Stvaranje zaliha

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni to nikako nije jasno, uvališ pare koje su možda iz dz.minusa i em duguješ po računu a kamata 30% em sve može da propadne jer šta ako nestane struje. Šta onda sa svim tim mesom, ajde brašno može duže da traje.
Logično mi je da kupiš sveće da ne šunjaš po mraku ili neke baterije, i tako te stvari, ali hrana ako nije konzervirana mi je baš veliki rizik.
Ništa ne kupujem, niti imam para da ih uvaljujem tako pa posle da plačem nitu mislim i da ih imam da bi ih tako utrpala u brašno i meso, nisam to radila ni kad sam imala dvoje male dece, neverujem da će zavladati takva glad ili inflacija da se neće moći pregurati taj period.
Ako bude zdravlja i sreće ništa od toga neće ni biti.

pa ne kupuju ljudi po 10 pakovanja, kupe po 2,3,4...ali fora je sto je ogromna koncentracija ljudi.

sta je 4 pakovanja svinjskog vrata od pola kg ako ih je vis eu kuci?

ja recimo sad imam meso do polovine aprila. ali ja meso inace uvek imam tako za mesec do mesec ipo dana, kad nadjem na akciji kupim, pa kad vidim da nestaje lovim sledecu akciju. meni to nije zaliha, to je uobicajeno stanje, ko sto neki imaju nesto drugo.

a racimo brasno ne znam kad sam poslednji put imala vise od 1 kg brasna, sad imam cak 3. ili secer uvek kupim kad nestane, 2 kg kupim jedino pred praznike.

neki su kupovali po ceo karton ulja, valjda da se obezbede neko vreme kada cene skoce.

zanimljivo je da su ljudi kad je krenula korona kupovali delikatese i tolet papir i sve tako nesto, a sad je navala na te najjeftinije namirnice.

И мени је логичније ако неко страхује баш од катастрофе да узме суве шљиве, датуле, орахе, бадеме... Па шта год да буде, то увек може и даје енергију.

ali mnoge od tih stvari nisu jeftine, a i nekome nije dosta da pojede malo badema. ti gledas iz svog aspekta, sa tezinom od 50 kg :lol:, a zamisli nesrecnike od 90 kg, jel mislis da ce preziveti na nekoliko badema, ako nastupi opsta glad?

Meni to nikako nije jasno, uvališ pare koje su možda iz dz.minusa i em duguješ po računu a kamata 30% em sve može da propadne jer šta ako nestane struje. Šta onda sa svim tim mesom, ajde brašno može duže da traje.
Logično mi je da kupiš sveće da ne šunjaš po mraku ili neke baterije, i tako te stvari, ali hrana ako nije konzervirana mi je baš veliki rizik.
Ništa ne kupujem, niti imam para da ih uvaljujem tako pa posle da plačem nitu mislim i da ih imam da bi ih tako utrpala u brašno i meso, nisam to radila ni kad sam imala dvoje male dece, neverujem da će zavladati takva glad ili inflacija da se neće moći pregurati taj period.
Ako bude zdravlja i sreće ništa od toga neće ni biti.

Meni su zalihe besmislene jer nije krenuo rat. Propaganda stvara atmosferu da je rat svuda okolo.
A inace su mi bezrazlozne jer mi je u precniku od 500m bar deset radnji svega i svacega.
Jede se uobicajno, ako otvorim teglu dzema zavrsicu teglu dzema. Necu otvoriti pet tegli jer jedem palacinke sa sipurkom, vanilice sa kajsijom a u ovas stavljam malinu. Onda se kvari, stoje te tegle i vuku se po frizideru. I na kraju ne znam koliko stoje pa se bace.
Meni se ne svidja tako.
Otvorim jedno, napravim plan sa tim, pojedem i onda otvorim drugo.

Ali ja sam takva...stedljiviji tip. Bunila sam se i kada je potrosnja za kucu cas ovakva cas onakva. Nepredvidiva. Sta ima veze!
Moj suprug sve voli na karticu, mislim da kes nije pipnuo godinama.
Posto sam ja nadlezna za kucu, prebacim sebi novac po nedeljama i sve sto ne potrosim za tu nedelju ostavljam sa strane.
Imam konzervu na frizideru:lol: sa tim devizama, bukvalno kusur. Pita me sta ce mi...pa neka ih, hleba ne traze. To je ono sto bi se bacilo na nedeljnom nivou nepojedeno.

Inace sam misljenja da u ratu ili krizi znace samo tri stvari, novac, poznanstva i vestine/diploma. Stari Jevreji su imali poslovicu da ces rat prebroditi ako imas diplomu koju ces zasiti u postavu jakne pre bezanja.
Ja bih tu poslovicu prosirila na vestine.
Roba malo znaci i lako se unisti. Od kuce ne ostane nista u trenu.
Zato smo osnovni resurs mi sami.
I ulaganje u sebe je uvek najpametniji izbor.

Meni su zalihe besmislene jer nije krenuo rat. Propaganda stvara atmosferu da je rat svuda okolo.
A inace su mi bezrazlozne jer mi je u precniku od 500m bar deset radnji svega i svacega.
Jede se uobicajno, ako otvorim teglu dzema zavrsicu teglu dzema. Necu otvoriti pet tegli jer jedem palacinke sa sipurkom, vanilice sa kajsijom a u ovas stavljam malinu. Onda se kvari, stoje te tegle i vuku se po frizideru. I na kraju ne znam koliko stoje pa se bace.
Meni se ne svidja tako.
Otvorim jedno, napravim plan sa tim, pojedem i onda otvorim drugo.

Ali ja sam takva...stedljiviji tip. Bunila sam se i kada je potrosnja za kucu cas ovakva cas onakva. Nepredvidiva. Sta ima veze!
Moj suprug sve voli na karticu, mislim da kes nije pipnuo godinama.
Posto sam ja nadlezna za kucu, prebacim sebi novac po nedeljama i sve sto ne potrosim za tu nedelju ostavljam sa strane.
Imam konzervu na frizideru:lol: sa tim devizama, bukvalno kusur. Pita me sta ce mi...pa neka ih, hleba ne traze. To je ono sto bi se bacilo na nedeljnom nivou nepojedeno.

Inace sam misljenja da u ratu ili krizi znace samo tri stvari, novac, poznanstva i vestine/diploma. Stari Jevreji su imali poslovicu da ces rat prebroditi ako imas diplomu koju ces zasiti u postavu jakne pre bezanja.
Ja bih tu poslovicu prosirila na vestine.
Roba malo znaci i lako se unisti. Od kuce ne ostane nista u trenu.
Zato smo osnovni resurs mi sami.
I ulaganje u sebe je uvek najpametniji izbor.
Potpuno se slažem.

ali ja nekada stvarno pozelim ko oni ameri sto kupuju na kupone pa napune garazu tim stvarima da tako isto i ja uradim. mene jednostavno privlace sarene kesice i pakovanja.:huh:

ja mogu da spichkam cokoladu, ali u nekom trenutku osetim da je to sve sama hemija kad jedem i shvatim koliko je to grozno.

Back