Sudije su sastavni svakog sporta – u tenisu moraju držati visok nivo koncentracije

duska.vodolija

Buduća legenda
Poruka
29.335
Prateci pdf. TENIS predlazem da zaokruzimo sa SUDIJAMA .
Evo teme da polemisemo njihov rad ispravnost njihovih odluka .
Ne rade sami imaju pomoc linijskih sudija koje imaju pravo da sebe sami koriguju .
Na profesionalnim teniskim mecevima, sa jedne strane mreze je postavljeno postolje koje drzi uzdignutu stolicu.
Tako uzvisena u odnosu na teren daje veci pregled glavnom sudiji .
On je glavni tokom cijelog meca i jedino odluke koje on donese su ispravne.
Prilikom nesuglasica, on je taj koji odlucuje ko je u pravu.
TENISERIMA je dozvoljeno da traze celendz (SOKOLOVO OKO ) i tako provjere sudijdku odluku.
Medjutim trazenje celendza je brojcano ograniceno.
Glavni sudija moze teniserima da pomogne da ne trose svoje SOKOLOVO OKO uzalud .
Da ga sacuvaju za vece izazove i vecu vaznost tokom meca .

Po nekom svom izboru pocecu prva sa ...KETAVONGOM Dzejmsom .

Njegovi roditelji su iz Laosa, a zbog brata od ujaka, koji u kuci govori i srpski, naucio je dosta o nasoj zemlji.
Priznaje da mu je tesko da izgovara rezultat na srpskom, ali se trudi da to radi na najbolji nacin.
Njegov blagi osmijeh uliva povjerenje ...Sto vi mislite ?

keta.jpg

ova dama (ne znam kako se zove, a mrzi me da guglam) što je sudila muško finale US opena je jedno od najboljih suđenja koje sam do sada video.
nekoliko puta je ispravno i na vreme dosudila aut kada se pomoćni sudija nije oglasio.
prilikom čalendža se ispostavilo da je bila u pravu.
činilo se da je ona, pored novaka, bila jedina koja nije podlegla uticaju publike koja je bila nekorektno glasna tokom celoga meča.
moja ocena za suđenje ovog finala je čista desetka.

ova dama (ne znam kako se zove, a mrzi me da guglam) što je sudila muško finale US opena je jedno od najboljih suđenja koje sam do sada video.
nekoliko puta je ispravno i na vreme dosudila aut kada se pomoćni sudija nije oglasio.
prilikom čalendža se ispostavilo da je bila u pravu.
činilo se da je ona, pored novaka, bila jedina koja nije podlegla uticaju publike koja je bila nekorektno glasna tokom celoga meča.
moja ocena za suđenje ovog finala je čista desetka.

eva-asderaki-mur-foto-ap-1442259454-740711.jpg

Glavni sudija finala US openu bila je Eva Asderaki Mur.
Svetski mediji kao glavni detalj u vezi nje isticu sto je prva zena koja je sudila finale muskog US opena.
Moramo mi i cijeli svijet priznati ona je to odradila vrhunski .

eva-asderaki-mur-foto-ap-1442259454-740711.jpg

Glavni sudija finala US openu bila je Eva Asderaki Mur.
Svetski mediji kao glavni detalj u vezi nje isticu sto je prva zena koja je sudila finale muskog US opena.
Moramo mi i cijeli svijet priznati ona je to odradila vrhunski .

Normalno da je vrhunski sudija !
Ko god nosi obeležja Srbije, zastavu i sl. najbolji je u svemu.
A, gospođa to sa ponosom ističe...
Prilično velikom zastavom Srbije na levom rukavu

Sve vise vrhunskih tenisera trazi da sudije koje sude meceve na Turu moraju da se poprave....
Dakle moraju da sude po pravdi i pravilima za svakog teniseta jednako .
Felisijano Lopesse posle meca osvrnuo na detalj sa ATP turnira u Minhenu...
Kada je Lukas Rosol prilikom promjene strana ramenom udario Endija Marija.
Takodje, je istakao da pravila na ATP Turu nisu jednaka za svakog igraca.
„Sta se desi ako igrac ramenom udari protivnika prilikom promjene strana?
Nista se ne desi.
Gledamo na drugu stranu i to je sve.
Ili, ako igrac ispuca lopticu van stadiona i sudija se pravi da nije primijetio.

„Sudije bi trebalo da budu malo bolje i kod drugih pravila.
Trebalo bi da budu bolje u pozicioniranju posle onoga sto se prosle nedelje desilo u Estorilu.
Nisu donijele ispravnu odluku u veoma bitnom trenutku.
Stvari treba da budu iste za svakoga, ne samo za jednu odredjenu osobu.
Po mom misljenju, na drugoj strani mreze desavaju se mnogo losije stvari...
Sto svakako nije pravi primjer za djecu, ili bilo koga drugog“, zakljucio je Nadal.

Pored toga, na mnogim turnirima od pocetka sezone vidjene su velike greske kako linijskih, tako i glavnih sudija.
Rodzer Federer je nezadovoljan odlukama u mecu sa Kirjosom u Madridu rekao da je "potreban klovn za ovaj cirkus".

Back