Subjektivno objektivan stav...

Vara se valjda partner a ne ceo svet...meni to nalikuje onim americkim glupostima, muz, otac, crkvena musterija = predsednik sa respektom...dok se ne otkrije sta radi iza stubova ovalnog kabineta.
Ako se ne otkrije, respekt ostaje. Zakljucak, radi sta hoces samo da se ne sazna. Francuski metod mi je blizi...

Istorija puna znacajnih ljudi koji su bili teske svalercine...po toj logici sa Vudi Alenom niko ne bi trebao da se druzi jer je varao zenu...zapravo, morali bi da mu sudimo jer je to uradio sa zeninom cerkom...nije ceo svet u krevetu sa Vudijem a verujem da je njegovim prijateljima vrlo zabavan parnjak za druzenje...skupa sa manama koje ima...
mesas babe i zabe
ako je neko svalercina to ne znaci da je nekvalitetan ili neinteligentan ili nesto u tom kontekstu koji ti pricas
vec kao prijatelj
a zamisli ti te ljude oko vudi alena koje zabavlja to njegovo svalerisanje

Do sad mi se nije desilo. Ne volim da pričam o stvarima koje ne znam. Iz mog ličnog iskustva ne mora da znači.

evo ja ti kazem iz licnog primera

mesas babe i zabe
ako je neko svalercina to ne znaci da je nekvalitetan ili neinteligentan ili nesto u tom kontekstu koji ti pricas
vec kao prijatelj
a zamisli ti te ljude oko vudi alena koje zabavlja to njegovo svalerisanje

evo ja ti kazem iz licnog primera

Onda ja iz ličnog primera mogu da kažem da je najviše drugarica koje su me zahebali bilo vrlo verno i podređeno svom muškarcu.

Onda ja iz ličnog primera mogu da kažem da je najviše drugarica koje su me zahebali bilo vrlo verno i podređeno svom muškarcu.

Nista neobicno...samo su na jednom polju bolje odglumile, na drugom losije.
Mada to oko vernosti-ne znas dok se ne uveris...niko nikom ne drzi svecu. Znam ja smerne i verne, za publiku i sama nikad ne bih ni pomislila, kad ono, medjutim-ni ne zanima me, samo dodje pod nos. I onih koje trguju nevinoscu, pa im je "vernost" samo sredstvo...A bude i obrnutih slicajeva...zato oko tih stvari, tek kad se zna crno na belo, mogu da potvrdim. Ono, svi su nevini dok se ne dokaze suprotno...
Vernost je i stvar licne odluke/osecaja, ali i dogovora partnera.
Naravno da ne opredeljuje osobu u celini. Ali je opredeljuje itekako.
Koliko je covek od reci? Koliko se sam obaveze recenim? Koliko je iskren prema sebi?
Da li je u skaldu sa mislim/kazem/radim...? E, to je vec ozbiljnije merilo kakav je neko zaista, u celini...

smtaram da postoje ljudi iz tri grupe

stanovnici planete zemlje
bliski ljudi
ex bliski ljudi
porodica

prva grupa predsavlja domen statističkog postamtranja i informisanja čega sve ima na belom svetu
i nema veze s mojom ličnnom kvalifikacijom i merenje

druga grupa je eksluzivna i samim tim promenjva
članstvo se teško stiče, lako gubi
ali nosi ekskluzivna prava
što znači bezrezervnu podršku, davanje i aposlutno tolererisanje mana i vladanja
dok nije usmereno na ignorisanje, iskorištavanje i sabotiranje mene, kao vođe kluba

treća grupa je tehnički postojeća
kao reciklirani materijal ove prve
to su ljudi kojima je rezirvisano moje sažaljenje, prezir i dalje unižavanje
jer su se tu i kvalifikovali na pomenute načine

četvrta grupa je ko drug tito
zalužila je doživotna prava na sve
u svim životnim sferama

dakle naš odnos je vrlo lako promenjiv u zavisnosti od naše lične kvalifikacije
moralne gromade nek budu u mantijama i kojimgod prigodnim okopima
u životu se ratuje goloprs
:tease:

Niko nije stalno jak, niko nije konstantno uzdignute glave i svi koji su toliko rigidni neka se zapitaju šta će biti kada oni pogreše?
Poenta priče je da svi greše i da niko nema prava da sudi, a ko sebi dozvoljava da sudi pogotovo za gluposti treba da se zapita.
:ok:
meni je kod bliskih ljudi najbitnija osobina da me podrze i kada gresim,kao i kada mi je tesko.nemam ja nista protiv da mi neko kaze da ja gresim,ali ako neko misli da cu ga slepo slusati i slediti-grdno se vara.nisam tip koji ce da igra kako drugi svira.ako me ne smatras ravnopravnom u odnosu-nismo prijatelji i to nije prijateljstvo.
nekome "lezi neka uloga",kako ovde kazete.znam zene koje kazu da su im muzevi divni ocevi,ali nisu kao muzevi.to i psiholozi dokazuju.citala sam i razgovarala na tu temu sa njima,neki roditelji su vise okrenuti ka sebi kao ljubavni par,a druge zene su majcinski tipovi i okrenute su deci,na ustrb muzeva.
sto se alkoholizma tice-jedan komsija je vise pio posto mu je zena umrla,od sabajle je smrdeo na alkohol.meni je on pre toga bio jedan od boljih ljudi u zgradi.to sto je cugao ga nije srozalo u mojim ocima.sada vise ne pije i meni je i dalje isti.bas smo skoro pricali,retko divna osoba i kulturan covek.nisam promenila misljenje o njemu zbog lose faze u zivotu.

Koliko ste objektivni prema bliskim ljudima? (prijateljica, brat, muz, nebitno...)
Npr. saznate nesto ruzno i tuzno o njemu/njoj i...
-padne vam u ocima...menjate misljenje, prilicno...
-volim ga/ju i pravdam bez obzira na sve...
-ne tice me se kakav/va je sa drugima, meni je super...
-...ili...?

I koliko nam neko moze istovremeno biti npr. dobar drug (brat, ujak, nebitno...) a los momak (muz) nekom drugom? Je li to moguce, a da nije podvojena licnost?

Skoro pricam sa drugom, i pomene svoju blisku drugaricu (ja je znam povrsno), kako ima novog decka, samo sto je, eto ozenjen, ali razvodi se, razvese se, ne zna bas detalje...i samo kratko doda-ma, spanska serija, nista novo danas...
A pre nekih 3, 4 meseca, doticnu je proganjao njen bivsi koji se u medjuvemenu ozenio, i tad je palo drvlje i kamenje-idiot jedan, kako moze, ostavio je, pa je posle cima, a tek njegova jadna zena, zna li sa kakvim je u braku, tako malo u braku a vec je vara...i u tom stilu...

Ne tice me se kakav je neko sa drugima, meni je super sve dok se sama ne uverim u ono sto je meni vazno za prijateljstvo. Podrazumeva se, ne bih svakog ni odabrala za prijatelja (nasilnika, kriminalca, primaoca mita i sl.)...a ako to vremenom i nekom nemogucom greskom i postane ukazala bih mu na to, ne bih se distancirala odmah.

Stavise, cim nekog ogovaraju, meni se ukljuce "antene za oprez" da se verovatno o tome uopste ne radi vec trazim skrivene motive onih koji ogovaraju prvo.

Poslednja izmena:

Back