Stvarno ne znam dalje...

E, da je sreće da smo svi mi mogli da budemo obični tinejdžeri kao ovaj dečko, nego smo sad i zaboravili šta je normalan život, pa kanarinka pljuje momka jer nije morao da odraste pre vremena. U 17. godina je i normalno baviti se samo školom i izlascima i misliti da su u životu pare nebitne i da je najvažnije da radiš ono što želiš i voliš, i tako će da misli svako dete sa normalnim detinjstvom i odrastanjem. I sad treba da ga napenalimo jer ga, za razliku od nas, težak život nije opičio u čelo pre vremena? Kakvi ste bre to ljudi? :roll: Pazmajketi, treba ga izbaciti iz kuće, tući, te razmažen je, te je nezahvalan.....zašto? Jer ne može da razume roditeljske razloge? Jer, sasvim uobičajeno za taj uzrast, ne funkcionišu na istoj frekvenciji, jer ima tinejdžersku buntovničku i idealističku percepciju i tipične tinejdžerske prioritete?

Nadam se da će momak da posluša dobronamerne savete koje je dobio od ljudi odavde, a koji se slažu sa njegovim roditeljima i da neće prenagliti i napraviti suviše veliku grešku koja bi mogla da mu ceo život izmeni na gore. Polako, neće Srbija nigde pobeći, a tako velika odluka se ne donosi preko kolena, zbog izlazaka i dobrog zezanja.

Е, ово је добро: пробала, видела како је, суочила се са тиме да ли може тако или не...научила много о себи и животу... Да није пробала, можда би и данас плакала за Србијом и идеализовала живот у њој и била вечито незадовољна својим животом...

Tacno tako. Surova realnost je odlican lek za nostalgiju. Kad je osetila na svojoj kozi kako je to ziveti u Srbiji, vrlo brzo su koreni prestali da je vuku.

Не бих да ширим причу у том смеру, али, имам диплому и посао који волим, имам своју кућу и мени је то довољно. Живим сасвим лагодно. И убеђена сам да свако ко са дипломом ради свој посао и има своју кућу или стан, живи пристојно у Србији.

Не бих да ширим причу у том смеру, али, имам диплому и посао који волим, имам своју кућу и мени је то довољно. Живим сасвим лагодно. И убеђена сам да свако ко са дипломом ради свој посао и има своју кућу или стан, живи пристојно у Србији.

Osim onih koji nemaju posao... :mrgreen:

Zdravo,

zovem se Uros, imam 17 godina i od svoje 10. godine zivim u Becu.
Oduvek sam imao problem sa zivotom u Austriji, i od dolaska u Bec imam zelju da se vratim u Srbiju.
Jednostavno ne mogu da se zadovoljim zivotom kakav je u ovim zapadnim zemljama, bas zbog toga zato sto znam kako je u Srbiji.
Kad odem na odmor u Srbiju jednostavno uzivam u zivotu, i kad dodje dan da se trebam da sednem u kola ili bus da bih se vratio za Bec, prosto mi dodje da placem.
U Srbiji imam drustvo kakvo ovde nikad necu imati, i socijalni zivot se mnogo razlikuje od ovoga ovde.
Sve bih dao da se vratim za Srbiju, ali moji roditelji ne zele ni da cuju o tome.
Oni tvrde da u Srbiji nema buducnosti, i da ovde imam mnogo bolje sanse za lepsim buducim zivotom, da zavrsim skolu, nadjem dobar posao i lepo zaradjujem.
Meni to ne ulazi u glavu, jer meni pare nisu najvaznije u zivotu!
Stvarno ne znam sta da radim, nemam snage da se svaki dan sa njima raspravljam na tu temu i da ih nagovaram da me puste za Srbiju.
A isto tako ne mogu da se pomirim sa tim sto zivim u Austriji i vodim po meni los zivot jer se ovde ne osecam lepo.

Jel imate vi ikakvu ideju kako bih mogao da resim moj problem? Stvarno ne znam sta da radim.
Ja sam sa nepunih 17 otisla u Kanadu i posle godinu dana pobegla nazad u Srbiju zbog identicne price ko sto je tvoja
Naravno, sada sa 25 kapiram da sam se debelo za*ebala i da bi mi bilo mnogo bolje da sam ostala u Kanadi....
Tako da ti savetujem da dobro razmislis o svemu....
Drustvo te nece prehraniti, platiti racune, obuci kada dodje vreme da se osamostalis...
Meni su svi govorili al ja sam tada sa svojih nepunih 18 bila daleko pametnija od svih tih glupaka i vratila sam se ovde pa se sad natenane kajem i razmisljam kako da nagovorim muza da odemo u Kanadu :lol:

Zdravo,

zovem se Uros, imam 17 godina i od svoje 10. godine zivim u Becu.
Oduvek sam imao problem sa zivotom u Austriji, i od dolaska u Bec imam zelju da se vratim u Srbiju.
Jednostavno ne mogu da se zadovoljim zivotom kakav je u ovim zapadnim zemljama, bas zbog toga zato sto znam kako je u Srbiji.
Kad odem na odmor u Srbiju jednostavno uzivam u zivotu, i kad dodje dan da se trebam da sednem u kola ili bus da bih se vratio za Bec, prosto mi dodje da placem.
U Srbiji imam drustvo kakvo ovde nikad necu imati, i socijalni zivot se mnogo razlikuje od ovoga ovde.
Sve bih dao da se vratim za Srbiju, ali moji roditelji ne zele ni da cuju o tome.
Oni tvrde da u Srbiji nema buducnosti, i da ovde imam mnogo bolje sanse za lepsim buducim zivotom, da zavrsim skolu, nadjem dobar posao i lepo zaradjujem.
Meni to ne ulazi u glavu, jer meni pare nisu najvaznije u zivotu!
Stvarno ne znam sta da radim, nemam snage da se svaki dan sa njima raspravljam na tu temu i da ih nagovaram da me puste za Srbiju.
A isto tako ne mogu da se pomirim sa tim sto zivim u Austriji i vodim po meni los zivot jer se ovde ne osecam lepo.

Jel imate vi ikakvu ideju kako bih mogao da resim moj problem? Stvarno ne znam sta da radim.

Dragi Urose,

taj zivot o kome pricas u Srbiji je dobar dok ti neko drugi daje pare za izlaske i izdrazava te, a ti samo trosis, izlazis i provodis se.
Relanost je medjutim da kada bude dosao trenutak da treba da sam zaradjujes za sebe, izdravas porodicu i brines se o domacinstvu u Srbiji, vise neces razmisljati kao sad
Prvo jer ces tesko naci posao, drugo jer ces raditi za male pare, trece jer ovde bolje buducnosti i definitivno nema, najbolji ljudi su osudjeni da zive ispod onoga sto zasluzuju jer drzava prosto neguje politiku, kriminal i javasluk
U Srbiju je bolje da se vratis kad steknes imetak u inostranstvu, znanje i izgradis karijeru, a izlasci bar ovde nikada nece zamreti

Srbija tebi izgleda kao meka i medina, ali to je samo za izlaske
Za stvaran zivot je jedna banana drzava i roditelji su ti 100% u pravu

Back