Subjektivno objektivan stav...

Theiana

Domaćin
Poruka
3.410
Koliko ste objektivni prema bliskim ljudima? (prijateljica, brat, muz, nebitno...)
Npr. saznate nesto ruzno i tuzno o njemu/njoj i...
-padne vam u ocima...menjate misljenje, prilicno...
-volim ga/ju i pravdam bez obzira na sve...
-ne tice me se kakav/va je sa drugima, meni je super...
-...ili...?

I koliko nam neko moze istovremeno biti npr. dobar drug (brat, ujak, nebitno...) a los momak (muz) nekom drugom? Je li to moguce, a da nije podvojena licnost?

Skoro pricam sa drugom, i pomene svoju blisku drugaricu (ja je znam povrsno), kako ima novog decka, samo sto je, eto ozenjen, ali razvodi se, razvese se, ne zna bas detalje...i samo kratko doda-ma, spanska serija, nista novo danas...
A pre nekih 3, 4 meseca, doticnu je proganjao njen bivsi koji se u medjuvemenu ozenio, i tad je palo drvlje i kamenje-idiot jedan, kako moze, ostavio je, pa je posle cima, a tek njegova jadna zena, zna li sa kakvim je u braku, tako malo u braku a vec je vara...i u tom stilu...

Koliko ste objektivni prema bliskim ljudima? (prijateljica, brat, muz, nebitno...)
-...ili...?

I koliko nam neko moze istovremeno biti npr. dobar drug (brat, ujak, nebitno...) a los momak (muz) nekom drugom? Je li to moguce, a da nije podvojena licnost?

Skoro pricam sa drugom, i pomene svoju blisku drugaricu (ja je znam povrsno), kako ima novog decka, samo sto je, eto ozenjen, ali razvodi se, razvese se, ne zna bas detalje...i samo kratko doda-ma, spanska serija, nista novo danas...
A pre nekih 3, 4 meseca, doticnu je proganjao njen bivsi koji se u medjuvemenu ozenio, i tad je palo drvlje i kamenje-idiot jedan, kako moze, ostavio je, pa je posle cima, a tek njegova jadna zena, zna li sa kakvim je u braku, tako malo u braku a vec je vara...i u tom stilu...

tesko zavolim nove ljude i tesko ih uopste primim u svoj svet.zato ljude koji su samnom decenijama volim i pravdam cak i kad znam da imaju tamnu stanu ,sukobe,ili lose odluke u zivotu.za njih uvek imam opravdanje
mislim da ljudi olako pricaju lose o drugima i sve ide iz trece ruke,tako da se puno ne obazirem na ono sto cujem
mada volim da cujem mastan trac i da se sablaznim za sve pare:mrgreen:

-...ili...?

Smatram da rodbinu - krvno srodstvo , trebamo voleti i stajati uz njih bez obzira na sve.

Kod njih nam mane manje smetaju.... Svesna sam samo onih krupnih ^^

-...ili...?

Prema meni bliskim ljudima sam isto toliko objektivan kao i prema onim manje bliskim ili skroz nepoznatim.

tesko zavolim nove ljude i tesko ih uopste primim u svoj svet.zato ljude koji su samnom decenijama volim i pravdam cak i kad znam da imaju tamnu stanu ,sukobe,ili lose odluke u zivotu.za njih uvek imam opravdanje
mislim da ljudi olako pricaju lose o drugima i sve ide iz trece ruke,tako da se puno ne obazirem na ono sto cujem
mada volim da cujem mastan trac i da se sablaznim za sve pare:mrgreen:
Nasmeja me za sablaznjavanje. :)
...uvek mi zanimljivo kako svi drugacije posmatramo.
Ja za sve imam isti tretman...samo, za porodicu, povlastice, u tom smislu sto ih branim bez obzira na sve, ali u 4 ok, "ribanje"...
A inace se uvek ogradim...i kad me neka devojka pita za brata, kazem-meni je divan kao brat, kakav je kao momak ne znam...
Verujem da je dobar, ali opet to njih dvoje najbolje znaju...kad se nesto desi, e tu mi je vec teze biti objektivna...
Ako je burazer u pitanju- kažem mu odmah u lice. Problem je što on nekada nije iskren, pa neće da prizna.

Mnogo puta se trudim i da oćutim, odnosno da svoje utiske sačuvam za sebe-neželeći da ulazim u rasprave i sukobe
Ocutim i ja sa kim nisam bliska, i ko me nista ne pita, ali kad te pita, ili ucestvujes, ili i tebe na neki nacin dotice, ipak se zauzima stav, e sad kakav-diplomatski, ili manje diplomatski...
Smatram da rodbinu - krvno srodstvo , trebamo voleti i stajati uz njih bez obzira na sve.

Bas bez obzira na sve? I da je u pitanju neki zlocin-pljacka, ubistvo, silovanje...opet bezuslovna podrska?

Ja baš mislim suprotno - teže praštamo mane bliskim ljudima (i to one mane koje percipiramo kao nama neprihvatljive), nego onima manje bliskim. I to je, koliko god bilo možda i nepravedno, sasvim logično, jer smo emotivno vezani za njih.

Ja baš mislim suprotno - teže praštamo mane bliskim ljudima (i to one mane koje percipiramo kao nama neprihvatljive), nego onima manje bliskim. I to je, koliko god bilo možda i nepravedno, sasvim logično, jer smo emotivno vezani za njih.
Vise nas pogodi, pa je teze i oprostiti...
Jer kad cujes negde za nekog, to je samo vest, informacija, a kad zaigra mecka i pred nasim vratima...

ja ne mogu ni da zamislim da mi je u porodici ili bliskim prijateljima neko za koga bi se vezalo ubistvo,silovanje,pljacka...
A alkoholozam, nasilje u porodici...ono divan na poslu, a kod kuce azdaja?
Ja mogu za pljacku, ali "suptilnu"...ustvari, takve stvari saznas tek kad dodje do suda...meni padnu u ocima, ne volim gramzivost, i kad te rodjeni iskoristi i nasanka...dzaba posle sve, nije to to...
A lazem, znam i za ubistvo iz nehata, ali zet je u pitanju...

Ovo je kao neki spinoff cickove teme. Pa cini mi se da nista sto urade drugima ne moze da promjeni moja osjecanja prema njima.

Znaci, prakticno dvostruki standardi...za "moje" i ostale...nije osuda, dosta ljudi tako razmislja...ne znam meni je to u rangu copora i plemena, ili previse idealizujem medjuljudske odnose, ne znam...

-...ili...?

u principu volim ljude koje poznajem ceo zivot koje sam prihvatila takve kakvi jesu
pre svega imam postovanja , pa i kad ima sukoba desi se i neka teska rec(to je slucaj sa jednom drugaricim)
ali o njima ne menjam stav

za nove ljude koje upoznajem, i da se znamo i vidjamo povremeno putam vreme i posmatram
naucila sam da verujem sebi i sopstvenom utisku
jer su najcesce bas onakvi kakve ih vidim a pustam da se ponasaju i na kraju i bude bas kako sam i procenila

QUOTE]

ljudi su u emocijama i ljubavnim mz odnosima mnogo vise drcniji i slobodniji nego u prijateljstvu i vise postovanje se ima prema prijatelju nego kada se upetljaju u te mz odnose
valjda sebi dajemo vise slobode a prijatelji su nam vazniji...ipak
zato i moze biti bolji ili gori
to ustvari sve zavisi i od odnosa i ko kako koga dozivljava

Objektivna sam, i u takvim procenama polazim uvek od sebe.. i nista i nikakve price drugih
ne mogu promeniti moje misljenje o meni bliskim osobama,kao i ponasanje prema njima..

Gde je tu onda objektivnost ako polazis od sebe i nista ne moze promeniti tvoje misljenje? Pa cak ni cinjenice koje naknadno saznas...
Npr.-Meni se stric srozao kad je postao alkoholicar, dzaba, ne mogu vise da ga gledam istim ocima...kad razgovaramo, ne uzimam ga uopste za ravnopravnu osobu.
Da ne nabrajam price, ima ih...prosto, ako mi je nesto lose, lose je, radio to Pero, Djuro, ili moj rodjeni brat...

Mislim da istinski dobra osoba nije zla prema nikome,trudi se da bude korektna čak i kada to druga strana ne zaslužuje.Mnogo se bolje može saznati kakav je ko,ako se posmatra kako se ponaša prema ljudima koji mu ne znače ništa.Ne gledam nikome kroz prste,jer je samo pitanje vremena kada i ja mogu biti u sličnoj situaciji.

ljudi su u emocijama i ljubavnim mz odnosima mnogo vise drcniji i slobodniji nego u prijateljstvu i vise postovanje se ima prema prijatelju nego kada se upetljaju u te mz odnose
valjda sebi dajemo vise slobode a prijatelji su nam vazniji...ipak
zato i moze biti bolji ili gori
to ustvari sve zavisi i od odnosa i ko kako koga dozivljava

Koliko onda poznajemo drage ljude? Igraju li oni vesto uloge, ili mi prosto prihvatamo ono sto nama odgovara. (zazmuri na jedno oko, ne tice me se, meni je super toliko koliko "zagrebem"...)
Ja ne verujem da neko moze istovremeno biti i los i dobar, za razlicite ljude. Verujem samo u povrsnost odnosa i bezanje od istine, jer je tako lakse...i sama imam druzenja koja mi bas prijaju, ali u malim dozama...i ne uplicem se nesto mnogo emotivno u njih, i toliko mi je odlicno...
Ali...I sama kad napravim neki los potez, od bliskih ljudi ocekujem konstruktivnu kritiku...verujem da me najvise voli, ne onaj ko mi ide niz dlaku, vec ko me razdrma...ukaze na nesto sto sama ne vidim...
I ako je nesto za osudu, pa necu potapsati, samo zato jer je "moj/a"...

Mislim da istinski dobra osoba nije zla prema nikome,trudi se da bude korektna čak i kada to druga strana ne zaslužuje.Mnogo se bolje može saznati kakav je ko,ako se posmatra kako se ponaša prema ljudima koji mu ne znače ništa.Ne gledam nikome kroz prste,jer je samo pitanje vremena kada i ja mogu biti u sličnoj situaciji.

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego sto je ponovo dodelite korisniku Emocija. :)

Koliko onda poznajemo drage ljude? Igraju li oni vesto uloge, ili mi prosto prihvatamo ono sto nama odgovara. (zazmuri na jedno oko, ne tice me se, meni je super toliko koliko "zagrebem"...)
Ja ne verujem da neko moze istovremeno biti i los i dobar, za razlicite ljude. Verujem samo u povrsnost odnosa i bezanje od istine, jer je tako lakse...i sama imam druzenja koja mi bas prijaju, ali u malim dozama...i ne uplicem se nesto mnogo emotivno u njih, i toliko mi je odlicno...
Ali...I sama kad napravim neki los potez, od bliskih ljudi ocekujem konstruktivnu kritiku...verujem da me najvise voli, ne onaj ko mi ide niz dlaku, vec ko me razdrma...ukaze na nesto sto sama ne vidim...
I ako je nesto za osudu, pa necu potapsati, samo zato jer je "moj/a"...

poznajemo ih
i to dobro samo naviknemo na takve odnose pa i njih same
imam i ja ljude koje doziram
mada uglavnom sve ljude caki one bas bas bliske doziram
ja tako radim
svakog mozes i trebas da ispostujes ali nisam uvek raspolozena za tudje probleme opravdanja i utehe jer mene to iscrpljuje
bas zato sto uvek deo tereta preuzimam na sebe
ali i zato sto ih znam i prihvatam

imam tri osobe kojima verujem bez rezerve i to jedino u koga i kome verujem bezuslovno
svi ostali koliko god da su bliski skloni su manipulaciji, ne da bi mene prevarili vec da bi opravdali sami sebe
to uostalom svi radimo prema nekome

i da
svi smo dobri ili losi i cenimo dobro ili lose u drugima naspram sopstvenog vrednovanja sebe, za ostalo sto nije tako zovemo-licemerje

Back