- Poruka
- 11.497
Dodji opet, bujrumBio sam u Neumu kao dete ,kampovali . Nije lose samo da Vam ja kao Srbijanac kazem da ste vi Bosanci trebali dobiti vise mora od usca Neretve do uvale Bistrine . ( sacuvaj nas Krstarico ,ako ovo procitaju Hrvati.)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dodji opet, bujrumBio sam u Neumu kao dete ,kampovali . Nije lose samo da Vam ja kao Srbijanac kazem da ste vi Bosanci trebali dobiti vise mora od usca Neretve do uvale Bistrine . ( sacuvaj nas Krstarico ,ako ovo procitaju Hrvati.)
Jeste, ali ne puno mladji od togaMladji od 35, recimo.
Što se mene tiče, samom upotrebom vi sa strane u razgovoru sa tobom, Srbinom iz Srbije, odaje se kao pripadnik građanskog tipa borbe protiv Republike Srpske.Šta ovo konkretno znači?
Stvaranje bosanske nacije od strane SDA izgleda
glavni projekt navedene stranke;...zar je moguće da jedna stranka ide toliko daleko da iz ničega stvara nešto čega su se ustručavali i komunisti koji su izjašnjavanje jugosloven privaćali kao neopredljivanje, ali nikako kao poseban novostvoren narod...po mom mišljenju SDA ime ne samo plan da uništi republiku srpsku već i srpski narod kojeg želi eliminirati i preobratiti u tkz.bosance...užas koliko mogu daleko ići ljudi islamske vjere u ostvarenju svojih ludosti i to bez stida za izgovoreno.....od 3:40
Taman da vrlo bitne i osjetljive godine u razvoju, provedes u indoktrinaciji, sto jezickoj, sto nacionalno-ideoloskoj. A opet dovoljno pametan, da uvidjas svu beznadeznost zivota u zemlji u kojoj obojica zivimo.Jeste, ali ne puno mladji od toga
Odakle si?Taman da vrlo bitne i osjetljive godine u razvoju, provedes u indoktrinaciji, sto jezickoj, sto nacionalno-ideoloskoj. A opet dovoljno pametan, da uvidjas svu beznadeznost zivota u zemlji u kojoj obojica zivimo.
Babarog...mislim Banjaluka...Odakle si?
To je i meni zaličilo (zato sam i pitao), ali je kolega Emanulah, ipak, ponudio drugačiju perspektivu. Mnogo realniju, rekao bih. No, nisam sad dobar sa vremenom da lepo odgovorim na napisanoŠto se mene tiče, samom upotrebom vi sa strane u razgovoru sa tobom, Srbinom iz Srbije, odaje se kao pripadnik građanskog tipa borbe protiv Republike Srpske.
Da ne budem toliko maliciozan, pa da kažem da možda ne shvata koliko je neprihvatljivo za nekog Srbina iz Republike Srpske da ga odvajaš od ostalih Srba.
Lično ne mogu povjerovati u taj vid neobavještenosti, ali da ostavim kao mogućnost.
Jugonarativ iz BiH i Hrv će sve više dobijati na snazi.
Lijep grad, najljepsi u Bosni mozda (sad ce Mostarci i Trebinjci drvlje i kamenje po meni). Imam dobrog druga u BLBanjaluka...
Hvala, jeste lijepa, ali moze puno bolje.Lijep grad, najljepsi u Bosni mozda (sad ce Mostarci i Trebinjci drvlje i kamenje po meni). Imam dobrog druga u BL
Postoji li ikakva sansa da reprezentacija zaigra pod Borikom, a tribine budu pune..ako da pod kojim uslovom? Ima li bilo kakva Bosna sansu u BL? Po tvom misljenju naravno.Hvala, jeste lijepa, ali moze puno bolje.
Mislis na kosarkasku reprezentaciju? Ne vidim zasto bi bio problem da igra u Boriku, uopste i ne znam ko daje predloge i odluke u tom smislu. Moje licno misljenje je da bi bilo gledalaca, ali da li bi bas bilo puno, to ne znam. Ima sansu, ali ovim putem, kojim sad ide muslimanska strana, nikako. Znas, to je isti put kao pred rat, a ja sam to znao docarati na ovaj nacin - idem ja ulicom i naletim na drugara, muslimana. Kaze on meni - ajmo u kino, znas koji dobar film ima! A ja kazem - volio bi, al ne mogu, nesto sam dogovorio na drugoj strani. A on ce - a neces sa mnom u kino i paf, sakom u glavu.Eto tako se ponasala muslimanska strana tada, a tako se ponasa i sada. Samo sto ne smiju vise sakom u glavu.Postoji li ikakva sansa da reprezentacija zaigra pod Borikom, a tribine budu pune..ako da pod kojim uslovom? Ima li bilo kakva Bosna sansu u BL? Po tvom misljenju naravno.
A kojim.putem treba ici..koji je model potreban da i Srbi kazu, da to je nasa zemlja, nasa domovinaMislis na kosarkasku reprezentaciju? Ne vidim zasto bi bio problem da igra u Boriku, uopste i ne znam ko daje predloge i odluke u tom smislu. Moje licno misljenje je da bi bilo gledalaca, ali da li bi bas bilo puno, to ne znam. Ima sansu, ali ovim putem, kojim sad ide muslimanska strana, nikako. Znas, to je isti put kao pred rat, a ja sam to znao docarati na ovaj nacin - idem ja ulicom i naletim na drugara, muslimana. Kaze on meni - ajmo u kino, znas koji dobar film ima! A ja kazem - volio bi, al ne mogu, nesto sam dogovorio na drugoj strani. A on ce - a neces sa mnom u kino i paf, sakom u glavu.Eto tako se ponasala muslimanska strana tada, a tako se ponasa i sada. Samo sto ne smiju vise sakom u glavu.
Suvise se duboko zagazilo da bi bilo moguce popraviti...evo navescu ti samo jedan primjer, koji Srbinu automatski izaziva povracanje na BiH - slucaj Srebrenice. A zasto? Toliko insistiranje na nekom genocidu, tolika predstava, toliko patetike, toliko preuvelicavanja, da je to ogavno. A sa druge strane - pravi, izistinski genocid nad Srbima 1941-45, u kome su muslimani uzeli aktivno ucesce, ni pomenuti. Nista, ni slova, sve u dure. Dakle, sanse su samo u domenu teorije, prakticno ne postoje. A koliko toga jos ima.A kojim.putem treba ici..koji je model potreban da i Srbi kazu, da to je nasa zemlja, nasa domovina
Otprilike bi možda s kršćanima se desilo ono šta s muslimanima u Španiji, ali opet ne znam koliko ovo ima veze sa temom o bosanskoj nacijiistoričar dr Srđan Katić, viši naučni saradnik u Istorijskom institutu.
Naš sagovornik je uveren da su spisi u turskim arhivima apsolutno objektivni. Pisar koji ih je beležio nije ni pomišljao da će neko na osnovu njih za 500 godina pisati istoriju.
Kao glavne razloge za islamizaciju stanovništva Katić navodi poreske olakšice, lakše napredovanje u službi, kao i svest o stalnom širenju i nepobedivosti Osmanskog carstva.
- Da je često reč o pragmatičnosti, potvrđuje i jedan popis stanovništva bosanskog Sandžaka iz tridesetih godina 16. veka - kaže naš sagovornik.
- Muslimani i hrišćani popisivani su uglavnom odvojeno. U ovom popisu pisar to nije učinio, pa se vidi da su u brojnim domaćinstvima, posle oca hrišćanina upisivani njegovi sinovi hrišćani i muslimani. To znači da je primanje muslimanske vere predstavljalo i neku vrstu porodičnog dogovora. Nasilne islamizacije nije bilo. Da jeste, već posle jedne ili dve generacije ovde više ne bi bilo hrišćana.
Ovaj naucnik je 2 godine ziveo u Instanbulu i ucio jezik jer je staroturski mesavina arapskog i persijskog a danasnji je latinicno pismo.
Znači otprilike dijelimo mišljenje da ne može biti budućnosti u ovoj zemljiSuvise se duboko zagazilo da bi bilo moguce popraviti...evo navescu ti samo jedan primjer, koji Srbinu automatski izaziva povracanje na BiH - slucaj Srebrenice. A zasto? Toliko insistiranje na nekom genocidu, tolika predstava, toliko patetike, toliko preuvelicavanja, da je to ogavno. A sa druge strane - pravi, izistinski genocid nad Srbima 1941-45, u kome su muslimani uzeli aktivno ucesce, ni pomenuti. Nista, ni slova, sve u dure. Dakle, sanse su samo u domenu teorije, prakticno ne postoje. A koliko toga jos ima.
Ma nee..DOBRA EKONOMIJA ,PLATE OD 1000EVRA peglaju i izbacuju i najgori sovinizam u drustvu. Pogledj americko drustvo koje su podele ,afroamerikanci pamte period kada su bili robovi obespravljeni pa ipak funkcionisu . Interesantan mi je primer jednog afroamerikanca kosarkasa u KRALJEVU pre 15 godina kada je usao u WC u hali ,zavapio neko je ukrao WC solje. Nije video covek nikada cucavac.Znači otprilike dijelimo mišljenje da ne može biti budućnosti u ovoj zemlji
Mislim da u Bosni to nije moguće nikakoMa nee..DOBRA EKONOMIJA ,PLATE OD 1000EVRA peglaju i izbacuju i najgori sovinizam u drustvu. Pogledj americko drustvo koje su podele ,afroamerikanci pamte period kada su bili robovi obespravljeni pa ipak funkcionisu . Interesantan mi je primer jednog afroamerikanca kosarkasa u KRALJEVU pre 15 godina kada je usao u WC u hali ,zavapio neko je ukrao WC solje. Nije video covek nikada cucavac.
Da, dok god su Srbi agresori, zlocinci i genocidlije, a muslimani nevine zrtve i cisti pred bogom. Eto, sta mislis, kako bi vi reagovali da je obrnuta situacija?Znači otprilike dijelimo mišljenje da ne može biti budućnosti u ovoj zemlji