Sujeverje u nas zena :) :)

milica cobanica

Veoma poznat
Poruka
12.483
Bas me danas jedan sa coska podstakao da razmisljam o sujeverju, posebno kad su zene u pitanju jer smo definitivno vise sujeverne nego muski.
Dakle, sta je to sto smatrate da ne treba - da se sedi na cosku, jede krajka od hleba, prolazi njegovom ulicom, ispod meredvina i slicno?
Jel vas opalio neki lerma kad vam je macka presla put jer niste isle tri koraka nazad?
Jel pljujete sebi u dekolte kad vam iskoci afta na jeziku jer vam kuma nije donela kolac ili sta god :lol:
Hajde, znam da imate nesto :lol:

Сујеверна сам итекако. Рецимо никад не идем у шопинг када ми је мршав новчаник, све сам у неком трипу да нећу ништа купити.

:lol:

@tema...nimalo nisam sujeverna i ne shvatam ljude koji jesu, iskreno, mislim da je to jedan od oblika kompulzivno-opsesivnog ponasanja, na to mi najvise lici :lol:

Мени је то нека врста робовања. Те не смеш ово, те оно. Обично су ми други то наметали, мајка рецимо док сам био клинац, кренем нешто да радим, не то, не ваља. И онда збуњено гледам, и реко: ''Можда и не ваља.''
Истина је да је то потпуно бесмислено. Као клинац сам имао неко сујеверје, кад сам ишао у школу на једном месту на тротоару је била нека као плочица, оно од телефона што стоји означено и сваки пут згазим ногом на њу, као да не добијем кеца или да добијем петицу. И онда једном одлучим да не газим више и ништа не буде, дан прође лепо. Од тад више нисам газио то, па се појавило ново сујеверје:''Не гази плочицу да не добијеш кеца'' :lol:

pa da, prihvatamo obrazac ponasanja, pa i sujeverje...a te tripove kao ti sa plocicom :lol:
verovatno vecina nas ima dok smo klinci...ja sam preskakala pukotine na trotoaru :lol:
ali sam naravno nekom prilikom zaboravila na to i shvatila da je besmisleno, nista lose ili dobro nece da se desi ako ja uradim ili ne uradim neku od tih besmislenih radnji, tako da mi je sad samo smesno kad se setim :lol:

pa da, prihvatamo obrazac ponasanja, pa i sujeverje...a te tripove kao ti sa plocicom :lol:
verovatno vecina nas ima dok smo klinci...ja sam preskakala pukotine na trotoaru :lol:
ali sam naravno nekom prilikom zaboravila na to i shvatila da je besmisleno, nista lose ili dobro nece da se desi ako ja uradim ili ne uradim neku od tih besmislenih radnji, tako da mi je sad samo smesno kad se setim :lol:

Па да. Мада неке бесмислене ствари радим и дан данас. Рецимо свако јутро устајем на десну ногу :lol: Дешавало ми се да кад експериментишем и устанем на леву, дан буде стварно лош. Самим тим, има то утицаја и на подсвест, аутосугестија и шта већ ту иде.
У сваком случају, против сам тога, јер човек треба да се ослободи свих тих унутрашњих ланаца.

Па да. Мада неке бесмислене ствари радим и дан данас. Рецимо свако јутро устајем на десну ногу :lol: Дешавало ми се да кад експериментишем и устанем на леву, дан буде стварно лош. Самим тим, има то утицаја и на подсвест, аутосугестија и шта већ ту иде.
У сваком случају, против сам тога, јер човек треба да се ослободи свих тих унутрашњих ланаца.

tjah...evo vidi pedjinu, kaze nam da smo foliranti :lol:
i sad me bacila u razmisljanje da nemam mozda neko pritajeno duboko sakriveno sujeverje...i evo razmisljam, i nema...nista...
a mozda foliram samu sebe? :lol:

a sto se toga tice, verujem da je autosugestija u pitanju, podsvest je cudo pravo...dzaba ti ponekad sam sebi pricas, ako u nesto verujes duboko u sebi, to je za tebe istina
a od toga mozes da se oslobodis, naravno...tih unutrasnjih lanaca, samo treba biti uporan :)

sto bre mislis da smo foliranti, ja sam skroz ozbiljna
eto...kad sam ozbiljna ne veruju mi,,,kad lupetam svi mi veruju :zcepanje:

Тако некако и мени :lol: Напишем или кажем нешто неозбиљно, а уствари сам потпуно озбиљан био. Или кренем некоме да причам нешто са смехом на лицу, а он мисли да лажем.

tjah...evo vidi pedjinu, kaze nam da smo foliranti :lol:
i sad me bacila u razmisljanje da nemam mozda neko pritajeno duboko sakriveno sujeverje...i evo razmisljam, i nema...nista...
a mozda foliram samu sebe? :lol:

a sto se toga tice, verujem da je autosugestija u pitanju, podsvest je cudo pravo...dzaba ti ponekad sam sebi pricas, ako u nesto verujes duboko u sebi, to je za tebe istina
a od toga mozes da se oslobodis, naravno...tih unutrasnjih lanaca, samo treba biti uporan :)

Наравно и треба се жртвовати. Рецимо жртвовати један дан да буде лош због устајања на леву ногу :lol: Или 2-3 дана, док се то лепо не уклони, после кише мораће да гране Сунце. :lol:

Наравно и треба се жртвовати. Рецимо жртвовати један дан да буде лош због устајања на леву ногу :lol: Или 2-3 дана, док се то лепо не уклони, после кише мораће да гране Сунце. :lol:

a da probas jedan dan da ustanes na obe noge,m? :lol:
pa eto, lepo ti pise u trenutnoj...entuzijasta , javi jel granulo sutra, il ce za dva tri-dana... da znam dal da nosim kisobran ili ne :lol:

prokleti smo, da ti kazem...:aha:
:lol:

Јок, него нас други не разумеју, мисле да се спрдамо :confused:

Одох сад у крпе, сутра у 6 устајање, бићу толико ошамућен кад се пробудим да ћу из незнања устати на леву ногу :lol:

- - - - - - - - - -

a da probas jedan dan da ustanes na obe noge,m? :lol:
pa eto, lepo ti pise u trenutnoj...entuzijasta , javi jel granulo sutra, il ce za dva tri-dana... da znam dal da nosim kisobran ili ne :lol:

Не бих да жртвујем ове дане, битни су јако, можда следеће недеље :lol:

Svako jutro ustajem na levu nogu, tako mi stoji krevet...nisam neki preterani rob sujeverja
ali ono sto uvek radim je - izbegavam da stajem na poklopce od sahtova na putu i ako zbog
guzve stanem odmah se iznerviram :lol:
i nije mi svejedno kad mi crna macka predje put, ali ne pljujem i ne vracam se :)

Bas me danas jedan sa coska podstakao da razmisljam o sujeverju, posebno kad su zene u pitanju jer smo definitivno vise sujeverne nego muski.
Dakle, sta je to sto smatrate da ne treba - da se sedi na cosku, jede krajka od hleba, prolazi njegovom ulicom, ispod meredvina i slicno?
Jel vas opalio neki lerma kad vam je macka presla put jer niste isle tri koraka nazad?
Jel pljujete sebi u dekolte kad vam iskoci afta na jeziku jer vam kuma nije donela kolac ili sta god :lol:
Hajde, znam da imate nesto :lol:

jedino msm da treba platu da dodnesem kuci i da prenoci, da je ne potrosim usput. :lol:

Back