sudbina

• Začetnik teme Začetnik teme SNova
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Neva:
E, kad smo kod plana, tu trebas da pokazes svoju kreativnost ( sto meni bas ne ide )! Valjda imas neku strategiju, a ako ne , kupi fazone iz filmova, ali pazi da budu odabrani! I da ne zaboravimo, treba ti jos samo srodna dusa, koja ce te fore razumeti, i onda ide kraj kao iz bajke! Ziveli su dugo i sretno do kraja svog zivota!
Sve ovo izmedju, moras sama! Meni fali uvod, ali razrada mi je dobra! :D

pa ajde daj primer nekakvog plana bilo kakvog pa da doradimo.
znaci treba mi srodna dusa. kako da nadjem srodnu dusu i da je prepoznam. to je amelija pulen, ha, praznjikav film zapravo

CaLiMeRo:
...rečenicu Pere Ždere:
Hrabar čovek sam oblikuje svoju sudbinu.
Ostali su žrtve iste.

Tako zasad mislim.

Pa da - ostalima je ona izgovor za kukavičluk i nečinjenje ničega.
To j eodgvoor na moje pitanje Snovi sa prethoden strane - ignorisal ga je. Kako ljudi primećuju samo ono što im se dopada...

Meni je najbliže kinesko tumačenje koje se bazira na "promenama", nešto kao igra šaha, ako uradim ili kažem jedno - sledi adekvatan nastavak,...

ali ima stvari koje su (bar meni totalno neobjađnjive - smrt deteta u 8 godini, ( i opšte "prerana" smrt, nesrećan slučaj: npr. jedan poznanik radi u poznatoj firmi u Nemačkoj, kao inžinjer, pre petnaestak dana bio na extreme sport i polomio obe pete, nekoliko operacija, nepokretan tri meseca minimum - slede psihičke traume, odraziće se i na posao ZAŠTO NJEMU, ZAŠTO SAD, ZAŠTO, a i tako po nešto lepo: lik je igrao internet prognoze na konje, ali pošto može samo jedan ulog na jedno ime on je upisivao imena rođaka i poznanika, dobije rođak, premiju mora lično rođak da uzme: dobio je najeksluzivnije, ful tretman, putovanje za dve osobe za Dubai...

Tako neke stvari su za moje pojmove jednostavno SUDBINA

?:
Neva:
E, kad smo kod plana, tu trebas da pokazes svoju kreativnost ( sto meni bas ne ide )! Valjda imas neku strategiju, a ako ne , kupi fazone iz filmova, ali pazi da budu odabrani! I da ne zaboravimo, treba ti jos samo srodna dusa, koja ce te fore razumeti, i onda ide kraj kao iz bajke! Ziveli su dugo i sretno do kraja svog zivota!
Sve ovo izmedju, moras sama! Meni fali uvod, ali razrada mi je dobra! :D

pa ajde daj primer nekakvog plana bilo kakvog pa da doradimo.
znaci treba mi srodna dusa. kako da nadjem srodnu dusu i da je prepoznam. to je amelija pulen, ha, praznjikav film zapravo
Ako te ja budem savetovala, ostaces vecita usedelica! Lepo ti rekoh, a moze i Amelija da posluzi, bas mi je simpaticna! Ne znam, pitaj nekog lika sto prodaje DVD, pa ako on dobro izgleda, neka ti preporuci neki filmic. Samo nemoj ni po koju cenu da uzimas svedski akcioni! To ostavi za razradu plana, tj. za kulminaciju! Znas vec one dramske etape! :D

klara_m:
Meni je najbliže kinesko tumačenje koje se bazira na "promenama", nešto kao igra šaha, ako uradim ili kažem jedno - sledi adekvatan nastavak,...

meni je jako privlačna "igra staklenih perli" - lik koji se razvija, interaktivan sa drugim likovima i moćima, u sistemu pravila koji je i sam podložan promenama u zavisnosti od jačine lika i...proviđenja.
PROVIĐENJE je super reč :D
Da da pre to nego sudbina!

Betty:
klara_m:

meni je jako privlačna "igra staklenih perli" - lik koji se razvija, interaktivan sa drugim likovima i moćima, u sistemu pravila koji je i sam podložan promenama u zavisnosti od jačine lika i...proviđenja.
PROVIĐENJE je super reč :D
Da da pre to nego sudbina!

Slažem se Betty, to je to,
ali tako neki trenuci ... KOBNI
znaš šta je bilo sa Isidorom Dankan
ili mnogi vrhunski sportisi - za sekund budu invalidi ....
ti presudni delići sekunde koji te pokose ili uznesu

ne znam štaje tačno bilo, zaboravila sam film, ali - nešto se skrljala, jel?

NE UZNESI se - verovatno je precenila svoje zglobove, što je domen i psihologije (zašto neki ljudi ne procenjuju realno vrednost svog lika i dela, i mogućnosti svog tela da radi pod tolikim opterećenjem)
i fizike (masa puta ubrzanje bla bla, istanjio se zglob)
a ovo prvo - zvuči kao mistika ili religija, a nije - pa i grčki mitovi pričaju o kazni kada se pretripuješ, ima raznih vrsta greha vezanih za sujetu i/ili inat (despite of some Greek god's will) koji su stravično kažnjavani tada...

Mislim, sve je već rečeno na nu temu. Ne smeš da posmisliš da si bog, ma koliko moćan bio - ne sudi drugima (hrišćanstvo), ne poseži sa bogovskim item-ima (ambrozija, vatra - Prometej npr), ne usuđuj se da pomisliš da možeš nešto što ti nije dato, a naročito nešto nadčovečanski (hibris, najstrašniji greh)!
Obrađuj svoj vrt, jelte....:D

Pera_Zdera:
Kakva bre sudbina. To je sve sujeverje i praznoverje. Kontam ja da su ljudi skloni da se nadaju necemu...i treba da se nadaju, ali treba i da rade.

Svako sam bira svoj put i cini sam sopstvene korake. Covek je sam tvorac svoje sudbine.

U sudbinu uglavnom veruje onaj tip devojaka sto sanja o princu na belom konju koji ce da im padne sa neba i odvede ih u svoj dvorac. A kad im se neki princ i pojavi pred ocima one ga ne vide...jer i dalje sanjaju.
To da sami krojimo svoju sudbinu ne znaci da ona ne postoji...

Back