СТВАРНО СРЕЂИВАЊЕ ПОДФОРУМА ПОЛИТИКА

УЧЕСНИК МОЖЕ ПОСТАВИТИ ЈЕДНУ ТЕМУ НЕДЕЉНО АКО ИМА 300 ПО

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
commodore:
Za Novu... opet cemo ove godine u moskvi da slavimo novu.
(samo da se opet ne napijem kao 2002... samo to Boga molim)
...
nadjem nasu sljivku u prodavnici... sta vise da ti pricam... :roll:

хахаха, ала си луд... па нећеш ваљда шљивку поред Столичнаје... пре извесног времена упознам се ја овде у Београду са А.Шумиловим који је превео на руски Горски вијенац преко такође мога пријатеља Андреја Тарасјева - и неким послом у кафани - а Руси к'о Руси, удри по пићу... а мени био неки чудан дан (иначе слабо подносим алкохол) и ја са њима пиј и пиј и пиј ... и они попадаше човече... а мени ништа... и нађемо се следећи пут... а они устану од стола и поклоне ми се...хахаха... после нешто мислим, можда је келнер мени сипао воду, јер то је ипак било невероватно... али од тада од њих имам велико поштовање... :razz:

Ермита ајде гласај брате.Добра награда

dinarska-divizija-06.jpg

Е ПА БАШ ЛЕПО
АЛА СЕЛАВРИ
СВЕТИ ЈОВАН КРОНШТАТСКИ
ДУХОВНИ ОТАЦ РУСИЈЕ

Отац Јован се обраћа Божјим пријатељима: "Где ћу да нађем праве хришћане који се у пламеној ревности боре за спасење својих душа? Оне, узвишене, које ради Господа подређују све своје нагоне и страсти своме разуму и Божјем закону? Који се боре ватрено за душе својих ближњих, за њихово просвећење у свему добром и истинитом? Господе, постави нам таква светила, чини Ти Твоје дело у нама."​

Zvek_Zivi_Cetinjanin:
Serebende jeli znadete vi ka ste bistri ka ponoc ,e je Gorski Vijenac " P R E V E D E N " na serebaljski a ??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Takav smeh je opisan u recniku Matice Srpske ...."kao lud na brasno". "Serbaljski" to nepostoji nigde zapisano..To je pak izveden termin kad neka jedinka hoce da se razlikuje od populacije i zeli da se pohorvati ,poshiptari ili sl( vec vidjeno). Pa smej se !

КиМ:
ЗБОГ ЛАЖИ ИЗГОВОРНЕ ДА ЈЕ АНАТЕМА СКИНУТА

Juli/Avgust 1983 – Sveti Sinod Ruske Zagranicne Crkve, na celu sa (Svetim) Filaretom ("Ispovednikom"), izrice:

"Onima koji napadaju Crkvu Hristovu uceci da je Crkva Hristova podeljena na takozvane "odeljke" koji se razlikuju u doktrini i nacinu zivota, ili da Crkva ne postoji vidljivo, nego ce biti oformljena u buducnosti kada se svi "odeljci" ili sekte ili denominacije i cak religije ujedine u jedno telo; i koji ne razlikuju svestenstvo i svete tajne Crkve od onih kod jeretika, nego kazu da su krstenje i evharastija jeretika podobni za spasanje; stoga, onima koji znajuci drze zajednicu sa ovim gorepomenutim jereticima ili koji zagovaraju, sire ili brane njihovu novu jeres ekumenizma uz predtekst bratske ljubavi ili navodnog ujedinjenja podeljenog Hriscanstva, ANATEMA! "
Dragi ludaku:
1.) Neznam kada si umislio da si Poglavar neke od priznatih Crkava pa dijeliš anateme... :roll:
2.) Još me više čudi to što tom prilikom citiraš onog koji se odvojio od svoje matične Crkve- Ruske Pravoslavne Crkve i zarad koristoljublja odbija da ponovo stupi u kanonsko jedinstvo sa Ruskom Pravoslavnom Crkvom... :roll:

eremita:
analiticar:
Anatema koju je Rimokatolička Crkva bacila na Pravoslavnu Crkvu (što je i dovelo do shizme) i anatema koju je Pravoslavna Crkva bacila na Katoličku SKINUTA je 1963. godine na istorijskom skupu u Jerusalimu između Patrijarha Jerusalimskog, Patrijarha Vaseljenskog Atenagore i Rimskoga Pape. Od toga datuma Pravoslavna Crkva počela priznavati svetu tajnu Krštenja koja je izvršena u katoličkoj Crkvi, i obratno, kao i brak sklopljen u onoj drugoj Crkvi....
A kada već neznaš što pričaj, nemoj Krista ti, lupat! Mitropolit Crnogorsko-Primorski i skenderijski i Egzarh Pećki Amfilohije Radović ne samo da je član Svetog Sinoda SPC, već često zamenjuje samoga Patrijarha kada je Njegova Svetost Patrijarh Srpski Pavle spriječen. Amfilohije je pored episkopa Bačkog Irineja jedan od najozbiljnijih kandidata za budućega Patrijarha, a obojica su svjesni apostolskog karaktera Rimokatoličke Crkve, te čine sve od sebe da SPC što prije stupi u kanonsko jedinstvo sa RKC! :razz: 8-)
Ako ti neki od ovih pojmova nije jasno, samo pitaj, razjasnit ću....
Ipak si ti samo puki mašinbravar sa trećim stepenom stručne spreme...
Ili možda posjeduješ samo neki tječaj.... :roll: :roll:[/QUOT

СAОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
СА РЕДОВНОГ ЗАСЕДАЊА
СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА
СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ,
ОДРЖАНОГ У БЕОГРАДУ ОД 15. ДО 26. МАЈА 2005. ГОДИНЕ

У обновљеном манaстиру Житомислићу у Херцеговини и у Београду, под председништвом Његове Светости Патријарха српског Господина Павла, одржано је, од 15. до 26. маја 2005. године, редовно заседање Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве. У раду Сабора учествовали су сви епархијски архијереји Српске Православне Цркве.

(непотребно за ову тему изостављено)
...........................................................
...........................................................

Сабор је, најзад, одлучио да, због нараслих духових потреба и многоструко увећане духовно-просветне мисије Цркве, повећа број чланова Светог Архијерејског Синода за двојицу нових чланова. Сходно томе, Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве има од сада па убудуће седам чланова. У новом сазиву Синод сачињавају, поред Патријарха српског Г. Павла, као председника, следећи архијереји: митрополит загребачко-љубљански Г. Јован и епископи: зворничко-тузлански Г. Василије, бачки Г. Иринеј, тимочки Г. Јустин, шумадијски Г. Јован и будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

С обзиром да сам поново принуђен да Ти ЈАВНО ДОКАЗУЈЕМ ДА ЛАЖЕШ И ДА ТИ ПОСТУЈЕМ ОБАВЕШТЕЊА СА САЈТА СПЦ...

и с обзиром да ми је јасно да си Ти једна обична језуитска стока... молим Те да ми се више убудуће не обраћаш - "мисионари" за Твог хитлеровца са неким другим и на неком другом месту.

Poštovani mašinbravaru(ili samo bravaru????) da ne precenim tvoje swposobnosti.. :roll:
1.) Stalni član Sinoda SPC je i po automatizmu (kao MITROPOLIT Crnogorsko-Primorski, Brdski i Skenderijski i EGZARH Pećkog Trona) Amfilohije Radović koji je čija Mitropolija obuhvata sledeće Episkopije SPC (znači i episkopi tih episkopija su NJEMU podređeni, tj. ta mitropolija ima izvestan stupanj autonomije u okviru SPC): i to episkopiju Cetinjsku (sjedište Cetinjski Manastir), episkopiju Budimljansko-nikšićku (sjedište manastir Ostrog i Nikšić), episkopiju Mileševsku (sjedište Prijepolje-Manastir Mileševa) i episkopija Dioklijska (nema jasno definisanu teritoriju, već je episkop ove oblasti iguman manastira Ostrog Jovan Purić, koji je istovremeno i vikar Mitropolije Crnogorsko Primorske).....
SPC nikada nije ukidala nezavisnost Crkve u Crnoj Gori, već ta Crkva i dan danas preko pomenute mitropolije posjeduje izvestan stupanj nezavisnosti, a njen mitropolit je AUTOMATSKI ČLAN najužeg rukovodstva-tj član je Sinoda SPC!
Iskreni pozdrav, bravaru(ili mašinbravaru) :roll:

Мислим да је питање да ли нови корисници смеју да постављају теме. Ево, ја сам нови корисник, и ја нећу постављати теме пре 300 поруке. Још увек се упознајем са дискутантима и начином комуникације на овом подфоруму. И гласао сам за забрану корисницима да постављају теме без реда и смисла. Ви пре свега мислите на овог виспака, и диоклеса и цетињанина. Само ми није јасно зашто се модератор не јавља. Можда и не постоји?

Krstic Jeremija:
Мислим да је питање да ли нови корисници смеју да постављају теме. Ево, ја сам нови корисник, и ја нећу постављати теме пре 300 поруке. Још увек се упознајем са дискутантима и начином комуникације на овом подфоруму. И гласао сам за забрану корисницима да постављају теме без реда и смисла. Ви пре свега мислите на овог виспака, и диоклеса и цетињанина. Само ми није јасно зашто се модератор не јавља. Можда и не постоји?

Па сада је очигледно да админ ПОСТОЈИ, погледај колико је људи бановано и колико је тема избрисано или закључано - веома много...

... модератор може и да се никоме не јавља... може да ради шта год хоће или да не ради уопште... то му допушта Правилник форума (имаш у горњем десном углу, па прочитај)...када је неко банован то пише испод самог његовог ника тј.имена...

Krstic Jeremija:

Ako brate imaš ideju koja bi razbila učmalost na Forumu-slobodno je postavi, pa da suočimo stavove....Ipak smo ljudi, a koliko ljudi-toliko ćudi..... :wink:

Back