Stvari koje ljudi svakodnevno rade, a psi i mačke ih mrze

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Psi

Psi mrze kada neko bulji u njih ili im glasno prilazi
Da li ste se nekada osetili neugodno kada vam priđe neko nepoznat i gleda vas direktno u oči?
U psećem svetu gledanje u oči i naprasno prilaženje se skoro uvek tumači kao napad, kao lov i poziv za duel.

Vikanje na njih

Vaše vikanje psi tumače kao njihovo lajanje. Vikanje ih plaši i zabrinjava psa.

Psi ne vole kada ih neko gnjavi
Grljenje, nošenje psa po rukama ga nervira. Oni tako ne pokazuju ljubav i naklonost, već ih plaši i nervira.

Ne vole kada su sami
Kada je ostavljen previše sam, uništavaće nameštaj, može dobiti i anksioznost.

Ne podnose kada se vaše reči ne uklapaju sa govorom tela
Psi veoma teško komuniciraju sa nama preko našeg jezika, a primer je kada ih dozivamo a imamo skrštene ruke. Pravilno bi bilo da raširimo ruke i dozivamo psa. Što će mu dati znak, da dođe. Ovako ga zbunjujete i ne zna šta želite od njega.

Psi ne vole dodire po licu
Kao što ni mi ne volimo, tako ni oni.

Preterivanje sa pravilima tokom šetnje

Ukoliko ne date vašem psu da se kreće, onjuši, obiđe mesto koje je zamislio, već ga non stop trzate i vodite ga istim putem, pravite ga veoma nervoznim i nezadovoljnim.

Mrze zadirkivanje
Kakvo zadirkivanje, zadirkivanje poput: povlačenja ušiju i repa, lažno bacanje frizbija, lopte, igračke..

Život bez rutine i pravila
Psi ne vole život bez rutine i pravila.

Duvanje u uši ili nos
Izuzetno ih nervira, i dovodi do agresije.

Mačke

Davanje hrane koja ona ne voli
Ukoliko izbegava neku hranu, ili jednostavno odbija da jede nemojte je prisiljavati da to jede.

Buka i glasni zvukovi
Plač, vriska, glasna muzika, previše pojačan TV, vatromet..Moramo da znamo da mačke čuju bolje od nas, samim tim burnije reaguju na određene zvukove.

Snažni mirisi
Parfemi, sveće, ruzmarin..Može se desiti da mačka i odbija da jede iz činije koja je prethodno bila očišćena jakim mirisom.

Promena rutine
Promena vlasnika, putovanje, selidba, menjanje doba hranjenja..Sve to stresno utiče na mačku i remeti je.

Prljavština
Mačke mrze kada je prostor u kojim žive neuredan.

Samoću
Kao i psi, to teško podnose.

Da li znate još neke koje psi i mačke mrze, da li ste ovo ikada radili vašem ljubimcu?

Ne bih se složio sa iznesenim stvarima o psima, ama baš. Imao sam psa i skoro pa ništa nije istina. Jurcao je ka meni, jurio mi u zagrljaj, sam naslanjao glavu na moje rame, lizao mi lice (nisam dopuštao ali nekako me ponekad presretne). Obožava da ga mazim, šalim se sa njim i dodirujem ga po njušci.
Nije svaki pas isti, imala sam psa kojem je to izuzetno išlo na živce. A sad imam jednog kome se na glavu možeš popeti, neće ti ništa.

Moj mačak, Čarli, ne voli mnogo trmšenja i maženja. To ga posebno umara i čini nervoznim.
Mi imamo svoje trenutke bliskosti i to je otprilike sve što se tiče njegove želje da se ljudima umiljava iako ne postoji ni jedan slučaj kad je nekoga ogrebao ili ujeo.
Prosto, za posetioce je to samo poludivlja mačka koja se mota na bezbednoj udaljenosti i nikad se nije trudio da to promeni.

Stavlja do znanja koja mu se hrana ne dopada i radije ostaje praznog stomaka ako mu ''hrana za mačke'' nije po volji.

Ne znam šta ne voli obzirom da sam veteran u držanju mačaka, a i taj sam tip po prirodi, kao stvorena za mačke :zcepanje:, ali znam da je najteže podnosio uzimanje prepisanih lekova kad je to prosto moralo.
Najdirljivije je od svega u tim periodima lečenja bilo što dobrovoljno dođe na torturu u tačno vreme već treći dan terapije, ali u samom procesu počne da eskivira, pa je to bilo traumatično za nas oboje.

Mačke su ljubimci sa individualnošću i karakterom.
I ovi što gaje pse isto kažu za njihove ljubimce, ali sve mislim da je pse lakše prevaspitavati, zapovediti im i očekivati od njih da žele da nam ugode.
Mačke ne ugađaju.
Ako treba da budu nešto više i drugačije od onoga što jesu, to je za njih patnja i maltretiranje.

Moj mačak, Čarli, ne voli mnogo trmšenja i maženja. To ga posebno umara i čini nervoznim.
Mi imamo svoje trenutke bliskosti i to je otprilike sve što se tiče njegove želje da se ljudima umiljava iako ne postoji ni jedan slučaj kad je nekoga ogrebao ili ujeo.
Prosto, za posetioce je to samo poludivlja mačka koja se mota na bezbednoj udaljenosti i nikad se nije trudio da to promeni.

Stavlja do znanja koja mu se hrana ne dopada i radije ostaje praznog stomaka ako mu ''hrana za mačke'' nije po volji.

Ne znam šta ne voli obzirom da sam veteran u držanju mačaka, a i taj sam tip po prirodi, kao stvorena za mačke :zcepanje:, ali znam da je najteže podnosio uzimanje prepisanih lekova kad je to prosto moralo.
Najdirljivije je od svega u tim periodima lečenja bilo što dobrovoljno dođe na torturu u tačno vreme već treći dan terapije, ali u samom procesu počne da eskivira, pa je to bilo traumatično za nas oboje.

Mačke su ljubimci sa individualnošću i karakterom.
I ovi što gaje pse isto kažu za njihove ljubimce, ali sve mislim da je pse lakše prevaspitavati, zapovediti im i očekivati od njih da žele da nam ugode.
Mačke ne ugađaju.
Ako treba da budu nešto više i drugačije od onoga što jesu, to je za njih patnja i maltretiranje.
Mace su izuzetno komplikovana stvorenja, sve što ih više držim to shvatam.

Onda podaci nisu baš tačni.
Za neke pse će biti tačno, za neke neće.

Psi

Psi mrze kada neko bulji u njih ili im glasno prilazi
Da li ste se nekada osetili neugodno kada vam priđe neko nepoznat i gleda vas direktno u oči?
U psećem svetu gledanje u oči i naprasno prilaženje se skoro uvek tumači kao napad, kao lov i poziv za duel.
Ne znam...Oni u mene bulje...
Vikanje na njih

Vaše vikanje psi tumače kao njihovo lajanje. Vikanje ih plaši i zabrinjava psa.
To ne vole , slažem se..
Psi ne vole kada ih neko gnjavi
Grljenje, nošenje psa po rukama ga nervira. Oni tako ne pokazuju ljubav i naklonost, već ih plaši i nervira.
Moji psi to obožavaju , čak se i sami guraju u krilo ..
Ne vole kada su sami
Kada je ostavljen previše sam, uništavaće nameštaj, može dobiti i anksioznost.
Ne vole ..Ali nisu nikada napravili neku štetu , sem kopanja po dvorištu ..
Ne podnose kada se vaše reči ne uklapaju sa govorom tela
Psi veoma teško komuniciraju sa nama preko našeg jezika, a primer je kada ih dozivamo a imamo skrštene ruke. Pravilno bi bilo da raširimo ruke i dozivamo psa. Što će mu dati znak, da dođe. Ovako ga zbunjujete i ne zna šta želite od njega.
Istina..mnogo gestikuliram..
Psi ne vole dodire po licu
Kao što ni mi ne volimo, tako ni oni.
Vole moje kuce i to ..
I duvanje u uši i zadirkivanje vole..

Ne znam...Oni u mene bulje...

To ne vole , slažem se..

Moji psi to obožavaju , čak se i sami guraju u krilo ..

Ne vole ..Ali nisu nikada napravili neku štetu , sem kopanja po dvorištu ..

Istina..mnogo gestikuliram..

Vole moje kuce i to ..
I duvanje u uši i zadirkivanje vole..
Moji naprimer mrze grljenje, preferiraju jurcanje po dvorištu..Divljaci.
Tek mrze da ostane sami, makar na 20 minuta..Rusvaj u dvorištu mi tad ne gine.
Sve je to do psa, mog jednog nervira fen za kosu, dok drugog ne, trećeg nervira zvuk pištaljke, četvrtom je to poziv za igru..Mogu u nedogled da nabrajam, ali definitvno ne vole iste stvari.

Back