Sudbine: Aljoša Vučković

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.212
Lepotan našeg glumišta, glumac pozorišni, filmski, televizijski, poznat, priznat, voljen, poštovan…

Screenshot_164.png

Sećamo ga se kao majora Gašpara (Povratak otpisanih), dr. Ive Lukšića (Bolji život), generala Šarčevića (Moj rođak sa sela)…

Prošlog meseca je napunio 75 godina I evo šta priča o svom životu…

Screenshot_90.png

I još kaže: “Ono što je najgore na ovim balkanskim prostorima nisu ni ratovi, ni klanja, ni pljačke, ni ubistva, ni korupcija, nego – ZABORAV”

Pre par godina, iako več godinama nije na sceni bio, ni na filmu, ni televiziji, jednom novinaru je rekao:

“Otišao sam u penziju 2009. Godine. Ljudi su mi govorili: “Mogao bi još”. A ja njima: Ne… kada na svom platnu imaš boje, tvoja boja je ili Vangogovska, ili Sezanska, ili nekog renesansnog majstora… Da… Mogao bih… Ali – ČEMU? Moje boje ODUDARAJU od svega ovog danas… Malo je tome kumovala I moja bolest, malo moj porodični život, došli su unuci… Moja priroda je takva da ne volim da se družim…”

Čak je i ovakve izjave davao...

Screenshot_150.png

Screenshot_109.png

Screenshot_110.png

Pored svoje bolesti, Aljoša je vodio bespoštednu borbu za ćerkin život...

Screenshot_160.png

Screenshot_151.png

Screenshot_152.png
Screenshot_157.png

Dostojanstven do kraja.Licno sam pre vise godina citao na netu o problemu sa njegovom cerkom,ali je clanak bio mali i nije mnogo receno.Doduse sto se mene tice i bolje,jer je to porodicna stvar.Sve to ne moze da baci ni minimalnu senku na njegovu licnost.Drag je covek.Drugo, veoma dobar pevac balada i dalmatinskih pesama.

Back