СУДИЈА АНТОАНЕТИ ЛАУРЕАТ ПРАВДЕ

• Začetnik teme Začetnik teme Cer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cer

Primećen član
Poruka
570
Велико поштовање према овом Французу.
Цео наш правосудни систем од компромитоване Нате Месаревић до судије последњег основног суда у републици треба да се угледа на овог судију. Али код нас корупција и политика прожимају правосуђе.
Човек који је имплицитно признао да је у Шешељевом поступку присутан страни фактор и да је правни поступак у ћорсокаку, као и могућност да се он повуче. Свака му част. :hvala:
А где је глас из Србије, оног такозваног омбудсмана, и других такозваних бораца за људска права?????????????????
Дефинитивно постоји спрега западних служби, власти у Србији, и она два пацова Николића и Вучића!

И мене је поприлично разгалио тај његов говор.

Надам се, само, да то није нека нова игра хашког трибунала... јер, не верујем више ништа тим западњацима, служе се гадним методама, на фуњарски начин.

А ако је Антонети заиста био искрен - биће уклоњен.

И мене је поприлично разгалио тај његов говор.

Надам се, само, да то није нека нова игра хашког трибунала... јер, не верујем више ништа тим западњацима, служе се гадним методама, на фуњарски начин.

А ако је Антонети заиста био искрен - биће уклоњен.

Не верујем... да су наше судије тамо, вероватно би могли помислити на игру, али ипак су то неки други људи за разлику од ових наших јајара.
Једно је тужилаштво и њихова војска истражитеља (који су и по Србију киднаповали и имали свој приватни затвор у Београду - то је иначе одлика сваке суверене и независне државе као што смо ми - :dash: ), друго је секретаријат и управа суда, а судије су сасвим нешто треће (додуше не све). Колико сам пратио, судија Антоанети је до сада био потпуно коректан и не острашћен, и толерантан. Захваљујући њему, Шешељ је добио право сам да се брани, и да слободно износи све своје ставове, што раније није било могуће са судијама Оријем, Агиусом, па ту и тамо и са Шомбургом.

Велико поштовање према овом Французу.
Цео наш правосудни систем од компромитоване Нате Месаревић до судије последњег основног суда у републици треба да се угледа на овог судију. Али код нас корупција и политика прожимају правосуђе.
Човек који је имплицитно признао да је у Шешељевом поступку присутан страни фактор и да је правни поступак у ћорсокаку, као и могућност да се он повуче. Свака му част. :hvala:
А где је глас из Србије, оног такозваног омбудсмана, и других такозваних бораца за људска права?????????????????
Дефинитивно постоји спрега западних служби, власти у Србији, и она два пацова Николића и Вучића!
Да, човек је заиста веома коректан.
Давно сам то уочила.
Мислим да се диви Шешељевој интелигенцији.

Давно сам то уочила.

Хе, невероватно...ова трећа реченица присутна је у резону свих људи. На послу, сви се у томе слажемо, иако смо сви различитог опредељења. :klap:

Давно сам то уочила.

Вероватно, али откуд знате да то није, рецимо, дивљење припадника више расе једном екстра примерку ниже расе?

Мислите да је овом изјавом уствари признао да и сам увиђа да је погрешио? Можда...

Ја бих волела да могу да поверујем да још увек има поштених западњака који су залутали на таква места, али тешко ми то иде... нарочито кад погледам како се тужилаштво и друга два суца у конкретном случају понашају, какве тортуре и захебавања од стране хашког секретаријата и тужилаштва пролази Шешељ, а да не спомињем тек дебилност саме оптужнице, и чињеницу да чами седам година - у притвору!

И мени се чинио коректан, нарочито у одређеним моментима, али онда бих се увек запитала - ако је он стварно толико коректан, зашто је онда завршио у хашком трибуналу, и зашто суди на таквој спрдачини од суђења...?

Не верујем... да су наше судије тамо, вероватно би могли помислити на игру, али ипак су то неки други људи за разлику од ових наших јајара.
Једно је тужилаштво и њихова војска истражитеља (који су и по Србију киднаповали и имали свој приватни затвор у Београду - то је иначе одлика сваке суверене и независне државе као што смо ми - :dash: ), друго је секретаријат и управа суда, а судије су сасвим нешто треће (додуше не све). Колико сам пратио, судија Антоанети је до сада био потпуно коректан и не острашћен, и толерантан. Захваљујући њему, Шешељ је добио право сам да се брани, и да слободно износи све своје ставове, што раније није било могуће са судијама Оријем, Агиусом, па ту и тамо и са Шомбургом.

С обзиром да хашки трибунал (за бившу СФРЈ) постоји да би доказао српски "злочиначки подухват", сматраш ли да ће Антонети заиста допринети ослобађајућој пресуди, која је једино праведно решење у случају Шешеља? Сумњам... зато и мислим да је реч о некој ујдурми.

Додуше, могуће је да на овај начин трибунал зна да може да пролонгира суђење до бесвести, јер да поставе неког другог судију који не би био тако толерантан и коректан - Шешељ би само улагао жалбе и говорио о кршењу својих права, што би пред међународном правничком заједницом изгледало тотално неозбиљно од трибунала, који би тиме рискирао да се на крају неко и побуни... Овако, светска јавност има привид несметаног одвијања процеса, где су Шешељу дата сва права која му припадају.

Питање је само - да ли је тај Антонети толико частан да једноставно не примећује где се налази, или ипак свесно одрађује своју улогу?

И да ли је ова најава његовог могућег одласка тек рола, део сценарија у ком трибунал опет треба да продужи ову агонију од суђења?

Или ја превише филозофирам? :lol:

Но, у сваком случају, време ће показати.

Ja odavno govorim o Antoanetiju kao svetlom liku u mraku Haga. Primetno je njegovo gađenje kad optužba počne da lupeta i kad se bavi odvratno providnim nameštaljkama. Prosto bude nervozan i vidi se da se teško suzdržava da ne bude grublji ...

Baba Latanci se često sukobljava s njim, liči na pravog haškog dobermana dok mi onaj Englez nit smrdi nit miriše ... Nema ga u zadnje vreme, možda je bolestan.

Ja imam utisak da je Antoaneti čovek stvarno otvorenog uma, neopterećen i kao takav zaista ubeđen u argumentaciju Šešelja. Jedino je bolesno što je zalutao u Hag. To nije mesto za takve. Ili se neko za*ebao što je njega tu doveo ...

Суркина питања су логична и није лоше запитати се.

Е сад, сетимо се како је на волшебан начин умро судија који је био с почетка додељен Милошевићу....и тај је био коректан. И онда кад се видело да им је оптужба климава тј. да ће Милошевић оборити оптужницу, одједном је умро. Па је доведен онај следећи који је на правди Бога ескивирао процес и отворено био на страни тужиоца.

Видећемо....

Ja kad bi tako razmišljao onda bi rekao da je Điki dobio što je zaslužio. :mrgreen:

Zato bolje da ne kažem ništa :hahaha:

Uuu, al' se sada pravimo fini:whistling:

Pa to se ionako pise na svim temama o Djindjicu:worth:

Tako da cu ja na svakoj temi o Seselju da kazem- pravda je da takva osoba trune u zatvoru, i zao mi je sto na ovom svetu postoje pravni formalisti zbog kojih takvi slobodno setaju ulicama:worth: Ovaj Antoaneti nije ni trebao da bude sudija, vec da se bavi naucnim radom, nije to za njega.

Више пута се у току суђења дешавало да Антонети буде прегласан од стране оне бабе и енглеза и увек су у питању биле ситуације које су ишле у корист Шешеља. Такође неколико пута је било уочљиво да се дубоку унео у тематику и сам изучавао догађаје или неке историјске појединости које је Шешељ спомињао. Делује ко поштен судија залутао у онај мрак и неправду.

Back