, кажу то је здраво...
Сад, друго је то што ово отвара нека питања у вези филозофије права, али то је мало шира тема.
Petar_FPN:
COMMODORE,niko nema pravo na hegemoniju,i ne znam zasto je ti tako zelis..cuj,grcima ne smeta hegemonija srbije na balkanu..o cemu ti pricas?!
zivis u nekoj virtuelnoj stvarnosti,igras se rata,rizika i stratega u svojoj glavi..nije to lako..
ljudi ne zele hegemoniju,vec da zive normalno..
i ta prica o zapadu je toliko vise ispljuvana,da mi je smor da se sa takvima prepirem..idi u belorusiju,i uzivaj..
А што да не иде у НР Кину да ужива, пошто је Шангај право чудо?!? Прошла су та времена када је било сјајно само у Америци и Западној Европи.
Ствар је веома проста - били смо жртве империјализма и видимо да тај империјализам и даље угрожава људе који (будимо реални) не би никада први дирали Амере. Е сад, кад они желе да буду светски полицајци, то има своју цену. И ја желим да они што више то плате. Ево примера те цене:
http://costofwar.com/
BG5:
Upravo zbog radikala Kraljevina Srbija nije imala normalnu politicku scenu kakva je postojala u Evropi toga vremena a to su dve stranke levica(liberali) i desnica(konzervativci).Kasnije kada su se pojavile marksisticke tj.socijalisticke stranke,liberali su gurnuti na centar politickog spektruma.
Све и да си у праву имаш подфорум историја, па прди тамо. Не знам какве то везе има са политиком.
Или можда мислиш да је то нешто карактеристично само за Србе, па "вашљивом племену" треба "мењати свест". Прочито сам ја тебе и оне од којих се учиш - рецимо Бранку Прпу и Смараџића.
Ајде баш ме занима твој одговор, па да шибнем један текстић о вашем "раскиду са прошчошћу" односно о томе како сте селективни у томе.