REVELIN
Buduća legenda
- Poruka
- 27.795
sto nepukose one nuklearne glave.![]()
Pazi sta zelis jer se zelje ponekad i ostvaruju...da su pukle ,mozda bi to vreme koje kazes da dolazi bilo besmisleno cekati
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sto nepukose one nuklearne glave.![]()
Kada se sudare i kada te atomske eksplodiraju,javite !!!!!
Istraga o sudaru je pokrenuta, a nadležni veruju da su moderni sonari kojima su obe podmornice opremljene ili otkazali ili zastareli. Naime, nuklearne podmornice pomoću sonara koji lociraju druge podmornice otkrivaju njihovu lokaciju. Sonari šalju zvučne signale, ali je moderna tehnologija dovela do toga da posade podmornica, jednostavno, nisu imale pojma da su na kursu sudara.
Ovo nije prvi incident na nekoj britanskoj nuklearnoj podmornici. Pre dve godine, prilikom manje eksplozije na podmornici „HMS Tireless“, koja je plovila ispod leda na Arktiku, poginula su dva mornara.
Stvarno mi nije jasno kako dve podmornice mogu da se sudare? Koliko se ja razumem i koliko ja znam (a znam ponesto) sve podmornice valjda imaju i pramcani i tegljeni sonar pomocu kojeg mogu da detektuju jedna drugu? (i to pasivni i aktivni sonar) I za izbegavanje podvodnih grebena imaju visokofrekventi aktivni sonar koji neprijatelj ne moze da cuje. To izgleda nista ne funkcionise na tim njihovim krsevima od podmornicama.Kako ce u bitku sa time?
![]()
Kako mogu da se sudare?
Lako. Isto kao što se sudaraju avioni i brodovi.
Sonari na podmornicama su pasivni uređaji, postoje i aktivni uređaji ali se oni koriste samo u iznimnim situacijama, pošto njihova upotreba otkriva poziciju podmornice i ona tako gubi svoju najveću prednost (tajnost dejstva).
To što nisu uspjeli da se međusobno primjete može da znači sve i svašta.
Prije svega nema podataka o okolnostima pod kojma je došlo do sudara.
Drugo, cilj igre je napraviti što tišu podmornicu da je druga ne može detektovati svojim sonarom. Iz ovog se onda može izvući zaključak da su obje strane napravile odlične podmornice.
Treće, ako je slika podmornice sa razvaljenim pramcem jedna od učesnica sudara, onda mogu da izvučem sledeće zaključke. Obe podmornice su vozile velikom brzinom. (najmanje 15 čvorova što je za podmornicu velika brzina) Pri brzinama većim od 10 čvorova mogućnost otkrivanja pasivnim sonarom (svejedno dali je ugrađeni ili tegljeni) drastično pada zbog povećanja vlastitog šuma i opstrujavanja vode oko trupa, a aktivni sonar je skoro neupotrebljiv pri tim brzinama. Na osnovu toga nije nikakvo čudo što nisu otkrile jedna drugu.
Na kraju uvjek ostaje mogućnost ljudske gluposti. Možda su se komandanit obe podmornice samo kurčili ko ima bolju lađu i u nekom nadjebavanju i utrkivanju se zakucali jedan u drugog.
On 16 February 2009, they confirmed the incident.[1] First Sea Lord Sir Jonathon Band said that the collision occurred at low speed, and that there had been no injuries.[1] The French Ministry of Defence also confirmed that a collision "at a very low speed" had occurred, with no casualties.
Tegljeni sonar ne moze nista da "cuje" ispred, to moze samo pramcani, a i sonari su gluvi ako podmornica ide velikom brzinom, recimo 20-25 cvorova, medjutim ovaj engleski admiral i francuzi kazu da su se obe podmornice kretale malom brzinom i da su se sudarile? Znaci da im sonari uopste ne funcionisu.![]()
A to znaci da bi ih u ratu obe te podmornice protivnik razvalio ko beba zvecku.
![]()
Ma pod vodom je pa i da rokne nije neki problem
p.s. ko ih yebe kad nemaju sofersajbne![]()
Čitaš li ti šta sam napisao.
Ako (naglasak na AKO) je slika koju si stavio jedna od učesnica sudara, onda sigurno nisu išle malom brzimom.
<snip>