Sudopera

krasuljak

Buduća legenda
Poruka
26.629
Interesuje me kako otčepljujete zatvoren kanalizacioni odvod od sudopere. Počela je otežano da mi otiče voda.
Nekada sam to radila kaustičnom sodom, ali sam zaboravila kao.:( Ne znam da li se meša sa toplom ili hladnom vodom. Danas, kad sam je kupovala u poljoprivrednoj apoteci, prodavac mi reče da uzmem mlaku.:think:
Dodatno me je zabrinula frizerka, koja mi reče da "živa" soda hoće da probuši sifon ako je plastičan, a moj novi jeste.:( Sad više nisam pametna šta da radim (sem da zovem vodoinstalatera).

Interesuje me kako otčepljujete zatvoren kanalizacioni odvod od sudopere. Počela je otežano da mi otiče voda.
Nekada sam to radila kaustičnom sodom, ali sam zaboravila kao.:( Ne znam da li se meša sa toplom ili hladnom vodom. Danas, kad sam je kupovala u poljoprivrednoj apoteci, prodavac mi reče da uzmem mlaku.:think:
Dodatno me je zabrinula frizerka, koja mi reče da "živa" soda hoće da probuši sifon ako je plastičan, a moj novi jeste.:( Sad više nisam pametna šta da radim (sem da zovem vodoinstalatera).
200 dinara košta ceo komplet. ne isplati se da se zezaš za te pare

..frizerka ti je hemicharka i po.. :lol:
..cevosan, cevtok, ziva soda tj 20-30% natrijum hidroksid pod bilo kojim trgovachkim imenom radi posao..

..mm to radi preventivno 2-3x godishnje, tako shto sipa pola ili 2/3 boce direktno u otvor, stavi chep (mirishe bljakasto dok reaguje),
ostavi par sati ili preko noci pa onda napuni punu sudoperu vrele vode preko onog chepa, drvenom varjachom izvuche chep i pusti da oteche..

..nemoj da razblazujesh sodu..ona pretvara masnocu u sapun, bukvalno, a cug vode ga spere..

Au , vidi majstora !:D
A da odvrnes plasticnu cijev ispod sudopere ?
Ocistis je od masnoce i vratis natrag . Prije skidanja stavi kofu ispod . Cijev se odvrce rukom bez ikakvog alata .
Kakav muskolo kakvi bakraci . Sav posao traje 10 minuta i utrosenih 0 dinara !

Hvala vam svima, ali nije sifon zapušen, već cev u zidu.:( Sva ta sredstva iz samuosluge nisu urodila plodom, zbog toga sam kupila sodu, računam, najjača je. I šta bi s plastičnim cevi, hoće ili neće da se istopi?:(

vakum-guma.jpg

Neće ti soda probušiti sifon, ne brini :) 30% rastvor sipaj lepo i ostavi preko noći. Posle isperi obilno vrućom vodom i ne brini za sifon. Soda će saponifikovati masti i na taj način ih očistiti iz tvog sifona i cevi. :ok:

pa odvrnes sve, rastavis onaj plasticni odvod i operes ga
ako i dalje ne otice onda je problem u cevi u zidu, tu vec treba sajla. imas na pijaci rucnu
ako i ona ne pomaze onda majstor

te kiselincine ne smeju na metalne cevi, smeju na plasticne

Back