Suicid

Mama moje drugarice je imala prilično agresivan oblik raka. Išla je na operacije i pokušavala da se izleči, ali je tumor napredovao sve više i sve brže. Kada joj je definitivno rečeno da su joj šanse za oporavak gotovo nepostojeće i kada su simptomi bolesti počeli da budu sve intenzivniji, uzela je pušku, otišla u ambar i skratila sebi muke. Druga opcija je bila da je maloletno dete gleda kako polako i bolno vene i umire. Glupavo je ubiti se zbog finansijskih ili ljubavnih problema, ali postoje situacije koje jesu beznadežne i iz kojih zaista nema drugog izlaza.

e pa vidis ja mislim da je svaki tren koji je mogla da provede sa majkom dragocen,i to je dete izgubilo..
a inace razumem jedino ako je neko u bas teskim bolovima,ne opravdavam i nisam za to ali razumem,al onda nek sam sebi presudi a ne da ga drugi iskljucuju sa aparata i nose ga na dusi....

- - - - - - - - - -

Ti baš ne razumeš šta ja pišem ?!

Ja naravno podržavam suicid u slučajevima
kada to rešava probleme okoline.

Ja ne podržavam suicid onih
koji ne ugrožavaju nikoga
već su samo posustali !

Daću i primer :

Ne podržavam samoubistvo malog Alekse
koga su vršnjaci maltretirali,
a on nije znao da se suprotstavi,
a nažalost ni roditelji nisu umeli da mu pomognu.

Ali podržavam overdouz komšije narkomana
koji je došao u fazu pranja igle u wc šolji.
Kada sam ga pitao zašto to radi,
odgovorio mi je da nema veze od čega će umreti
.
znam i razumem sta pises al se ne slazem sa tobom...

- - - - - - - - - -

A sta je sa osobom koja je psihicki labilna, sizofrena, neki od puno psihickih poremecaja pa oduzme sebi zivot, u nesvesnom stanju, znas na sta mislim. Jel i one idu u pakao ili im je oprosteno? "P.S. Najtezi greh je greh nepokajanja" O.Tadej

pakao i raj ne postoje postoji samo zivot ovaj jedan,za sve ostalo ne mozete da tvrdite dok ne cviknete...
a i da postoji bog taj bi cenio coveka prema svim njegovim delima u zivotu,tako da taj sto bi se ubio verovatno ne bi isao u 'pakao' ako je bio 'dobar' covek...

ima nas koji smo promasili zivot, ovaj nam se ne svidja, neko trpe, neki nece pa prekrate sebi muke i nema tu sta drugo da se prica

- - - - - - - - - -

iskreno ja bi volila da sam malo hrabrija

A sta je sa osobom koja je psihicki labilna, sizofrena, neki od puno psihickih poremecaja pa oduzme sebi zivot, u nesvesnom stanju, znas na sta mislim. Jel i one idu u pakao ili im je oprosteno? "P.S. Najtezi greh je greh nepokajanja" O.Tadej

šta će se desiti sa tobom kad umreš ako raj i pakao slučajno ne postoje?

- - - - - - - - - -

e pa vidis ja mislim da je svaki tren koji je mogla da provede sa majkom dragocen,i to je dete izgubilo..
a inace razumem jedino ako je neko u bas teskim bolovima,ne opravdavam i nisam za to ali razumem,al onda nek sam sebi presudi a ne da ga drugi iskljucuju sa aparata i nose ga na dusi....
.

a koliko su zaista dragoceni momenti koprcanja od bolova u krevetu sa kojim zajedno nemaš ni četrdeset kilograma? u čemu to uživaju dete i majka onda?

Sa akcentom na J izmedju i i o. IdiJot.

- - - - - - - - - -

To je odgovor na ovaj post. Tablet me zeza.

Zavisi od kulture na koji će način suicid biti shvaćen. Svako kome nije jasno zašto je drugi pokušao ili uspeo da oduzme sebi život je prilično srećan čovek, a ako to dodatno i osuđuje je kompletan idiot. Život nije sjajan. Neko je već spomenuo bezizlaz. Znamo svi šta treba, ali ne može se uvek.

NISTA, apsolutno nista na ovom svetu nije vredno da covek sam sebi oduzme zivot!

Ako ti tako mislis, okej, nemoj nikad da se ubijes. Ali postuj tudju slobodu izbora. To je njihov zivot i to zivot na koji nisu svojevoljno pristali vec na koji su primorani.

Sebican je onaj ko smatra da je suicid sebicnost prema onima koji te vole. To je prava sebicnost. Ne suicid.

bilo je ovakvih Tema ovdje
oo što svima želim poručiti: nikad ne ostavljajte SAMU/SAMOG osobu koja je ikad pomenula da će to uraditi
ona to zaista i pomišlja
a izlaz uvijek postoji NARAVNO

Не треба генерализовати, не догађају се суициди искључиво из страха према животу.

Узмимо пример Стевана Синђелића, његова жртва у одбрани српства је херојски чин!
Постоје верски фанатици који се такође не жртвују из страха, већ ради вишег циља.
Сепуку ритуал код Самураја се такође не врши из страха.
Постоје људи који једноставно не умеју да пронађу смисао постојања.
Постоје људи који су нетолерантни на телесну бол.
Постоје људи који су ментално оболели...

Тема није добро постављена, овој теми треба приступити много озбиљније.

Не треба генерализовати, не догађају се суициди искључиво из страха према животу.

Узмимо пример Стевана Синђелића, његова жртва у одбрани српства је херојски чин!
Постоје верски фанатици који се такође не жртвују из страха, већ ради вишег циља.

:ok::ok::ok::ok::ok:

šta će se desiti sa tobom kad umreš ako raj i pakao slučajno ne postoje?

- - - - - - - - - -

a koliko su zaista dragoceni momenti koprcanja od bolova u krevetu sa kojim zajedno nemaš ni četrdeset kilograma? u čemu to uživaju dete i majka onda?

dete u recima i zagrljaju i dragocvenom vremenu..

Poslednja izmena:

Sve su to fantazije i sranija.

pa u sustini tema je zamisljena kao ovo boldovano,niko ne prica o zrtvovanju svog zivota za 50toro ljudi pri zdravoj svesti i pameti...
nego o donosenju neke odluke pri izmenjenoj svesti,poljuljanim hormonima,kad je neko tesko bolestan ili depresivan...

za tebe za nekog nisu,sta ti kao ne bi skocio da gurnes svoje dete sa sina,a pri tom zans da mozes da pogines,
isto tako ima ljudi koji pri cistoj svesti(bez neke depresije itd,nego iz principa ili nekog sistema vrednosti) zrtvovali svoj zivot za zivot vise dr ljudi(jer im je bitan kvalitet a ne kvantitet u tom trenu a mogu i da ne veruju u boga itd al svejedno tako da se ophode,svako ima neki svoj kod po kome radi..)...

Поштовани,
ваша плитка реплика је доказ да сте материјалиста, роб тела (материје).
Ваша задовољства су телесна (материјална) : храна, пиће, размножавање, новац..
Живи те живот, да би хранили своје тело, као и свака друга животиња.
Док за мене људско тело представља кавез у коме је заробљен дух, а ви то не може те разумети.

Pokusao sam jednom sebi da oduzmem zivot, ne tako davno. Mesec dana sam se borio sa tom zeljom, sprecavala me zelja za zivotom, za boljim zivotom. Nisam uspeo. Presekao sam sebi vene na obali reke. Slucajni prolaznici su me pronasli pre nego sto sam iskrvario. Previse problema. A ostavila me osoba koju sam najvise voleo da se sam borim sa problemima. Depresija, jak bol i nisam nasao bolje resenje, uzalud sam trazio. Nikom nista nisam rekao, sve sam drzao u sebi dok nisam odustao i odlucio. Zasto sam bio sprecen, ne znam. Ja znam da cete me sad osudjivati. Ali ta zelja za samoubistvom je ostala. Ja znam da cu prvom priliki uciniti isto. Eto nadam se da ste pronasli odgovor koji ste trazili, ako vas jos nesto zanima jos sam tu.

Pokusao sam jednom sebi da oduzmem zivot, ne tako davno. Mesec dana sam se borio sa tom zeljom, sprecavala me zelja za zivotom, za boljim zivotom. Nisam uspeo. Presekao sam sebi vene na obali reke. Slucajni prolaznici su me pronasli pre nego sto sam iskrvario. Previse problema. A ostavila me osoba koju sam najvise voleo da se sam borim sa problemima. Depresija, jak bol i nisam nasao bolje resenje, uzalud sam trazio. Nikom nista nisam rekao, sve sam drzao u sebi dok nisam odustao i odlucio. Zasto sam bio sprecen, ne znam. Ja znam da cete me sad osudjivati. Ali ta zelja za samoubistvom je ostala. Ja znam da cu prvom priliki uciniti isto. Eto nadam se da ste pronasli odgovor koji ste trazili, ako vas jos nesto zanima jos sam tu.

A jesi li potražio stručnu pomoć?

Imam pomoc na sve strane i strucnu i nestrucnu i pozitivnu i negativnu. Sve zavisi i kakav si covek bio pre, i kakav ces covek postati posle. Mene nikad ne ostavljaju samog. Plasim se sam sebe, plasim se svojih misli. Imam samo 23 godine. Imao sam dobar zivot, nisam bio problematican. Ali previse padova zaredom a nigde uspona, izgubio sam nadu. Sad mi je ostalo sta mi je ostalo. Ziv sam zato sto je neko tako reko, zato sto moram.

U zivotu uvek imas DVA IZLAZA.

Izuzev kada te pojede DJAVO.

Tada imas samo JEDAN IZLAZ! :aha2:

Imam pomoc na sve strane i strucnu i nestrucnu i pozitivnu i negativnu. Sve zavisi i kakav si covek bio pre, i kakav ces covek postati posle. Mene nikad ne ostavljaju samog. Plasim se sam sebe, plasim se svojih misli. Imam samo 23 godine. Imao sam dobar zivot, nisam bio problematican. Ali previse padova zaredom a nigde uspona, izgubio sam nadu. Sad mi je ostalo sta mi je ostalo. Ziv sam zato sto je neko tako reko, zato sto moram.

Ne znam kakvi su padovi u pitanju
ali ako ne nalaziš razlog za sebe - pogledaj ljude koji te vole - kako bi se osjećali da ti se nešto desi?
Za početak - oni ti trebaju biti razlog - vremenom ćeš doći na svoje...sigurno ima nešto unutar tebe što bi ti dalo ideju, nadu, zvjezdu vodilju - naći ćeš ako potražiš. SAMO STRPLJENJA. DAN ZA DANOM, ALI POZITIVNO. Polako. :ok:

Back