SUJEVERJE

Da li ste sujeverni?

• Da, jako

• ''Ništa ne košta, a može da pomogne''

• Ne

• Verujem samo u ono što je naučno dokazano

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ako gledas trudnici pod suknju, ili druga varijanta ako joj odbijes da uradis ono sto ona trazi...
Ne znam, ali brat mog muza je bas nadrljao zbog tih cmicaka, morao je i da ih operise, a to je bilo negde pred moj porodjaj...Verovatno zato sto mi nije kupio ona kola sto sam mu trazila...:mrgreen:

e sad bez zezanja bitno je koje je nacionalnosti tvoja sveki...pošto kažeš ne govorite isti jezik,pa ne možeš da je pitaš...ja nisam sujeverna uopšte,ali možda tu leži zec...

Grkinja je. Nisam ni ja sujeverna nego me interesuje koje je znacenje te lutke.

A mi zivimo u odvojenim stanovima tako da ne mogu bas da se setam po njenoj kuci i kacim joj lutke po zidovima, ona je ovu stavila pre nego sto sam se uselila.

u ja jesam.... ( ;..........ma odoovek....ako mašim prag na violini, nešto će mnogo loše da mi se desi tog dana....ako mi vrooće uši to je predznak isto za nemile događaje......za ispite sam nosio stalno isto penkalo za koncept.....samo to i nijedno droogo...i dan danas joorim mačku da mi ne pređe poot na ulici...da mi ne pređe...ko joj ebe mater, ša ima baš tad da prelazi..kao nema je nigde...i odjednom..u oči me gleda i prelazi mi poot........nema veze koje je boje....i sam sam imo jednu crnu zift mačku.....pa niša...sooper je bila....ne idem ispod bilborda, reklama, merdevina.....ša još...obavezno sečem palac-kažiprst na tri ista broja na tablicama....a zanimljivo, iam i sam registraciju sa 666.....držim se za doogme kad prođe hitna pomoć....i vatrogsci...ne vatam se za doogme kad vidim popa......i možda sam se tu zaebo...al dobro.....ima tako nekih stvari koje radim .......i koje veze s mozgom nemaju.....

a jel ti se ucinilo nekad da imas prisilne radnje u svom svakodnevnom zivotu:mrgreen:?

ne.nisam karo prisilu prsli....ne postoji taj pojam prisile u umu vako slobodnog čoeka ko šo sam ja.............al ako misiš na nešo droogo......ne činim opsesivno kompoolzivne radnje...mada je i toga bilo.....preskakanje prvog stepenika pri izlasku iz zgrade...misim, ne sapoonjam rooke 3x i ne otvaram i zatvaram flašu nx...ne brini... misim, znam da ne brineš..neg čisto da razjasnimo kako stvari stoje...... ( :

ne.nisam karo prisilu prsli....ne postoji taj pojam prisile u umu vako slobodnog čoeka ko šo sam ja.............al ako misiš na nešo droogo......ne činim opsesivno kompoolzivne radnje...mada je i toga bilo.....preskakanje prvog stepenika pri izlasku iz zgrade...misim, ne sapoonjam rooke 3x i ne otvaram i zatvaram flašu nx...ne brini... misim, znam da ne brineš..neg čisto da razjasnimo kako stvari stoje...... ( :

moze i tako;)

A da ti nije ovo OO malo opsesivno? :D

nije, neformalno je......i uopšte ne grešim u igri, nema greške... ( : ....za razliku od....onih kojima obično to smeta..šo pokazooje da su.... (dopooniti ...)..........onda mi boode zanimljivo....da neam rooke ili noge....kako bi mi bilo u soorovom svetu...na ulici...ša bi mi ljoodi govorili.........misim, teško je to shvati....nekome i tako to...al ja to radim zbog sebe......tako da...poosi...smaraš..( :

nije, neformalno je......i uopšte ne grešim u igri, nema greške... ( : ....za razliku od....onih kojima obično to smeta..šo pokazooje da su.... (dopooniti ...)..........onda mi boode zanimljivo....da neam rooke ili noge....kako bi mi bilo u soorovom svetu...na ulici...ša bi mi ljoodi govorili.........misim, teško je to shvati....nekome i tako to...al ja to radim zbog sebe......tako da...poosi...smaraš..( :

Dirty moonja, dirty :rotf:
Evo neću više :sad2:

Grkinja je. Nisam ni ja sujeverna nego me interesuje koje je znacenje te lutke.

A mi zivimo u odvojenim stanovima tako da ne mogu bas da se setam po njenoj kuci i kacim joj lutke po zidovima, ona je ovu stavila pre nego sto sam se uselila.

eh,to je sasvim druga stvar...grci imaju naviku da stavljaju simbole po kući,npr.za čuvanje sna,protiv uroka,zlih duhova...grčka narodna verovanja a tek mitologija su prepuna tih simbola...sa malo googlanja ćeš naći pregršt tekstova o njihovim lutkama...oni su veoma sujeveran narod,veoma...ne verujem da je tvoja sveki išta ružno htela sa tom okačenom lutkom,nego njeno sujeverje to od nje zahtevalo da uradi,kao što kažeš još pre nego što si se ti uselila...ti skini,ako ti se ne sviđa,izmisli neki opravdan razlog,da je ne uvrediš(opet naglašavam grci su veoma sujeverni),pa tako reši situaciju...

eh,to je sasvim druga stvar...grci imaju naviku da stavljaju simbole po kući,npr.za čuvanje sna,protiv uroka,zlih duhova...grčka narodna verovanja a tek mitologija su prepuna tih simbola...sa malo googlanja ćeš naći pregršt tekstova o njihovim lutkama...oni su veoma sujeveran narod,veoma...ne verujem da je tvoja sveki išta ružno htela sa tom okačenom lutkom,nego njeno sujeverje to od nje zahtevalo da uradi,kao što kažeš još pre nego što si se ti uselila...ti skini,ako ti se ne sviđa,izmisli neki opravdan razlog,da je ne uvrediš(opet naglašavam grci su veoma sujeverni),pa tako reši situaciju...

Hvala ti, bas cu pogledati. Ne mislim ni ja da je htela nesto ruzno, ona je stvarno fina jedna osoba i mnogo je dobra prema meni (verovatno je srecna sto se njen sin konacno ozenio) ali me je interesovalo sta to znaci, malo me hvata jeza od takvih stvari, u svakom slucaju ne visi vise tamo. Hvala ti. Pozdrav

Svi smo pomalo sujeverni, a sujeverje je intenzivnije što više brinemo o sopstvenoj koži. Ako nam crna mačka pređe put, mnogi od nas će sačekati da neko naiđe i prvi prođe, ako smo na listi za ispit 13, već imamo strah da ćemo pasti, izbegavamo tablice sa tim nesrećnim brojem... jedan moj poznanik ne kreće na duži put ako ne obuje isključivo braon frotirske čarape (a inače je normalan : ), kum je nedavno odbio čak i da razgovara o životnom osiguranju, jer bi mu se garant, odmah nakon što bi se osigurao, nešto desilo; moj brat neće da počinje gradnju (u nekretninama je) ako je utorak...
Šteta što se u verovanja i sujeverja ne uvreži, na primer, da ne valja voziti auto ako si pijan i sl, onda bi nas sujeverje zaista čuvalo.

Svi smo pomalo sujeverni, a sujeverje je intenzivnije što više brinemo o sopstvenoj koži. Ako nam crna mačka pređe put, mnogi od nas će sačekati da neko naiđe i prvi prođe, ako smo na listi za ispit 13, već imamo strah da ćemo pasti, izbegavamo tablice sa tim nesrećnim brojem... jedan moj poznanik ne kreće na duži put ako ne obuje isključivo braon frotirske čarape (a inače je normalan : ), kum je nedavno odbio čak i da razgovara o životnom osiguranju, jer bi mu se garant, odmah nakon što bi se osigurao, nešto desilo; moj brat neće da počinje gradnju (u nekretninama je) ako je utorak...
Šteta što se u verovanja i sujeverja ne uvreži, na primer, da ne valja voziti auto ako si pijan i sl, onda bi nas sujeverje zaista čuvalo.

Sve mi se čini da je tanka granica između sujeverja i opsesivno-kompulzivnih neuroza...

Šteta što se u verovanja i sujeverja ne uvreži, na primer, da ne valja voziti auto ako si pijan i [/B]sl, onda bi nas sujeverje zaista čuvalo.

E to bi trrebao neko da " izmisli " ...

Pa aj krenemo to da pričamo kao novo sujeverje. Plasiramo lagano... Npr. ako voziš pijan, imaćeš veliki račun za struju (da baš ne idemo "na prvu loptu" : ) ili Ako voziš pijan, varaće te žena/muž (uuuuu, na ovo smo svi strašno osetljivi, mož da nam upali i da se pokaže efikasnim :lol: ili, mmmm, čekaj da smislim još neku varijantu sujeverja: Ako voziš pijan, možeš nekog i da zgaziš! A ne! To ne važi, to ljude mahom boli dupe inače kako drugačije objasniti da sedaju pijani za volan... hajde, pomagajte, ajde da smislimo novo sujeverje :think:

Kad vozis pijan, iskocice ti prevarena zena iz znaka da ti sve po spisku
Kad vozis pijan, stopirace te tvoj licni bankar he he he
Kad vozis pijan, marica se istreznila uveliko

- Kad vozis pijan, džaba ti kasko koji otplaćuješ mesečno s lizing ratama.
- Kad voziš pijan, mama će ti biti s nekim političarem (varijacija na nekadašnje: s ciganinom : ))))
- Kad voziš pijan, supaćeš se, pa ćeš da ideš u bolnicu a tamo nećeš moći da šljokaš (ovo mu dođe kao najrealnije, a?)

Hoće neko da glasa, pa da predložimo novo sujeverje : )

Back