Stvarnost

Ovo je potpuno istinito, slučaj u mom komsiluku ... Preziveli kao porodica i bolest i terapije i posle je muž ostavio jer nije više mogao da je želi kao ženu zbog vizuelnog izgleda i napustio je
Vid kujca , pa zbog vizuelnog izgleda ostavio i djecu ?
A da je njega zena ostavila sto mu je voz otfikario
noge derao bi se kao jarac .

Izabrali ste ženu svog života, izrodili zdravo, lijepo, pametno potomstvo. Vaša žena je već prešla 45-u, ali se dobro drži, redovono ispunjava svoju bračnu dužnost kako oko djece i kućnih obaveza, tako i u posteljini. Jednog dana dolazi kod vas sa informacijom da je bila na pregledu i da joj je otkriven kancer dojke koju će morati da odstrani. Kakva je vaša reakcija?

U Srbiji se svake godine sa dijagnozom raka dojke evidentira više od 4.000 novih slučajeva bolesti, a godišnje od ove opake bolesti umre oko 1.300 žena.

http://www.b92.net/zdravlje/prevencija.php?yyyy=2014&mm=03&nav_id=827598

Moja reakcija? Verovatno bih se probudio iz tog sna, pošto spavam veoma nemirno... Jer je boldovan deo priče na nivou priča "kuće su od čokolade, prozori su od marmelaaaade"...

Ovo je potpuno istinito, slučaj u mom komsiluku ... Preziveli kao porodica i bolest i terapije i posle je muž ostavio jer nije više mogao da je želi kao ženu zbog vizuelnog izgleda i napustio je

Pazi, on tu šta god da je uradio ispao bi ovo ili ono... Imaš ljudi (kao što sam i ja) kojima je vizuelno jako bitno, ako bi to bila neka tamo peta osoba, ako ja ne bih video nju kao privlačnom, poštenije mi je da odem prijateljski (mada se to nikad ne dešava) nego kao da pričam kako sam tu a je*em sa strane pošto mi se na nju više ne diže... Te filmske priče "Ja bih ostao/la" i jesu samo to, filmske priče, svi vi "moralni" bi prvi uhvatili maglu. Odmah da napomenem, alisa, ovo nije konkretno a ni samo tebi, ovo je za sve koji su slično odgovorili na temu.

Bravo za temu! Imao sam ovo iskustvo dva puta u zivotu.
Jednom se zavrsilo sahranom (umrla mi je keva od ove bolesti),a drugi put sam imao ribu koja je imala vise srece.
Super je ako hirurg moze da ti ostrani dojku i spase ti zivot.
Ako je sisa jedini razlog zbog kojeg si sa ribom,onda nisi vredan ni sise ni ribe..
Msm,bolest je bolest jbg...

Izabrali ste ženu svog života, izrodili zdravo, lijepo, pametno potomstvo. Vaša žena je već prešla 45-u, ali se dobro drži, redovono ispunjava svoju bračnu dužnost kako oko djece i kućnih obaveza, tako i u posteljini. Jednog dana dolazi kod vas sa informacijom da je bila na pregledu i da joj je otkriven kancer dojke koju će morati da odstrani. Kakva je vaša reakcija?

U Srbiji se svake godine sa dijagnozom raka dojke evidentira više od 4.000 novih slučajeva bolesti, a godišnje od ove opake bolesti umre oko 1.300 žena.

a kakva bi mogla da bude...zabrinem se i dam sve od sebe da to zajedno rešimo

Ja samo da podvučem ovo...

Ono sto ja mogu da kazem na ovo je da bih bio ogorcen kao prva reakcija, a uradio bih sve sto je do mene da pomognem..
sto se tice izgleda, ja ionako nisam neki esteta, nikad nisam odabrao zenu samo zbog izgleda,
a zenu sa kojom imam decu i vremenski staz u vezi ne bih mogao da ostavim zarad sopstvenog zadovoljstva
meni je sebicno, i tako minorno gledati sebe u situaciji kad ti porodica ima probleme

Brak jeste jedna velika obaveza. Ipak, pitanje je namjenjeno našim uspaljenim momcima. Polazimo od pretpostavke da je žena preživjela, ali joj je odstranjena dojka. Kako je oni sada posmatraju.

Posmatrao bih je kao pobednicu,i vecno bi bio zahvalan sudbini sto mi je nije odvela na onaj svet.Jos vise bih je voleo.
Takvu zenu koju si opisala.
Ako bi odnosi bili uruseni pre saznanja o njenoj bolesti bilo bi mi zao nje,ponasao bih se korektno prema njoj,glumio bih,ne bih joj stajao na muku,ali bi u sebi mislio da sam dvostruki baksuz..Ne zbog isecene dojke koja je nebitna,vec zbog toga sto bi osecao neku odgovornost da ostanem sa njom drugu polovinu zivota,a u prvoj me nervirala..

Moja prijateljica je oboljela od kancera dojke u 36-oj i muž je ostavio pod izgovorom da je više ne može gledati kao ženu. Djeca su pripala njoj, on plaća alimentaciju. Da godišnje 4000 novih žena prođe kroz isto, nije stvar koja ne može sutra da se desi i tebi i meni.
:neutral: ljudi....sta drugo reci :neutral: ne zadesila nikoga tako neka bolestina, a jos manje neko ko ce te nakon prvog nagovetaja iste zaboraviti :neutral:

YE5p95f.gif

Back