Suficit Srbije sa državama CEFTA

Бранко Драгаш: "Kada jedna država koja se kandiduje za prijem u EU potroši 87,850 milijardi dolara i ostane samo na 100 miliona evra, onda je to matematički dokaz da je ta država - bankrotirala! Glavni krivci za bankrot države je oligarhija u DS. Ne članstvo DS, nego korumpirana oligarhija vrha stranke. Trenutni dug Srbije prešao je 30 milijardi dolara i da taj dug raste mesečno više od jedne milijarde dolara, a spoljnotrgovinski deficit mesečno uvećava za više od milijardu dolara, pa će do ove godine dostići skoro neverovatan iznos od skoro 14 milijardi dolara."

Бранко Драгаш: "Kada jedna država koja se kandiduje za prijem u EU potroši 87,850 milijardi dolara i ostane samo na 100 miliona evra, onda je to matematički dokaz da je ta država - bankrotirala! Glavni krivci za bankrot države je oligarhija u DS. Ne članstvo DS, nego korumpirana oligarhija vrha stranke. Trenutni dug Srbije prešao je 30 milijardi dolara i da taj dug raste mesečno više od jedne milijarde dolara, a spoljnotrgovinski deficit mesečno uvećava za više od milijardu dolara, pa će do ove godine dostići skoro neverovatan iznos od skoro 14 milijardi dolara."

KOSTUNJAVI VODI VLADU!! Ne zaboravi to:rtfm::rtfm::rtfm:

ja koliko se sećam, na ovom forumu su se tako upljuvale dežurne forumske budale kako je ta CEFTA štetna, kako ćemo propasti, kako ništa ne proizvodimo i kako je to teški promašaj za Srbiju jer će nas uništiti
tako da sa određenom klikom idiota na ovom forumu stvarno ne vredi gubiti vreme
ispadneš veća budala od njih
drago mi je zbog ovoga što smo se tako dobro pozicionirali

ne znam zašto se prenebregava činjenica da ubedljivo najveći deo uvoza čine energenti i da je to nafta i da sa njenom cenom raste deficit, ne zbog povećanog uvoza već skokom cena

i čitam pre neki dan, kažu posejano malo žita, da smo posejali mnogo više imali bi veći izvoz pšenice od "čitavih" 50 miliona $, a Srbija prošle godine izvezla hrane u vrednosti od preko 1.5 milijarde $
toliko o tim žalopojkama i stručnim komentarima

ma sad ce da dodje fresh, bundy, system i ostale demokrate da kazu da ni branko dragash kao ni nebojsa katic kao ni mladjan kovacevic - nemaju pojma :)

znaci spoljnotrgovinski deficit 14 milijardi ove godine sa daljom tendencijom rasta, spoljni dug se uvecava za milijardu mesecno, stim sto ce i to da poraste jer mora se isplatiti odnekuda 10% povecanje penzija za krkobabica i kompaniju :). to znaci da ce ako ZES-SPS vlast bude vladala 4 godine spoljni dug srbije dostici cifru od 78 milijardi dolara :hahaha:

a tutubani slave sto su sa zemljama regiona ostvarili suficit od 700 miliona ....

znaci spoljnotrgovinski deficit 14 milijardi ove godine sa daljom tendencijom rasta, spoljni dug se uvecava za milijardu mesecno, stim sto ce i to da poraste jer mora se isplatiti odnekuda 10% povecanje penzija za krkobabica i kompaniju :). to znaci da ce ako ZES-SPS vlast bude vladala 4 godine spoljni dug srbije dostici cifru od 78 milijardi dolara :hahaha:

a tutubani slave sto su sa zemljama regiona ostvarili suficit od 700 miliona ....

E jesi tutuban vala stvarno..........................Ovakve zaključke ni Grobarčina ne bi izvukao...................:rotf::rotf::rotf:

Ахаха..... то је веома описна реч за дотичне...

ja sam rekao da energenti čine najveći deo uvoza i šta tu nije tačno?

šta je Srbija uvezla skuplje od energenata????

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=98831

...Najviše su se izvozili gvožđe i čelik (474 miliona dolara), obojeni metali (256 miliona dolara) i odeća (176 miliona dolara), dok su se najviše uvozili nafta i naftni derivati (843 miliona dolara), drumska vozila (647 miliona dolara) i prirodni gas (484 miliona dolara)...

Ajde ne glupiraj se. Energenti se jesu uvozili vise od drugog pojedinacnog artikla ali sa svojih 17% udela u uvozu ne cine ni blizu "ubedljivo najveći deo uvoza" kao sto si rekao.
Dakle energenti koji cine svega 17% ukupnog uvoza nikako ne mogu biti presudni uzrok za stravicno i konstantno povecanje spoljnotrgovinskog deficita Srbije.

od prošle godine je dramatično skočila cena sirove nafte
recimo, uporedi vrednost u $ koliko je koštao barel nafte jun 2007 i koliko košta jun 2008
ista količina je gotovo duplo skuplja
ako to nikome ništa ne znači, onda ja nemam pojma o čemu se ovde priča

Cena nafte je grubo duplirana u tom periodu.
E sad malo racunice.
Projektovan deficit za ovu godinu je oko 14 milijardi dolara, prosle godine je bio 9 milijardi dolara.
Prosle godine je uvezeno nafte za 1,9 milijardi dolara, ove godine ce po sadasnjoj projekciji biti uvezeno za 3,8 milijardi. Znaci porast deficita je 5 milijardi dolara, a deo porasta koji otpada na naftu je svega 1,9 milijardi dolara.

Ukratko nemas pojma o cemu pricas a voleo bi da se napravis pametan.
Ne ide ti.

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=98831

...Najviše su se izvozili gvožđe i čelik (474 miliona dolara), obojeni metali (256 miliona dolara) i odeća (176 miliona dolara), dok su se najviše uvozili nafta i naftni derivati (843 miliona dolara), drumska vozila (647 miliona dolara) i prirodni gas (484 miliona dolara)...

nafta i gas znaci cine 1.2 milijarde dolara uvoza. sta je sa ostalih 13 milijardi? :lol:

deficit ce nam ove godine biti neverovatnih 14 milijardi

Cena nafte je grubo duplirana u tom periodu.
E sad malo racunice.
Projektovan deficit za ovu godinu je oko 14 milijardi dolara, prosle godine je bio 9 milijardi dolara.
Prosle godine je uvezeno nafte za 1,9 milijardi dolara, ove godine ce po sadasnjoj projekciji biti uvezeno za 3,8 milijardi. Znaci porast deficita je 5 milijardi dolara, a deo porasta koji otpada na naftu je svega 1,9 milijardi dolara.

Ukratko nemas pojma o cemu pricas a voleo bi da se napravis pametan.
Ne ide ti.

hahaha
Srbija je za prva 4 meseca uvezla nafte i gasa za 1.3 milijarde $
a celu prošlu godinu kako kažeš nafte za 1.9 milijardi $
ostaje još 8 meseci, baš me zanima hoće li se uklopiti u tvoju računicu

2. stavka u uvozu su strani automobili koji moraju na nešto da toče u svoje rezervoare
verovatno ćemo potrošiti koju litru više

hahaha
Srbija je za prva 4 meseca uvezla nafte i gasa za 1.3 milijarde $
a celu prošlu godinu kako kažeš nafte za 1.9 milijardi $
ostaje još 8 meseci, baš me zanima hoće li se uklopiti u tvoju računicu

Ako je za 4 meseca uvezla za 1,3 milijarde a godina ima 12 meseci znaci da ce za godinu dana uvesti ukupno za 3,9 milijardi dolara, upravo kao sto sam i rekao u prethodnom postu.

Pa ti ne vladas ni prostom matematikom, covece. :rtfm:
Ajde ne blamiraj se vise.

Ako je za 4 meseca uvezla za 1,3 milijarde a godina ima 12 meseci znaci da ce za godinu dana uvesti ukupno za 3,9 milijardi dolara, upravo kao sto sam i rekao u prethodnom postu.

Pa ti ne vladas ni prostom matematikom, covece. :rtfm:
Ajde ne blamiraj se vise.

super
ja sam rekao da ću sa zadovoljstvom sačekati kraj godine i onda pregledati tvoj post i tvoju računicu, ja se ne smatram tolikim expertom da kažem da će uvoz nafte i energenata biti identičan količini od prošle godine x 2 zbog skoka cene istih
tako na pijaci računaju džins iz Pazara

ne znam što su ovde svi nervozni

nafta i gas znaci cine 1.2 milijarde dolara uvoza. sta je sa ostalih 13 milijardi? :lol:

deficit ce nam ove godine biti neverovatnih 14 milijardi

i tebi je to tako čudno?

pa ko nam je kriv (kako vama tako i nama) što smo potratili dve decenije na ratovanjima dok se bagra oko fotolje bogatila a državu osiromašivali

još dobro duramo...kako bi nam moglo bit da smo imali na vlasti barem poštene ljude (ne nuždo pametne) već bi i to bilo osjetno bolje

al ne...

Back