sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
SUDARI
Meša Selimović
Nikada ne žalite što ste upoznali neku osobu u svom životu....jer dobre osobe ti daruju sreću, loše ti daju iskustvo, a zle ti daju lekciju.
U svakom slučaju, dobiješ nešto, i ne možeš nikako biti gubitnik, jer u životu, koliko si naučio, toliko si pobedio.
Natera mi ova lepa, pametna i tačna misao, što je u kratkoj pauzi spazih izmedju cifara i paragrafa u novogodišnjem paketiću koji redovno dobijamo od raznih a uvek istih ekspertskih teoretskih timova i izmenama i dopunama već izmenjenih izmena i dopuna, koje su i pre toga bile ko zna koliko puta već dopunama izmenjene, samo nas više nema ko da dopuni, a vala teško je i da nas izmeni

Da li sam sretna zbog lekcija,
Ili zbog iskustva,
Ili sam sretna zbog sreće?
Ma ko će ga znati šta je tu veće?
A šta je preče?
Ali znam jedno
Kad život te seče
Ona osoba što ti sreću daje zagrli te jako,
Ona loša ti okrene ledjima samo,
I dobro je dok ne traži da nešto damo
A zla....ona tad baš reši da te udara
I sve ti to zavisi od životnih sudara
Pod zemljom tek lekcija jenjava
I iskustvo tad da boli prestaje
A duša....eee, ona sretna ostaje
I zato, za sve hvala svima
Ili zbog iskustva,
Ili sam sretna zbog sreće?
Ma ko će ga znati šta je tu veće?
A šta je preče?
Ali znam jedno
Kad život te seče
Ona osoba što ti sreću daje zagrli te jako,
Ona loša ti okrene ledjima samo,
I dobro je dok ne traži da nešto damo

A zla....ona tad baš reši da te udara

I sve ti to zavisi od životnih sudara
Pod zemljom tek lekcija jenjava
I iskustvo tad da boli prestaje
A duša....eee, ona sretna ostaje
I zato, za sve hvala svima

PS Dobro jutro lepi blogerski svete.....i ajmo da proknjižimo još jedan dan, dok je još po 8 % pdv-a, a onaj gore, knjiži li knjiži