sudbina me na put salje

Лепе вести!!!

http://www.dhs.gov/ynews/releases/pr_1264197311110.shtm

Department of Homeland Security (DHS) Secretary Janet Napolitano this week designated 11 new countries as eligible to participate in the H-2A and H-2B nonimmigrant visa programs, which allow U.S. employers to bring foreign nationals to the United States to fill temporary or seasonal jobs for which U.S. workers are not available.

The 11 newly designated countries—Croatia, Ecuador, Ethiopia, Ireland, Lithuania, The Netherlands, Nicaragua, Norway, Serbia, Slovakia and Uruguay—join 28 countries previously designated as eligible to participate in these programs.

ja sam u Bostonu, ali jos nisam naisla na te skole koje su $300 i da mozes dobiti vizu na osnuvu toga...dosla sam ovdje kao au pair, ubrzo zavrsavam, pa se kontam na koji nacin da ganjam te papire...vozila bih i ja taj neki kamion ako je to postena zarada lol :)

ja sam u Bostonu, ali jos nisam naisla na te skole koje su $300 i da mozes dobiti vizu na osnuvu toga...dosla sam ovdje kao au pair, ubrzo zavrsavam, pa se kontam na koji nacin da ganjam te papire...vozila bih i ja taj neki kamion ako je to postena zarada lol :)
bilo bi ti najbolje da si momka nađeš pa preko njega :D ja odkad čitam forume shvaćam da je vrlo teško izganjati neke papire da se ostane :(

Hahahaha, znas od koliko sam ljudi to cula auuuuuuuuuuu...ma jok, sad sam u nekom procesu pronalaska skole pa cemo vidjeti sta i kako...ako kakav lola naidje da mi padne za oko, sto da ne :)
Pa šta se nisi dogovorila s obitelji gdje čuvaš da ti uz to plate koleđ :roll: takvi dogovori i jesu smisao tog programa,da osim što vidiš kako je vani i da studiraš..

Billy možeš ti ovo malo pojasnit,šta znači ovo per credit..koliko ustvari košta godina?jel to sa smještajem i hranom ili ne :roll:
ja cu da ti kazem ako ce to malo da te spusti na zemlju:
internacionalni student placa $210 po kreditu; da uletis na ESL 3 level, poslednji kao full time student, to je 12 kredita za semestar, i to:
grammar 4
reading&wrighting 5
speaking 3
ukupno 12
slicno se boduju i ostali predmeti oko 3 ili 4 "kredita"
znaci 12x210=2520
pa puta 3 semestra za godinu, to ti je $7560 samo za casove
plus knjige, plus ... ako nisi redovan na casovima profesor ce prvo da ti pripreti da ti je viza studentska i da moze da te pedalira

znaci, samo ako imas para, vozi misko: http://www.bmcc.cuny.edu/admissions/international/application/apply.html

slicno je i na drugim koledzima, na primer, evo ti nesto jeftino cisto da znas koliko bi te kostala godina bleje u usri, posto sumnjam da mozes na crnjaka te pare da zaradis:

The College estimates the student’s average costs for each academic year to be:

Tuition and fees $6,740 (based on 15 credits)
Living expenses 5,100
Other 3,650

TOTAL ESTIMATED ANNUAL BUDGET: $15,490

• This estimate does not include expenses required if issuing I-20’s for dependents. If a
student wishes to include family members, an additional $3,000 is needed for the spouse
and an additional $2,000 is needed for each child.

Poslednja izmena:
Hvala pravda na realnoj procjeni ;) sad su stvari odma jasnije..nego nije problem toliko u nastavi i knjigama koliko u cijenama stanovanja..to je ono šta košta puno naročito u "zvučnijim" državama.Zanima me kako provesti ovo Public community colleges in the US charge out-of-state and international students premium tuition on the premise that local and state taxpayers whose taxes help fund the college should receive a discount on tuition.
The best way to get inexpensive tuition at a public institution is to find one with the fewest months of residency required to qualify as a state resident and receive in-state tuition. Then you move to that school's state a few months before enrolling to establish residency and qualify for in-state tuition.
:roll:

Također vidim da su kalifornija koleđi dosta jeftiniji,kaže 140-170 po unit puta dvanest..oko dvije tisuće?!

pa puta 3 semestra za godinu, to ti je $7560 samo za casove
plus knjige, plus ...
slicno je i na drugim koledzima, na primer, evo ti nesto jeftino cisto da znas koliko bi te kostala godina bleje u usri, posto sumnjam da mozes na crnjaka te pare da zaradis:

The College estimates the student’s average costs for each academic year to be:

Tuition and fees $6,740 (based on 15 credits)
Living expenses 5,100
Other 3,650
TOTAL ESTIMATED ANNUAL BUDGET: $15,490
.
zašto tri semestra po godini?to jedino ako misliš uplatit dodatan treći ali za to nemaš novaca!
Daj pojasni ovu godinu bleje u usri...di je to??
Znači rezime priče je da ispod petnaest tisuća po godini nejde nigdje?

odredjen county, ili state zahteva odredjen period zivljenja u istom da bi imao pravo na jeftiniju cenu credita; sad ja ne znam tacno koliko vremena mora da se zivi, tj. gde to ima manje od godinu da je uslov

a za prevod teksta:
pa ako ja placam porez ovde i te pare opremaju/podizu koledz, red je da me studiranje kosta jeftinije nego nekoga van mog state-a, ili i usa (video si tamo cenovnik, svako placa drugu cenu, a neki ne placaju nista kao ja, jer imaju male prihode, tj. bili su na prinudnom, pa im drzava sve plati (pokriju se casovi, knjige, parking, hehe i da se pregrize nesto, popije kafa)

- valjda ne moras 3, nego ima stranaca koji su uzeli letnji semestar, ionako krace traje
- stanovanje se deli sa nekoliko cimera
- za "bleju"(zargon) i ne moras u usa, tj. sa tih 15.000 koje bi potrosio na koledz, neko bi ukucao u fiktivan - brak za papire

p.s. igraj green card lottery tamo krajem jeseni, pocetkom zime - tad se jedino primaju aplikacije na zvanicnom ( .gov) sajtu, besplatno (napominjem, jer videh u mail-u neke koji tu uslugu popunjavanja aplikacije naplacuju); uostalom, ja sam tako dosao sa porodicom, godinu dana radili, godinu 'ladili, jos uvek smo na koledzu, samo sto sad opet posao zove, mora da se rinta, do sledeceg lay-off-a, kada cu pokusati da zavrsim koledz, jer uz posao teze; jedino kada ne bih spavao uopste:)

Poslednja izmena:
Taj savjet da se ode u jednu od država pa boravi neko vrijeme kako bi se jeftinije platio koleđ sam pročitao na jednom sajtu,e sad o kojim državama se radi neznam!

- za "bleju"(zargon) i ne moras u usa, tj. sa tih 15.000 koje bi potrosio na koledz, neko bi ukucao u fiktivan - brak za papire
ne bi ja mogao u te fiktivne brakove ulazit..nije to meni dobro nimalo..nego reci jel znaš možda koji jeftiniji community koleđ :roll: tražim po netu ali ispod 15000 po godini nema..jesi možda "načuo" gdje jesu najeftiniji,u kojim državama?

Igrao sam lutriju i čekam izvlačenje za mjesec dana stižu prve koverte..samo jako mali je postotak pa ko zna.
lijepi pozdrav!

Taj savjet da se ode u jednu od država pa boravi neko vrijeme kako bi se jeftinije platio koleđ sam pročitao na jednom sajtu,e sad o kojim državama se radi neznam!
boravi - zivi u nekoj (bilo kojoj, verovatno je godinu dana, mozda i 6 meseci) kao resident, a ne turista - znaci, bez zelene karte nema popusta, placas kao internacionalni student, i to je duplo od nas koji zivimo ovde

Back