Studiranje u Kanadi

bokas5

Početnik
Poruka
11
Pozdrav!

Bio sam u Kanadi prije nesto vise od deset godina. Ziveo sam tamo oko godinu dana i nedavno me uhvatila kriza,zelim da se vratim! Dobro, ovo moje iskustvo sa Kanadom vas vjerovatno pretjerano ni ne zanima... Uglavnom, trazim bilo kakvu pomoc u vezi studiranja u inostranstvu. Trenutno studiram na prirodnomatematickom fakultetu ali tamo bih zelio nastaviti Computer science engeenering. Da li je iko imao iskustva sa internacionalnim studiranjem? Ne znam odakle da pocnem. Svaka pomoc je dobrodosla !!

Konkretno, zanima me koliki je minimalan prosjek koji zahtjevaju internacionalni koledzi, da li je mojih jadnih 3,7 iz srednje skole dovoljno da upisem neki koledz?
Koliko se ceka odgovor za studentsku vizu iz Beca?
Da li postoji mogucnost da se nakon zavrsenog koledza ili univerziteta u Kanadi tamo i ostane, da se dobije stalna viza tj. drzavljanstvo?

cao, ja ne znam konkretno za kanadu kako ide, ali pretpostavljam da je slicno kao i u evropi. ja studiram u nemackoj. ovde je potrebno da posaljes prevedenu diplomu i svedocanstva uz popunjenu prijavu za upis na fakultet i jednostavno cekas odgovor da li si primljen ili ne, nema nikakvih prijemnih ispita i tako to kao kod nas. po zavrsetku studija se dobija viza za trazenje posla koja vazi godinu dana, i u tom periodu moras naci posao ako zelis da ostanes. kada se zaposlis dobijas radnu vizu i posle par godina i permanent resident. tako ti je u nemackoj, nadam se da ce ti kolk'o tolk'o pomoci.

Nikakvi ti papiri ne trebaju za Kanadu, trebaju ti pare. Te je sve sto Kanadjani vole.

Pregledaj Brock University koji se nalazi u St Catherines. Tu internacionalni studenti idu na veliko jeli im je to prvi korak pri trajnom ostajanju u Kanadi. Ovo ti govorim licno iz iskustva.

Da, stanovnici su Kanade. Tetka mi je, nadam se da ce potpisati. Ne bih ja dozvolio da ona to vraca, navodno se moze poceti vracati tek nakon zavrsenih studija, kad se zaposlis :)
Ali dobro otom-potom. Znaci, prvi korak mi je apliciranje na univerzitet? Nakon toga saljem papire za Bec i cekam? Konfuzno mi je to sve :@

Ja sam trenutno na master studijama u Njemackoj, ali razmisljam o doktorskim studijama u Kanadi tako da sam se vec informisala o nekim stvarima.
Ja ako bih isla u Kanadu studirala bih na UBC, evo ti link za internationalne studente, tu imas i informacije oko vize, a i mogucnosti stipendiranja:
http://www.students.ubc.ca/international/index.cfm
Sto se tice uslova kada je prosjek u pitanju pogledaj ovu stranicu i vidjeces sta priznaju i pod kojim uslovima:

https://you.ubc.ca/ubc/vancouver/admissions.ezc
Pozz

Back