Sudija ustavnog suda: Roditelji mogu da tuže fakultete zbog blokada i naplate debelu odštetu!!!

download (1).jpg

Ja da imam studente tužio BiH

Što da ne

Uzeli pare za školarinu a , škole nema

To je isto kao da platim robu dobavljaču a on ti ne isporuči ništa

Logično je da tužiš
Čiji roditelji, blokadera Il 2.0 studenta? Jer većina roditelja blokadera su uz svoju decu i podržavaju ih u tome što rade. Što se tiče ovih drugih ,oni uče u Ćacilendu, sami rekli. Dakle, ne znam ko bi koga tužio u ovom slučaju :mrgreen:

Ima, evo stigla mi tužba ;) i platu mi umanjili. I sad je sve ok sa obrazovanjem dece, imaćete obrazovanu decu sa ovako zadovoljnim kadrom i srećnim zbog novog ministra :D

Koliko se sećam ti si pisala da ti plata nije bitna. ;)
Nadoknadićete ova tri propuštena meseca, dok ste držali sitnu decu kao taoce?

Roditelj nije potpisnik ugovora sa Fakultetom, tako da ne mogu !

Mogao bi student koji je potpisnik. Iako student može biti izdržavano lice, roditelji su izbačeni iz jednačine.
mogu studenti koji su upisali a nastava im nije držana. trebalo bi da im država nadoknadi. i uplatu i posledice nedržanja nastave.
roditelj bi mogli po osnovu plaćanja doprinosa kao zaposleni. platili su a prosveta ne radi... doduše ne sva.

mogu studenti koji su upisali a nastava im nije držana. trebalo bi da im država nadoknadi. i uplatu i posledice nedržanja nastave.
roditelj bi mogli po osnovu plaćanja doprinosa kao zaposleni. platili su a prosveta ne radi... doduše ne sva.
Da se drzimo pauline logike, studenti nisu uplatili upisninu drzavi nego fakultetima te bi trebali da tuze onog kome su uplatili novac a za to nisu dobili ono sto im je garantovano upisom na fakultet. Roditelji imaju pravo da tuze drzavu koja im je uzela novac kroz porez i na taj nacin finansirala budzetske obaveze - gde je jedna od stavki i besplatno univerzitetsko obrazovanje za gradjane Srbije koji steknu pravo upisa na drzavne fakultete. Znaci, studenti mogu da tuze fakultete a roditelji drzavu. Drzava, naravno, moze da tuzi uprave fakulteta kojima je izdvojila budzetska sredstva a koji nisu pruzili uslugu za koju su tim novcem placeni, plus za sve druge nadoknade (placene tuzbe roditeljima studenata) zbog takvog ponasanja uprava fakulteta.

Naravno, dzrava moze da izvrsi i svoju obavezu da ne plati drzavne sluzbenike (sto zaposleni na drzavnim univerzitetima jesu) za neizvrseni rad. Sto svaki normalni gradjanin koji placa porez i ocekuje od drzave bez obzira na razloge zasto taj rad nije izvrsen. Jer to je novac svih poreskih obveznika i niko ne moze okolo da ga sagoreva po svom nahodjenju. No, posto je to Srbija, sve ce to pokriti ruzmarin i shash, arcenje drzavnih novaca je sveouhvatno i sveprisutno i niko ne odgovara zbog toga. Citaj - sve ce to pojesti mala maca odnosno sve ce ostati po starom.

Back