Sujeta

Мени је ово, има у ДМ, решило велику флеку преко чела која увек изађе на мору.
Једну малу, као отисак прста испод ока ништа не решава.
Sad je vrijeme za vitamin c, imam neki serum. Koristila sam apotekarsku kremu bas namijenjenu uklanjanju fleka, al nisam vidjela efekat.
Al kad sam vidjela kako parasoftin radi, samo malo na vrh prsta bi tu kozu oljustilo i ostavilo novu finu al nisam se usudila:lol:

Koliko ste sujetni? Kako se nosite sa ljudima kojima je ego ogroman i ne dozvoljavaju mogućnost da su pogrijesili igdje ikad?
Srećem neke ljude i nije mi jasno čim potkrepljuju toliku vjeru u sebe u svoje postupke, riječi. Od kud nekom ideja da sve može i zna i da je sve njegovo ispravno?
Kako neko živi a da nije sposoban da kaže,izvini, pogrijesio sam?
Ovo izgleda kao narcisoidnost. Vrlo destruktivna osobina. Oni su uvek najpametniji uvek u pravu. Svi drugi su glupi i ne znaju ništa.
Biti sa njima uopšte nije lako jer sve uvek ulažu samo u sebe i misle samo i jedino o sebi.

1) Narcis često prelazi granice tuđeg integriteta i hoće on da se pita o stvarima koje se tiču drugih ljudi. Zato moraš postaviti jasne granice. "Ne možeš tako prema meni da se ponašaš!"

2) Obično su glupavi i nesigurni pa je potrebno da ih malo hvališ ako želiš da budu dobri prema tebi ne ovo kao što ti radiš da ih pozivaš na odgovornost i tražiš od njih da budu pametniji i odgovorniji. Oni su ti dakle ko glupava deca iako su odrasli ljudi. To što ti radiš je recept da se posvađaš i zameraš sa njima.

3) Dakle ako kritikuješ narcisa to ti je recept za uništenje porodičnih odnosa. Okrenuće se protiv tebe, mrzeće te i na kraju raditi protiv tebe.
Ti ljudi uvek samo svoje dupwe gledaju i svi su uvek manji i manje bitni od njih.

4) Bitno je da znaš da neće biti dobri saradnici oko bilo čega. Jer oni uvek rade samo i jedino za sebe. Na primer ako imaš brata ili sestru narcisa ne otvaraj firmu sa njima, jer ćeš sigurno doći u probleme. Bilo šta da radiš sa narcisom ozbiljnije ako se tiče tvog života bolje nemoj. Postoji šansa da će te zayebati.

5) Još jedna bitna stvar kod narcisa je PARANOJA. Oni često pomisle da su mnogi protiv njih iako nisu.

Cini mi se da je gordost ta koja istice superioran polozaj u odnosu na druge.
Al sujeta hoce rukovodeci kadar. Zato oni imaju toliko poltrona.
gordost je svako mišljenje da vrediš više od bilo koga drugog kao biće van konteksta poređenja..naročito kad misliš da vrediš više od svih oko tebe...
sujeta je gordost kojoj treba publika tako da je to u stvari jedno te isto manje više...
uzrok sujete je duboka nesigurnost u sebe i svoju vrednost i socijalizacijom stečeni strah od toga će te ljudi opažati kao nekog ko manje vredi

Back