Studiranje na dva fakulteta

candys

Zainteresovan član
Poruka
155
Koliko je ovo moguće ako su u pitanju jedan državni i jedan privatni fakultet?? Ako imaš želju, ako si dobro organizovan, ako to shvataš ozbiljno i ako to voliš... dajem primer upišeš nešto na Geografskom i nešto na Unionu... Da li neko od vas mozda studira na dva fakulteta istovremeno?

Zamolila bih sve neozbiljne da ne ostavljaju komentare tipa da oni koji studiraju ili hoće da studiraju na dva fakulteta da su ovakvi ili onakvi, da se prave pametni i sl. samo se u ovoj zemlji ne cene obrazovani, ambiciozni ljudi

Koliko je ovo moguće ako su u pitanju jedan državni i jedan privatni fakultet?? Ako imaš želju, ako si dobro organizovan, ako to shvataš ozbiljno i ako to voliš... dajem primer upišeš nešto na Geografskom i nešto na Unionu... Da li neko od vas mozda studira na dva fakulteta istovremeno?

Zamolila bih sve neozbiljne da ne ostavljaju komentare tipa da oni koji studiraju ili hoće da studiraju na dva fakulteta da su ovakvi ili onakvi, da se prave pametni i sl. samo se u ovoj zemlji ne cene obrazovani, ambiciozni ljudi

Studiranje na dva državna fakulteta bi značilo da za 4-5 godina treba da pređeš nekih 40.000-50.000 strana teksta, naravno da to nije realno, osim ako nemaš autistički savant sindrom.
I šta će ti geografija u životu?
Možda ćete ovo odvratiti od geografije:

Toliko obara studente da joj niko nije ravan
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/toliko-obara-studente-da-joj-niko-nije-ravan/27611.phtml

Magistrirala u SAD, a kod zloglasne profesorke u Srbiji polaže ispit tri godine
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/36...e-profesorke-u-Srbiji-polaze-ispit-tri-godine

Rektor: Ne mogu da dajem otkaze
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/305029/Rektor-Ne-mogu-da-dajem-otkaze

Zar ti je zaista neophodno da ti takva jedna budala kao što je Mila Pavlović zagorča život do besvesti?

Been there, done that.

Na drzavnom sam morao ko budala da ucim napamet podatke koji mi nicemu ne sluze (mnogi od tih podataka ne vaze danas). Obarali me bez obrazlozenja. Znanja stekao... Pa jesam. Tako sto sam seo i odvalio se od ucenja sam i citao i obrazovao se.

Privatni faks... Ucio ko ludak, radio. Dobijao stalno nove podatke, stalno morao da radim projekte. Profesori me upucivali u materiju. Zavrsio sa stvanro puno znanja, ali sam se otkinuo od zivota.

Mozes sve, ali ako zapnes negde na jednom od faksova moze da te povuce to i da ti zezne drugi faks. Znam sta pricam :D dao 80 ispita u zivotu :D

Na svakom drzavnom ima po najmanje jedna budala...Al moj ti je savet,zavrsi drzavni,muci se ali ga zavrsi...Ne znas sta moze biti za 10-15 godina...A moguce je studirati 2.Znam ljude koji su uspesno studirali dva teska drzavna i isli cak na takmicenja iz oba

moze.
prvi kog sam se setila je primer jednog decka koji studira uspesno informatiku i matematiku a ima ih jos, tako da, vidi sama.

Srborus Ne kazem da bih ja Geografski, dala sam samo primer :)

gnjec Bravo zaista. Ako nije problem ovde ili na pp mi reci sta si zavrsio

Ja imam iskustva i poznajem tržište rada, veruj mi da je DALEEEKOOOO BOLJE završiti samo 1 pravi fakultet (tipa informatika ili neka prirodna ili tehnička nauka) nego 5 nekih levih fakulteta (tipa sociologija, geografija, filozofija, kniževnost, menadžment i slične gluposti).

Kad se setim,u čitaonici Matice Srpske u NS ,sto mi bio mali za gomile knjiga koje sam koristio...Samo...
Drugi nisam završio-izgubio potrebu i volju...Prvi pre roka,neke ispite polagao pre predavanja,a još i
vojnik bio...Sad ne mogu da se setim kako ide Tejlorova teorema...:mrgreen:
Vi deco treba da studirate...Posle prvog fakulteta (nema veze da li je državni ili privatni-savladati sistem učenja je važno...)
sledeći ide mnogo lakše,čak i nesrodan,a valja vam menjati struku posle najviše 10 godina...Sem madicine-ona je za ceo vek...

Kad se setim,u čitaonici Matice Srpske u NS ,sto mi bio mali za gomile knjiga koje sam koristio...Samo...
Drugi nisam završio-izgubio potrebu i volju...Prvi pre roka,neke ispite polagao pre predavanja,a još i
vojnik bio...Sad ne mogu da se setim kako ide Tejlorova teorema...:mrgreen:
Vi deco treba da studirate...Posle prvog fakulteta (nema veze da li je državni ili privatni-savladati sistem učenja je važno...)
sledeći ide mnogo lakše,čak i nesrodan,a valja vam menjati struku posle najviše 10 godina...Sem madicine-ona je za ceo vek...

S privatnim ce malo morgen da savlada sistem ucenja...Ako pocne prvo privatni,jao si ga ako ti drugi bude drzavni,odustaces posle prvog semestra

npr. Bankarska akademija na Unionu mi se cini kao jedan od ozbiljnijih privatnih fakulteta, školarinu da ne pominjem, ne bi se valjda zajebavali a školarina 2500e+ :think:
a privatne poput Megatrenda i Singidunuma nikada ne bih upisala, znam dobro kakvi to upisuju, ne bih da vredjam ali zaista je tako

npr. Bankarska akademija na Unionu mi se cini kao jedan od ozbiljnijih privatnih fakulteta, školarinu da ne pominjem, ne bi se valjda zajebavali a školarina 2500e+ :think:
a privatne poput Megatrenda i Singidunuma nikada ne bih upisala, znam dobro kakvi to upisuju, ne bih da vredjam ali zaista je tako

Ma daj zeno,koje zvanje posle toga imas? Ako si u nekoj stranci pa ajd da zavrsis to i da te gurnu u Razvojnu banku Vojvodine,Komercijalnu i ostale drzavne banke ili ako imas veze za privatnu...Moze skolarina da bude i 5000 evra ali ne vredi.Mozda vrede nesto ovi kompjuterski privatni fakulteti.Tu te nauce da pravis sajt il neki programcic za net i ako se guras mozes da nadjes nesto da radis honorarno cak i od kuce...Slusao sam pricu jedne u tramvaju,sindikat joj trazio da im napravi sajt,i za jedan dan uze zena 200 evra...Znaci za zanat je ok i privatni.

Ma mozes studirati na dva fakulteta, ljudi su to postizali i pre. Ali pitanje je da li je fizicki izvodivo. Bolonja zahteva od tebe da budes na predavanjima i vezbama i fakultet nije u obavezi da ti pomogne sa tim samo zato sto ti studiras na jos jednom fakultetu.
Ako je drugi fakultet privatni, verovatno mozes nesto iskombinovati da ne ides na predavanja, samo vezbe ili tako nesto.
Ali moras da shvatis da fakultet nije isto sto i srednja skola... da se uci po nekoliko knjiga za ispit, a ima ih poprilicno itd. itd. Bolje kreni sa jednim(drzavi ili privatni) pa kada budes tamo 3. 4. godina, upises jos jedan.

Back