Sudija je strpao u zatvor jer je nosila pantalone

A nije navedeno u cemu je provocirala sudiju dan pre ? Ona 2 dana provocira sudiju, e pa nije gosn. sudija od juce. :deda2: ... vec iz 1938. :think:
:)

Vaspitačica u vrtiću Helen Hulick ušla je u istoriju suda u Los Anđelesu - i zadala udarac ženskoj modi - 1938.

Halik je stigla na sud u centru Los Anđelesa da svedoči protiv dvojice osumnjičenih za provalu. Ali drama u sudnici se odmah prebacila na pantalone koje je nosila. Sudija Arthur S. Guerin je ponovo zakazao njeno svedočenje i naredio joj da sledeći put obuče haljinu.

Hulick je citirana u Los Angeles Timesu od 10. novembra 1938.: „Recite sudiji da ću braniti svoja prava. Ako mi naredi da se presvučem u haljinu, neću to učiniti. Volim pantalone. One su udobne.”

Vratila se u sud pet dana kasnije — u pantalonama — razbesnevši sudiju. Tajms je objavio:

U oštroj osudi pantalona kao odeće u sudnici za žene, Gerin je juče ponovo zabranio Helen Hulik, 28, vaspitačici u vrtiću, da svedoči kao svedok obučena u zelenu i narandžastu odeću za slobodno vreme.

„Poslednji put kada ste bili u ovom sudu obučeni kao sada i zavaljeni na vrat na naslon stolice, privukli ste više pažnje gledalaca, zatvorenika i sudskih atašea nego pravni posao koji je pred vama. Od vas je zatraženo da se vratite u odeći prihvatljivoj za sudski postupak.

„Danas se vraćate obučeni u pantalone i otvoreno prkosite sudu i njegovim obavezama da uredno vodi sudski postupak. Vreme je da se donese odluka o ovom pitanju i o ovlašćenju suda da održi ono što smatra urednim ponašanjem.

„Sud vam ovim naređuje i nalaže da se sutra vratite u prihvaćenoj odeći. Ako budete insistirali da ponovo nosite pantalone, bićete sprečeni da svedočite jer bi to ometalo sprovođenje pravde. Ali budite spremni da budete kažnjeni u skladu sa zakonom za nepoštovanje suda.”

Gospođicu Halik u pantalonama pratio je advokat Vilijam Kac, koji je nosio četiri teška toma citata u vezi sa pravom njegovog klijenta da se pojavi na sudu u bilo kojoj odećii koju je odabrala.

„Slušajte“, rekla je mlada žena, „od svoje 15. godine nosim pantalone. Ne posedujem haljinu osim svečane. Ako želi da se pojavim u svečanoj haljini, to je u redu sa mnom.

„Vratiću se u pantalonama i ako me strpa u zatvor, nadam se da će to pomoći da se žene zauvek oslobode anti-pantalona.

Sledećeg dana, Hulik se pojavila u pantalonama. Sudija Gerin je smatrao nepoštovanjem. Izrečena joj je kazna od pet dana i poslata je u zatvor.

Da li sam ja to umislio ili u pravoslavnim crkvama žene me mogu u pantalonama ni dan danas?
ezgif-7-ae142cbcb6.jpg

Interesantna priča, komentari dobrodošli:

Dana 14. novembra 1938, 28-godišnja žena po imenu Helen Hulick bačena je u zatvor - jer je nosila pantalone u sudnici u Los Anđelesu

Nakon što je položila zakletvu da će svedočiti protiv dvojice provalnika koji su provalili u njenu zgradu, sudija je iznenada odbacio suđenje i rekao da ne može da nastavi dok Hulik ne obuče nešto manje „ometajuće“. Kada se sutradan Hulik ponovo pojavila u pantalonama, osuđena je na pet dana iza rešetaka. I dok je bila tamo, bila je prinuđena da nosi teksas haljinu.

Pogledajte prilog 1536270

Stara dobra vremena? :)
Danas na Sudu piše: ne može u dopičnjake i bez brusfaltera

Back