Studiranje psihologije

Volim moju trenutnu profesiju (Englseski jezik) međutim skoro prije neku godinu sam mnogo psihologiju zavoleo.

Mislim da mi je bolje da upisem i vidim kako je to nego da jednog dana zalim sto nisam uradio to.

A i biti psiholog je stvarno lepa stvar
Ne mozes da budes psihoterapeut samo sa zavrsenim fakultetom psihologije, ali isto tako, posedovanje diplome nekih drugih fakulteta te ne sprecava da budes psihoterapeut.

Naravno, zato planiram da zavrsim i master i doktorske studije za psihologiju
Pa ne. Imas posebne obuke za psihoterapiju. Za porodicnu psihoterapiju ta obuka traje 3 godine, placa se naravno, i tek nakon toga, i odredjenog vremena rada pod supervizijom, stices licencu. Raspitaj se da li mozes da upises te obuke za filoloskim fakultetom. Znam da moze sa zavrsenim pol.naukama, smer socijalni rad ili kako se vec zove.

I za lijekove treba vestine. Mozes nekog ubit losim lijekom.

Hoce li biti psihijatrija ili samo psiholog na kraju jos nisam razmisljao

Zašto je to najlakši posao? Treba dosta znanja da razumeš kako određenin lekovi deluju na organizam, da kalkulišeš dozu..
Normalno da ce znati.Naucit ce.Ma psihijatar.Moja preporuka.

Jesam,zivotni fakultet sam zavrsio,mozes da pocnes od zivota na selu
Ma to je glavno.

Neuropsihijatar najbolje.

Dosta njih mi govori ostavi se toga 24 godine imas prekasno je ali ipak zelim da izucavam psihologiju ne samo zbog posla nego jer me interesuje ta nauka i imam afiniteta prema njoj
Gdje od 24 prekasno?

Dosta njih mi govori ostavi se toga 24 godine imas prekasno je ali ipak zelim da izucavam psihologiju ne samo zbog posla nego jer me interesuje ta nauka i imam afiniteta prema njoj
Uradi tako.Zivot je jedan.Nista gore ko kad kazu prekasno je.

Ljudi sa 40 fakultet zavrse.Ja znam jednu 38 tek zavrsila.Nasla posao.

Back