Pošto sam pokretač ove teme, moj stav po ovom pitanju je neutralan (mislim da su investicije dobra stvar, ali kada vidim koja i kolika je cena tih investicija, tj. kolike su subvencije po radnom mestu, moje mišljenje se kreće od podrške do protivljenja ovakvim merama tako da sam i zbog toga odlučio da budem neutralan).
http://www.kragujevacke.rs/U-zizi/DRZAVNE-SUBVENCIJE
Koje je vaše razmišljanje po pitanju subvencija stranih firmi?
Kakvi su efekti ovakvih mera i dali se isplati davati nekom sa strane tolike pare, kao i ono najvažnije kakav je tj. koliki je povrat novca od ovakvih investicija?
Ko ovde zapravo investira, strani investitor ili naša država?
Dali su ove mere slične onim merama odnekada kada je država davala novac svojim (propalim) firmama?
Dali se išta promenilo (osim primaoca subvencija)?
Dali ovakve "investicije" obesmišljavaju domaću privredu (domaće privrednike) koji svoje firme podižu uz veoma skromnu ili čak nikakvu podršku države, a u mnogim slučajevima i "davljenje" lokalne privrede od strane države.
Ova priča je već načeta kroz temu o FIAT-u u Kragujevcu, ali s obzirom da je ovo postala praksa za svakog investitora koji dođe od 2006 do naovamo, smatram da ova tematika (ili bolje rečeno problematika) zaslužuje posebnu temu.
http://www.kragujevacke.rs/U-zizi/DRZAVNE-SUBVENCIJE
Koje je vaše razmišljanje po pitanju subvencija stranih firmi?
Kakvi su efekti ovakvih mera i dali se isplati davati nekom sa strane tolike pare, kao i ono najvažnije kakav je tj. koliki je povrat novca od ovakvih investicija?
Ko ovde zapravo investira, strani investitor ili naša država?
Dali su ove mere slične onim merama odnekada kada je država davala novac svojim (propalim) firmama?
Dali se išta promenilo (osim primaoca subvencija)?
Dali ovakve "investicije" obesmišljavaju domaću privredu (domaće privrednike) koji svoje firme podižu uz veoma skromnu ili čak nikakvu podršku države, a u mnogim slučajevima i "davljenje" lokalne privrede od strane države.
Ova priča je već načeta kroz temu o FIAT-u u Kragujevcu, ali s obzirom da je ovo postala praksa za svakog investitora koji dođe od 2006 do naovamo, smatram da ova tematika (ili bolje rečeno problematika) zaslužuje posebnu temu.
Poslednja izmena: