livija
Veoma poznat
- Poruka
- 12.265
pod pritiskom...... :-D
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jasno je meni mnogo sta ali neznam da nisam pominjao nekakvo samoubistvo iz patriotskih namera niti je to iko pomenuo.pikax:A sta ti nije jasno ?
Livija, pokusavas stvari da nametnes onako kako tebi odgovaraju, da ih sablonizujes po svojoj meri a ja sada treba da izigravam advokata sto mi ne pada na pamet. Jednostavno je receno: Ja sam Gospod tvoj i nemaj drugih bogova. I sta? Koji su to drugi bogovi? Imas li neki drugi vazduh kada dises kao alternativu? Kakav izbor ako je Bog jedan? Znaci ti nameces neke bezvezne stvari koje su u skladu sa odobravanjem samoubistva, recimo. Kvazi tolerancija je u stvari najgori moguci sablon na koji se prisiljava skoro cela planeta i u njoj nema slobode, spasa, nade i ljubavi posebno. Mnostvo sekti, raznih " gospoda " nije sloboda nego ropstvo a svako suprotstavljanje gore pomenutim zapovestima nije niciji problem osim onog koji ih krsi pa tako i moj. Jedino vase " slobodoumno " delovanje po svetu koje ima jedini cilj - da sto vise ljudi odvuce od Boga ( znaci i od njegovih zapovesti ) treba bez imalo tolerancije sprecavati i suzbijati. Kada je spas u nevolji u pitanju onda nema alternative - izlaz je jedan samo i u trenutcima spasavanja niko ne razmislja o necem drugom. Na kraju, sve je Bozije jer je on i stvorio ovo. On ce suditi po svome kada dodje vreme a vi radite po svome dok to vreme ne dodje.livija:
nemoj mi stavljati rechi u usta.... nisam te izazvala....
ne sumnjam ja da ima nechega van ovog sveta.... ali isto tako ne postoje dokazi da je isus ono shto biblija govori o njemu... ako nishta baci pogled na sve one plave ochi po ikonama... isus je bio crn kao ugalj....
he... banalna stvar.... ali u startu pravi predrasude..... kao i sve uostalom vezano za religiju.... opet me ne pratish... gurash me u kalup.... ja takodje ne sumnjam da se takozvana 'chuda' deshavaju.... samo opet... imamo drugachiji pristup.....
nego... da rezimiramo ovo poslednje... olosh je onaj ko ne poshtuje SAVRSHENE zapovesti?
"1. ja sam gosopod bog tvoj, nemoj imati drugih bogova osim mene"
nemoj imati izbora.... to je prva plemenita poruka..?.. da nemash izbor !!! nemoj misliti svojom glavom nemoj pratiti svoju intuiciju... ako ti se i uchini da neshto ovde nije u redu, pravac kod popa da platish prochishcjenje tvog velikog greha....
"4. secjaj se dana odmora da ga svetqjesh, shest dana radi i svrshi sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor gospodu bogu tvojemu"
drugim rechima izvoli shablon, tako cjesh da zhivish il cjesh vechno da gorish.... i nemoj sluchajno da chistish qcju o uskrsu..... ta je shtroka... zdrava? uzvishena?
"5. poshtuj oca svojega i mater svoju, da ti dobro bude i da dugo pozhivish na zemlji"
:shock: poshtuj? hello??? ne, voli... ne, pazi.... POSHTUJ! a zashto? da TEBI bude dobro... ne zato shto oni to zasluzhuju, ne zato shto treba voleti i prashtati i pruzhati.... nego zato DA DUGO POZHIVISH.....
no da ne idem sad i kroz bibliju...... ogavno je....
al eto... tako se ljudi prepoznaju po kvalitetima.... neko misli pre nego shto zine, a neko jede svako njesra koje mu se turi pod nos.... e da... a ako se po nechemu ljudi vrednuju onda to sigurno nije po rasporedu pranja vesha radnim danom ako nije crveno slovo.... ne zato shto je to uvredljivo... nego zato shto cjesh biti kazhnjen..... i to je prosvetljenje? pretnja......
crkva je gora od komunizma, od diktature.... najljigavija manipulacija najnizhim ljudskim porivima.... nek vam je sa srecjom vernici.... vama je potrebna.....
King 7:Livija, pokusavas stvari da nametnes onako kako tebi odgovaraju, da ih sablonizujes po svojoj meri a ja sada treba da izigravam advokata sto mi ne pada na pamet. Jednostavno je receno: Ja sam Gospod tvoj i nemaj drugih bogova. I sta? Koji su to drugi bogovi? Imas li neki drugi vazduh kada dises kao alternativu? Kakav izbor ako je Bog jedan? Znaci ti nameces neke bezvezne stvari koje su u skladu sa odobravanjem samoubistva, recimo. Kvazi tolerancija je u stvari najgori moguci sablon na koji se prisiljava skoro cela planeta i u njoj nema slobode, spasa, nade i ljubavi posebno. Mnostvo sekti, raznih " gospoda " nije sloboda nego ropstvo a svako suprotstavljanje gore pomenutim zapovestima nije niciji problem osim onog koji ih krsi pa tako i moj. Jedino vase " slobodoumno " delovanje po svetu koje ima jedini cilj - da sto vise ljudi odvuce od Boga ( znaci i od njegovih zapovesti ) treba bez imalo tolerancije sprecavati i suzbijati. Kada je spas u nevolji u pitanju onda nema alternative - izlaz je jedan samo i u trenutcima spasavanja niko ne razmislja o necem drugom. Na kraju, sve je Bozije jer je on i stvorio ovo. On ce suditi po svome kada dodje vreme a vi radite po svome dok to vreme ne dodje.
pominjala sam ja...u ranijim postovima na ovoj temi.King 7:Jasno je meni mnogo sta ali neznam da nisam pominjao nekakvo samoubistvo iz patriotskih namera niti je to iko pomenuo.
Hajde razmisli sta si napisao...jos jedno 20 puta..minimum.King 7:Ne odobravajte i ne nagovarajte ljude na samoubistvo.
Ti razmisljas sektaski pa bi sad sve bilo sekta po tvome ako ti ne odgovara. kada bi se malo postenije i smirenije postavila u zivotu otkrila bi da i dusa trazi higijenu kao i telo pa bi ti glupa psihijatrija bila skroz nepotrebna jer dugovna higijena vodi u bolesti duse i nejenu smrt. Ko je tebi stavljao rec u usta? Ne izmisljaj. Ja sam ovde protiv samoubistva, moja crkva, moj Bog. Vi skacete kao opareni i to nije moj problem. Ti prosipas nebuloze i to takodje nije moj problem. Nisi cak ni moj sagovornik ni u bilo kojoj temi. Kada je istina u pitanju nema dileme i alternative ali to je vec moj problem.livija:
ja nigde nisam rekla da podrzhavam samoubistvo.. poslednji put ti govorim da mi stavljash rechi u usta.... nishta ja ne namecjem.. jer ja nemam shta da nametnem.... ti namecjesh.... jer ti imash zapovesti ne ja..... pritom se ti drzhish shablona chiji sam ja protivnik..... smeshno je u ovakvoj disqsiji tako obrtati mesta....
"mnoshtvo sekti".... a shta je pravoslavlje? sekta... sekta kao i svaka druga.....
n da.... pa ako je vera chista niko ne mozhe da te odvuche od boga.... niti je moja namera tako neshto.... ja sam samo izrazila svoje mishljenje na onaj nebulozni komentar..... a ti si me plemeniti hrishcjanine napao..... pa ko sad koga juri da ubedjuje?
stav ti je usko zacrtan.... "ne postoji drugi bog kao shto ne postoji drugi vazduh....."
dishi.... dok imash shta.....
Obracam se onima koji to opravdavaju, ne svima. Ako neko misli da je to plemenit cin, neka bude i primer i neka se sam ubije. Mozda time spase mnoge koji to isto zele.pikax:Hajde razmisli sta si napisao...jos jedno 20 puta..minimum.
Ko prica o licnom opravdavanju/odobravanju...barem ja ne pricam. A tek nagovaranju ?????:shock:
Slusajte, kompleksna je ovo tema.....prvo se informisite o necemu pre nego sto ulazite u diskusiju.
Ma ko je napisao da je to plemenit cin ?King 7:Obracam se onima koji to opravdavaju, ne svima. Ako neko misli da je to plemenit cin, neka bude i primer i neka se sam ubije. Mozda time spase mnoge koji to isto zele.
King 7:Ti razmisljas sektaski pa bi sad sve bilo sekta po tvome ako ti ne odgovara. kada bi se malo postenije i smirenije postavila u zivotu otkrila bi da i dusa trazi higijenu kao i telo pa bi ti glupa psihijatrija bila skroz nepotrebna jer dugovna higijena vodi u bolesti duse i nejenu smrt. Ko je tebi stavljao rec u usta? Ne izmisljaj. Ja sam ovde protiv samoubistva, moja crkva, moj Bog. Vi skacete kao opareni i to nije moj problem. Ti prosipas nebuloze i to takodje nije moj problem. Nisi cak ni moj sagovornik ni u bilo kojoj temi. Kada je istina u pitanju nema dileme i alternative ali to je vec moj problem.
Letos na ovom forumu sam imao prepirku sa nekim new - age satanistima i njihovim zalaganjem za suicide. Pocela je javno pozivanje na moj linc i otvorena pretnja ubistvom na koje nijedan moderator nije odreagovao nicim. Da, mislim da je plemenit cin da se oni koji se zalazu za smrt svojom rukom poubijaju sami kao primer koji moze posluziti u kontra svrhe. Mislis li ti da cu na svaku poturenu nogu se uredno spotaknuti? Rekao sam sta mislim i rasprava je sa moje strane gotova. Imam preca posla.pikax:Ma ko je napisao da je to plemenit cin ?
Vidis li ti sta pises.."neka se sam ubije" :shock:..( = podsticanje )
Prvo ti sredi misli - pa onda pisi.
Na temi nismo uplitali religiju ranije, govorili smo o samim suicidalnim tendencijama, mislima i sl. i niko se apsolutno nije zalagao za suicid..King 7:Letos na ovom forumu sam imao prepirku sa nekim new - age satanistima i njihovim zalaganjem za suicide. Pocela je javno pozivanje na moj linc i otvorena pretnja ubistvom na koje nijedan moderator nije odreagovao nicim. Da, mislim da je plemenit cin da se oni koji se zalazu za smrt svojom rukom poubijaju sami kao primer koji moze posluziti u kontra svrhe. Mislis li ti da cu na svaku poturenu nogu se uredno spotaknuti? Rekao sam sta mislim i rasprava je sa moje strane gotova. Imam preca posla.
King 7:Ova bajka je srecom - istina a ja nikako necu doprineti njenom ugledu tako sto se prepirem. Ali kako nema veze sa religijom? Vera u Boga je zivot i opravdavanje i negovanje zivota na najvisem nivou. Bog voli svoju decu podjednako ali nisu i svi isti pred Njim. Bog nijednom coveku nije dao teret koji on ne moze podneti sto znaci da ne postoji nepremostiv problem ili jos gore - ovakav beg u smrt od problema. Sve van Bozijeg je djavolje odnosno - propast pa prema tome pored mora ludih bajki o "univerzalnom ciki tvorcu", ocu svih tolerancija i pojava ali ne i istina red je da se cuje i malo ova istina bez koje smo obicno nista. Vas univerzalni bog koji opravdava sve i koji je otac svih bajki koje su skrojene po meri ljudskoj je sam djavo.
a hoćeš li ti da se ubiješ? ako hoćeš, kako bi to izveo ?
da li iko ko priča o samoubistvu uopšte razmišlja da to boli.
pa ne plaše se ljudi smrti zato što im je lepo u životu, nego zato što to boli.
pa ja bih se odavno overio, kad bi to bilo lako.
ne zato što mi je loše, nego zato što je ta opcija lakša, to jest bila bi lakša kad ne bi bila užasno bolna.
1.čovek u svemu bira liniju manjeg otpora,
2.a svaka logika onda govori da je neživljenje mnogo jednostavnije od najjednostavnijeg života,
3.činjenica da ipak sve što je živo čini sve da izbegne povredu i umiranje govori da je umiranje gadno i bolno.
Гледам тренутне наслове тема на мушком и женском пдф-у.
На једној страни прича о суициду, отромбољености, мамини синовима, а на дугој дискусија о ципелама, одећи, козметици, ручном раду...
Да ли је то случајно?
Granata... Ja sam ipak mislio na metode dostupne većini nesrećnika čiji je život postao dovoljno jadan da se opredele na samoubistvo. Granate, vatreno oružje, "brzi" otrovi... i druge...kad me je granata bacila u nesvest ...
...ali ja se sećam samo bljeska ispred očiju i jakog sunca koje me je kasnije probudilo- znači iz bljeska u bljesak i nikakav bol i patnja ...