Stvari koje jednostavno ne mogu da "crknu"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.607
U Livermoru u Kaliforniji, u vatrogasnoj stanici, ima jedna sijalica koja se nikada ne gasi. I tako sve od 1901. godine! Preko 120 godina.

170px-Livermore_Centennial_Light_Bulb.jpg

U Livermoru u Kalifoniji, u vatrogasnoj stanici, ima jedna sijalica koja se nikada ne gasi. I tako sve od 1901. godine! Preko 120 godina.

Pogledajte prilog 1026090
To je pravljeno po standardu a onda je dosao konzumerizam pa moze da rikne i ima rok trajanja :smeker:
Da nije tako kapitalizam ne bi mogao da funkcionise.

frederick_stephens_1245448c.jpg

Panasonic NE-691 mikrotalasna pećnica iz 60-tih prošlog veka još uvek radi kao sat i nakon više od 50 godina

Vlasnik, Frederick Stephens, platio je 250 funti za mikrotalasnu pećnicu, u današnjim paramo oko 3000 funti, i bila mu je potrebna demonstracija kako se radi jer ih je bilo jako malo.

kolko puta si, ako si uopšte, menjao iglu?
ne znam precizno jer mi ga je poklonio drug pre petnaestak godina, ne znam za godine pre toga
ja sam pošto sam spretan kao tapir uspeo da sjebem iglu
takva se danas teško nalazi i to samo polovna i skupa je (Glanz GMC 20)
nisam pametan šta od današnjih glava pasuje na tu ručicu, kod mene nije fabrička, drug je ugradio SME III
nešto od 100 ili 200 evra mi se ni ne kupuje jer je taj SME dragulj precizne mehanike i zaslužuje najbolje
možda kupim neku AT od otpremnine za penziju :)))))))

ne znam precizno jer mi ga je poklonio drug pre petnaestak godina, ne znam za godine pre toga
ja sam pošto sam spretan kao tapir uspeo da sjebem iglu
takva se danas teško nalazi i to samo polovna i skupa je (Glanz GMC 20)
nisam pametan šta od današnjih glava pasuje na tu ručicu, kod mene nije fabrička, drug je ugradio SME III
nešto od 100 ili 200 evra mi se ni ne kupuje jer je taj SME dragulj precizne mehanike i zaslužuje najbolje
možda kupim neku AT od otpremnine za penziju :)))))))
stvarno skupa. Gledam sad na ibeju neki rus prodaje za $400, na ruskom nekom sajtu traži 18.6'' rublji
A jedan amer prodaje Empire S55MC, kaže isto što i Glanz GMC 20. Traži $300

Ček, ima jedan japanac oće da ti proda za $130

https://www.ebay.com/itm/2341006376...efaultOrganicWeb&_trksid=p2047675.c101224.m-1

Pogledajte prilog 1026106

Panasonic NE-691 mikrotalasna pećnica iz 60-tih prošlog veka još uvek radi kao sat i nakon više od 50 godina

Vlasnik, Frederick Stephens, platio je 250 funti za mikrotalasnu pećnicu, u današnjim paramo oko 3000 funti, i bila mu je potrebna demonstracija kako se radi jer ih je bilo jako malo.
Jbo mater, ako 5 nismo pokvarili za 10 god.
Nismo mi, same su.
Jedna je pala, volšebno, kad je Kića bio mali, pa se pentrao svuda ..

Back