Studiranje na dva fakulteta?

• Začetnik teme Začetnik teme Vlado
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve se može kada se hoće.
Planiram da se raspitam, samo na znam gde. Ne mogu da zovem nijedan fakultet konkretno, ne znaju ta pravila. :dash:

pa to jeste, mada nekoliko godina u tom tripu, reklo bi se da volja oslabi vremenom.
Ja to recimo upoređujem sa šljaka i faks fazonom, sad kontam da je to nemoguće izvesti, jer šljakam 8 sati i posle toga slušati neko predavanje ili učiti bila bi mi nemoguća misija. Verujem da je slično kad si 15 sati dnevno nad knjigom.
Al dobro, svako ima svoju granicu, u pravu si.

I ako uspeš da upišeš dva faksa, prilično ćeš se napatiti da uskladiš rasporede na oba, pošto je prisustvo na vežbama (a često i na predavanjima) obavezno.
Ja sam htela 2 da upišem, ali mi je sada neizmerno drago što nisam - mislim da bih već do sada uveliko prsla. :D

Ovlade, Brate, upiši ti prvo jedan, posveti mu se potpuno, pa ako budeš video da to nije ono što tebi treba, lako ćeš da upišeš neki drugi !!
Ovako ćeš samo -
- sebe da mučiš, jer ćeš da budeš ni ovde - ni tamo
- i nekog drugog, koji možda baš zbog tebe neće moći da upiše to što želi !!

Sasvim je u redu to što si neodlučan, ali neodlučnost nije isto što i nepraktičnost !! Upisivanje fakulteta apsolutno ništa ne znači, završavanje već znači dosta i za to nikad ne mora da bude kasno !!

A što se puštanja korenja tiče - Čovek se upoznaje, druži, razvija prijateljstva itd, ali nije DRVO da PUŠTA KORENJE !! Taj koji nauči da pušta korenje, nije ništa drugo nego najobičnije DRVO !! ... (a izvinjavam svom drveću ovog sveta)

I još nešto, svaki fakultet jasno zna pravila, načine i mogućnosti studiranja, ali ih ti nisi na pravi način pitao (ako si ih pitao) !?
Nema veze, pronađi lepo telefon Univerziteta (koji god tebi odgovara) i pitaj ih sve što te zanima !! Ako oni kažu da ne znaju (lažu, ali nema veze), ljubazno ih zamoli da te upute na nekog ko zna ...

I ja sam neko vreme hteo da upisujem dva fakulteta i naišao na taj budžetski problem- zaista nije moguće biti na budžetu na dva fakulteta istovremeno.

I to je mene sprečilo da upišem i taj drugi, ali ne mislim da je to loše, jer se vremenom pokazalo da mi nije ni trebalo tako nešto.

Pored svega, to i nije baš lako izvodljivo, pogotovo zbog Bolonje (pod uslovom da je prisutna na fakultetu), i činjenice da moraš uskladiti predavanja, vežbe i slično. Naravno, može se to sve i samostalno savladati, ali opet, ako već želiš da budeš marljiv student, trebalo bi i da budeš redovan na tim predavanjima....

Sve u svemu, ne preporučujem ti tu dvostruku ulogu. Ne zaboravi ni da je fakultet višestruko zahtevniji od srednje.

Rekao bih da je to sasvim neizvodljivo zbog svedočanstva iz srednje. Čini mi se da se ono ne sme više puta izdavati, a pri upisu na fakultete traže original.

Doduše, to nije proverena informacija, nego je meni tako bilo svojevremeno rečeno, možda sam i u zabludi oko ovogo zadnjeg.

Sme se izdati više puta. Kada se moj brat upisivao ovde godine na fakultet, trebao je da donese svedočanstva, koja je izgubio, pa je moram da uzme nova. Oko 15 000 su.. :roll:
Hvala svima na odgovorima. :hvala: :)

Imam jedno pitanje.
Ako ja budem upisao uporedno FMU (muzička akademija) i Filološki, mogu li biti na oba fakulteta na budžetu pošto pripadaju različitim univerzitetima (Filološki-Univerzitet Bg; FMU-Univerzitet umetnosi Bg)?
I kako teče proces ispisivanja sa jednog fakulteta, ukoliko se desi da odustanem od jednog?

Možeš, ja sam završila faks na Bg univerzitetu na budžetu i upisala na budžet faks na Univerzitetu umetnosti, niko nije pravio problem. Što se ispisivanja tiče, to zavisi od faksa do faksa, moraš sa njima da vidiš. Kol'ko ja znam za par fakulteta, ispis se plaća i lakše tj. jefitinije da samo prestaneš da ideš, ne overavaš semestar, ne upisuješ godinu.

Možeš, ja sam završila faks na Bg univerzitetu na budžetu i upisala na budžet faks na Univerzitetu umetnosti, niko nije pravio problem. Što se ispisivanja tiče, to zavisi od faksa do faksa, moraš sa njima da vidiš. Kol'ko ja znam za par fakulteta, ispis se plaća i lakše tj. jefitinije da samo prestaneš da ideš, ne overavaš semestar, ne upisuješ godinu.

Hvala na odgovoru, a zanima me ako bih samo prestao da idem na jedan od ta dva fakulteta, da li će me oni sami isključiti ili kako već...?

Back