Stvaranje zaliha

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.850
Koliko ste podlozni nabavljanju zaliha u kriznim situacijama
Da li manijakalno kupujete brašno, šecer i ostalo ili verujete predsedniku države,da Srbija ima dovoljno brašna i ostalih prehrambenih proizvoda.
Zanimljivo je da se u ovakvim situacijama u prvi plan stavlja brašno i šecer ,a niko ne pominje lekove na primer, jer logicno je da ako bude
kriza i nestane svega iz rafova da nece biti ni lekova ..toalet papir je vec posebna prica :mrgreen:

Kad je krenula korona i nestasica kvasca prekrstih se,nabavio neki koji mi jos stoji neotvoren,mislim ne kapiram ljude oni misle da ce se pojaviti nova kolicina namirnica kad potrose te zalihe,kao uspece s punim rezervoarom preci 200km vise pa mogu da riknu,zivece par pada duze sta,proci ce nestasica a oni neosetno sa zalihama ko bubrezi u loju da ne osete
2× prelezo koronu po mesec dana nista nisam jeo pa ce mi tesko pasti glad jel

Zahvaljujuci odgovornoj politici koju sprovodi Vlada Republike Srbije na celu sa Anom Brnabic, uz nesebicno zalaganje i napor predsednika Srbije gospodina Aleksandra Vucica, namirnica i goriva ima dovoljno za sve. Ljudi nikako da zaborave da ovo nisu ona vremena kada su iste mere sprovodili neki drugi politicari koji su danas u opoziciji, a postali su i tajkuni! Narod se dobro seca 2008-2012 kada nicega nije bilo, a ponajmanje tacnih informacija jer je vladao medijski mrak. Zahvaljujuci
merama fiskalne konsolidacije i vredan rad predsednika Vucica na polju donosenja teskih odluka za srpski narod uz istovremeno otvaranje fabrika i privlacenje stranih investitora, kupovna moc gradjana je najveca u Evropi. Ne samo sto se Srbija vojno vratila na svetsku pozornicu, vec kao zemlja sa najvecim rastom, predstavlja izazov za svakoga ko bi i pomislio da je napadne. Da uprostim, "pomisli", i "odmah odustane." Iz tog razloga snadbevaci nafte, uvozne robe, hrane itd. ne zele da izgube pouzdanog partnera i trecu po redu najvecu ekonomiju na zapadnom Balkanu van EU. Aco Srbine! Aco Srbine! Aco Srbine! :hej:

Da li manijakalno kupujete brašno, šecer i ostalo ili verujete predsedniku države,da Srbija ima dovoljno brašna i ostalih prehrambenih proizvoda.
Zanimljivo je da se u ovakvim situacijama u prvi plan stavlja brašno i šecer ,a niko ne pominje lekove na primer, jer logicno je da ako bude
kriza i nestane svega iz rafova da nece biti ni lekova ..toalet papir je vec posebna prica :mrgreen:

u sluchaju katastrofen mi imamo spisak chega treba biti za koliko dana u domu

https://www.ernaehrungsvorsorge.de/private-vorsorge/notvorrat/vorratskalkulator/

evo odje mozhemo izrachunati

a ovo shto kupuju jer se plashe skoku cjena to mi je malo katastrofa

Ne pravim zalihe. Ali uvek imam svega u rezervi. Hrane, sredstava za ličnu higijenu, kućne hemije...Tako funkcionišem. Nisu velike količine, ali uvek imam rezervu.
Zalihe kolike god da su, potrošiće se svakako.
Više me brine to što Dušan ima neke ozbiljne pare na računu, a nema u šta da ih uloži. I što imamo žitarice koje mogu da nam donesu bogatstvo, a mogu i da propadnu. Gladni nećemo biti, zbog svega ostalog sam zabrinuta.

Ne pravim zalihe. Ali uvek imam svega u rezervi. Hrane, sredstava za ličnu higijenu, kućne hemije...Tako funkcionišem. Nisu velike količine, ali uvek imam rezervu.
Više me brine to što Dušan ima neke ozbiljne pare na računu, a nema u šta da ih uloži. I što imamo žitarice koje mogu da nam donesu bogatstvo, a mogu i da propadnu. Gladni nećemo biti, zbog svega ostalog sam zabrinuta.
Što se Dušanovih para tiče ja bih ga nagovorila da ih podigne iz banke i donese kući. Ko zna šta može biti, a tu su mu najsigurnije.

Prebacite meni te pare slobodno, ja cu ih ulozim😂😂😂😂 msm, ako vec ne znate sta cete

koliko krompira :rumenko:
...do Nove godine smo imali krumpira...seme Novosadski institut lol

Ne pravimo zalihe, ako rodi, onda odmah ide u tibe.. onda ajvar i pohuju se tikvice i patlidžani jer smo mali baštovani.

Benzin, da čekam ulje, lebac ..nisam lud...to je ponižavajuće...

Nego, dobra je ona izjava..rekao vođa IMAMO zalihe repe. Imaće svinje šta da jedu lol..a nije smešno.

Nekada je vecina tako funkcionisala. Spremalo se i malo ko je kupovao brasno na jedno pakovanje, jednu flasu ulja i slicno.
A danas ako odes u market i kupus pakovanje ulja i vrecu brasna, nije iskljuceno da ces biti isprozivana

Kako rece koleginica, zalihe ne pravim, jedino je lova izuzetak.
Posto love nesto nema, znaci- nema zaliha. Imam u rezervi uvek nesto sto znam da retko mogu da nadjem da kupim, a ostalo ne.
Moj sin je tu pobednik, kad je krenulo venredno stanje kaze- napravio sam zalihe. Kupio sam 200g kafe, tri boksa cigareta i 2 kg brasna. Da, i pola kilograma slanine :D
Nema smisla praviti nekle zalihe, za ceo zivot ne moze da se napakuje, a sve ostalo je razlika u nekoliko dana, koje ako dodje do neke zesce krize nista ne znace.

Samo toalet papir, napunio sam kombi:rumenko:

Земљу Домаћице.

Не купујем залихе.
Да живим у кући, да имам подрум или шпајз и своју малу производњу имала бих и домаће за чување. Онако домаћински од пушнице, преко венца лука и паприка до зимнице и замрзнутог воћа и поврћа. Али то не рачунам као панично чување него природан след таквог начина живота.

Back