Studirati psihologiju

Tesko jeste. Posebno upisati. Moras biti dobro upucena u te vode, citati i dosta znati. Treba da nadjes iz kojih se knjiga priprema psihologija jer je posiroko. Uopste ne vidim po cemu se zakljucuje da je to lose. Zapravo to je nauka prisutna u mnogim domenima zivota i ne vidim zasto bi bila neperspektivna. Naravno zavisi koliko budes bila dobar student, od samih tvojih ambicija i licnosti nacices posao, a shodno tome zavisi kako ce biti placen kao i u svemu. A realno gledano psihologa ima svaka ustanova.

NA FAKULTETU PSIHOLOGIJE OD ONOGA STO SE UCI, ONO STO JE BITNO ZA ZNANJA O DUSI NE ZAUZIMA NI 10%, prisutni su predmeti:
Bioloska psihologija, Engleski jezik I, II, III i IV, Statistika I i II*, Osnovi sociologije, Uvod u filozofiju, Nacela izrade testova** I i II, Fiziologija nervnog sistema, Metodologija***, Osnovi humane genetike, Osnovi pedagogije. To je ukupno 15 sporednih predmeta.

Psihologija je uzasno tezak fakultet.

* Zove se 'Statistika u psihologiji', ustvari pravilnije bi bilo da se zove samo statistika, posto se tu ne uci nista o psihologiji i psihi.
** Zove se 'Psihometrija', ali tu se ne uci o psihi, nego o drugim stvarima.
***Zove se 'Metodologija psiholoskih istrazivanja', ali se ni tu ne uci nista o psihi.

Poslednja izmena:
Ja mogu da procijenim ljude lako, ali ne koristim to da bi manipulisao sa njima. Znam nacine na koje bi mogo da steknem slavu, novac, 100 pi***ca i drugova, ali necu to da radim, jer ja ne zelim da lazem i da se lazno predstavljam i da pravim umjetnost koja mi se ne svidja.

Ja mogu da procijenim ljude lako, ali ne koristim to da bi manipulisao sa njima. Znam nacine na koje bi mogo da steknem slavu, novac, 100 pi***ca i drugova, ali necu to da radim, jer ja ne zelim da lazem i da se lazno predstavljam i da pravim umjetnost koja mi se ne svidja.

Ne vidim da u psihologiji ima umetnosti, lazi i laznog predstavljanja. To je nauka kao i svaka druga, poznavanje ljudi, licnosti i mogucnost procene njihovog ponasanja nisu nikakva obmana ili manipulacija. A kako se to koristi u svrhu lazi i manipulacije?????

Hahahhahahahhahahhah deluju zaista tako. Kao da su sa druge planete, cudni su. Samo znas u cemu je fora, rade svoj posao. U sekundi mogu da te provale, citaju te ko bukvar. Veruj mi ako krenes sa psihologijom videces da bi i ti isto tako radila. Procenjuju te :D

Pa jes, moj ćale je iš'o kod psihologa, uobičajena procedura pred vađenje za produženje vozačke dozvole, samo što je ušao u ordinaciju, on ga odmerio od glave do pete i bez reči mu napisao dijagnozu za dva minuta i to je sve. :D Svakako i ja mogu da 'čitam' ljude jer imam prirodni talenat tako da mi knjige nisu potrebne, mnogi su mi rekli da ljude 'čitam' sa aviona. :P

Prelepa nauka,ja je obozavam ali necu upisati jer se spremam za medicinu koja je ipak moja prva ljubav :heart: jedna od mojih najboljh drugarica upisuje i sprema se poprilicno vec jer je jaka konkurencija na psihologiji...a ona mi je onako skroz za psihologa,ume da saslusa,smirena,racionalna,dobro cita ljude i daje odlicne savete :)

to je najgore, heroin ne ostecuje psihu, ako se uzima dugo i redovno baca u neku kratku depresiju neko vrijeme nakon prekida, a trava, trava ti unisti psihu godinama nakon prestanka pusenja si unisten.

ti to iz iskustva? :mrgreen:

ma bre,ne fixa se ona,samo s vremena na vreme(jako retko) po buxnu,cak nisam sigurna da li jos uvek konzumira,znam da je probala par puta
psiholozi :mrgreen:

ja to iz iskustva, prvo su mislili da mi je F23, a sad misle da mi je F19 link. Svi kazu da je od trave. Strefilo me 80 dana kako sam je ostavio, pusio sam je tokom 2 godine svaki dan sem vikendom prije tih 80 dana. Psihoza je trajala 3 mjeseca, ali nervoze imam jos uvjek. Uzasne.

Poslednja izmena:
poz i tebi i neka ti neko objasni da je na forumu nekulturno pisati ljudima poz na temama iz 2 razloga. (sem ako to napises nekome ko je tebi napisao)
U boga ne vjerujem, ali vjerujem u natprirodno, nematerijalno i tako te stvari, da. I dok se ne suocim i obracunam sa tim (necim natprirodnim) nece biti pomoci za moje nervoze.

Poslednja izmena:
VRLO LAKO. Mozes na primjer da mu pricas ono sto bi zelio da cuje... a nije istina. Na primjer djevojci, da bi je odveo u krevet.
U psihologiji i te kako ima umjetnosti, samo sto ti to ne vidis.
To sto ti mislis da mozes da zaradis i novac i slavu, a neces jer bi da budes jedini fin u ovom svetu lazi kao, zar ne? Procena ljudi se ne koristi kao manipulacija! Uzgred ovde je rec o upisu i studiranju psihologije (poslu psihologa), a njegov posao nije da prica ono sto neko zeli da cuje a nije istina, na primer kako ti kazes da bi curu odveo u krevet. Tako da nisi u pravu. Svi koji zele treba da upisu psihologiju jer je po mom misljanju to jako dobar izbor, primenjiv u svim sferama zivota.

Psihologija (fakultet) kad ga zavrsis i te kako nije primjenjiv u svim sferama zivota. Nije u nijednoj. E sad, ako uzmes da citas radove psihoanaliticara i drugih, to je vec nesto primjenjivo. I ne treba svako to da cita, da ne bi saznao kako da manipulise ljudima, jer neko ce to da zloupotrijebi.

Sve je primenljivo makar negde. Ne znam zasto onda ljudi decenijama zavrsavaju psihologiju, ako nauka koja se tice coveka nije primenljiva na njih, sta je onda to sto jeste primenljivo? Tvrdis da neko ko procita radove psihoanaliticara stice mogucnost da manipulise ljudima, i onda ce on da postane neki zli cika-manipulator koji ce to da primeni na ljude i zloupotrebi. Realno? Gde razvi tu mastu covece? :lol:
I da onda dobija mogucnost da zaradi novac i slavu i sve ali nece to da koristi :lol:

Back