Subvencije poljoprivredi u evropskim zemljama

dejanpera

Zainteresovan član
Poruka
129
Jedna aktuelna tema ovih dana u Srbiji,subvencije poljoprivredi,dali one treba da se ogranice do 10,30,ili 100 hektara?Ja kad bi bio neko ko o tome odlucuje da ne bi bio optuzivan da radim za ovoga,za onoga,za Miskovica,ja bi model subvencionisanja prepisao iz evropskih zemalja,konkretno Nemacke.Zato je moje pitanje kolike su subvencije u Nemackoj po hektaru,do koliko se hektara daju,dali se isplacuju subvencije i za kolicinu a ne samo za povrsinu itd?U obzir dolaze i podaci za druge zemlje.

Treba da se ogranici kod nas, po meni iz nekoliko razloga ;
2.Vecina gazdinstva sa preko 100ha su Vojvodjani isti oni sto bi rado hteli a sutra se mozda cak i odvoje od Srbije i ja ne zelim vise da finansiramo sve te pokrajne koje nam na kraju nabiju noz u ledja

1. Ima 75.000 prijavljenih gazdinstva od toga 55.000 su oni sto obradjuju 10ha gde spada i moj deda npr

3.Rade se velika muvanja sto se tice faktura koja moraju da se daju drzavi (racuni za seme,djubrivo itd) i moj deda muva za mozda 200evra sa poljoprivrednim apotekama a mozete da zamislite oni sa 200 ili vise hektara koliko izmuvaju i nabudze fakture

Sto se tice Nemacke ili EU kod njih ne radi svaka susa poljoprivredu,kod njih zemljoradnici imaju svi preko 100hektara da ne kazem rade po par hiljada hektara i kod njih ne vazi to sto vazi za nas
I ove agrarne reforme sto se rade kod nas u EU su radjene pre 100godina kad su i oni bili u situaciji kao mi tako da danas ne mogu da se porede subvencije iz EU i nase

Back