Сукоб Данаца и мухамеданаца

Бл:
СПЦ мора да пази на политичку исправност , а ја НЕ!!!!!!!!!!!!!:grin:

А ту смо дакле...
Па чуј... можда је и Исус Христ мислио на политичку исправност... Ипак је требало бити лидер људи, "Краљ Јевреја" и тако то...
Требало је све то уклопити онако округло па на ћоше. Да буде ауторитативно, а опет да се свако може пронаћи...
А можда је мислио неко други... цар Константин... а ђаво ће га знати мој професоре.

Ја ти говорим о СЛОБОДИ ПРАВОСЛАВЉА, нисам очекивао да ће неки сектш попут тебе то да сконта, али ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ СЛОБОДНА ВЕРА.
СВИ СВ.ОЦИ ПРАВОСЛАВЉА СУ ОСУДИЛИ ИСЛАМ,ЛАТИНЕ И ВАС ИСТОЧНЕ КУЛТОВЕ КАО ЈЕРЕС ИЛИ СЕКТУ.
Ја ти говорим ДАНАС!!!!!!!!
Србија је на жалост грађанска држава па се СПЦ мора пажљиво кретати по минском пољу неладиних организација, јер свака од њих пошто су од сатане желе да униште ПРАВОСЛАВЉЕ ХРИСОВО, тако да морамо да се чувамо.

А за некога су ти свети Оци православља били секта, односно "шизматици".
Зар после свега што су Србима (православцима) радили они други само зато што су различити, не можеш имати разумевања за нечију туђу различитост?!?
Стварно ми није јасно.
Па и бомбардовали су нас зато што нисмо хтели да се "уклопимо" у туђе шаблоне!

А што се тиче секташтва:
1. ја знам ти користиш дефиницију по којој
СЕКТА = ЈЕРЕС
Свет се развија једино у функцији јереси, у функцији онога што одбацује садашњост, наоко постојану и необориву. Само јеретици откривају нове елементе у наукама, уметности, друштвеном животу. Само су јеретици вечни фермент живота.
Е. Замјатин, Ми други

Према томе, ја ту не видим ништа лоше.

2. да видимо дефиницију Википедије
Sects, in the sociological sense, are generally traditionalist and conservative, seeking to return a religion to its (perceived) original religious or political purity of principle.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sect
По овоме си Ти секташ. Можеш ли живети са тим?!?

п.с. Шта по теби постоји само СЛОБОДА ПРАВОСЛАВЉА?!? Нема друге слободе?

Duh Sekire:
А за некога су ти свети Оци православља били секта, односно "шизматици".
Зар после свега што су Србима (православцима) радили они други само зато што су различити, не можеш имати разумевања за нечију туђу различитост?!?
Стварно ми није јасно.
Па и бомбардовали су нас зато што нисмо хтели да се "уклопимо" у туђе шаблоне!

А што се тиче секташтва:
1. ја знам ти користиш дефиницију по којој
СЕКТА = ЈЕРЕС
Свет се развија једино у функцији јереси, у функцији онога што одбацује садашњост, наоко постојану и необориву. Само јеретици откривају нове елементе у наукама, уметности, друштвеном животу. Само су јеретици вечни фермент живота.
Е. Замјатин, Ми други

Према томе, ја ту не видим ништа лоше.

2. да видимо дефиницију Википедије
Sects, in the sociological sense, are generally traditionalist and conservative, seeking to return a religion to its (perceived) original religious or political purity of principle.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sect
По овоме си Ти секташ. Можеш ли живети са тим?!?

п.с. Шта по теби постоји само СЛОБОДА ПРАВОСЛАВЉА?!? Нема друге слободе?

Секта= источни култови(бусизам исл) и ислам
Јерс=Монофизити, латини и сл.
Значи престани да лажеш и себе и друге

А ти си као неки ауторитет па само тебе треба питати шта је секта, а шта јерес?

И понављам питање: Како можеш после све мржње која је упућена према Србима као "шизматицима" па понављаш исти искључиви образац?!?
Имаш ли одговор, несрећо?

Duh Sekire:
А ти си као неки ауторитет па само тебе треба питати шта је секта, а шта јерес?

И понављам питање: Како можеш после све мржње која је упућена према Србима као "шизматицима" па понављаш исти искључиви образац?!?
Имаш ли одговор, несрећо?

Нисам ја то измислио већ ПРАВОСЛАВНИ СВ.ОЦИ. А каква мржња према СРБИМА,:confused: ти ниси СРБИ, :confused:ти ниси ни СРБИН. Опет си чито будине тексатове'????:shock:

и нема никакве мржње већ само истине.:lol:

Back