Studije medicine i epilepsija

Olivera22

Početnik
Poruka
4
Bolujem od epilepsije vec 9 godina, imala sam 4 napada pre 9 godina i od tada sam bila na terapiji 5 godina, i posle sam 4 godine bila bez terapije. Fotosenzitivna sam. Pre nekoliko nedelja sam isla na snimanje. Svi rezultati su dobri sem reakcije na fotosenzitivnost. Sada sam ponovo na terapiji zbog toga, nemam napade. Moj prvobitni plan je bio upisivanje medicine ali posle ovih rezultata nisam sigurna da li mogu biti primljena na fakultet. Ima li neko proverenu informaciju da li neki slucaj kao ja moze da upise te studije?

Bolujem od epilepsije vec 9 godina, imala sam 4 napada pre 9 godina i od tada sam bila na terapiji 5 godina, i posle sam 4 godine bila bez terapije. Fotosenzitivna sam. Pre nekoliko nedelja sam isla na snimanje. Svi rezultati su dobri sem reakcije na fotosenzitivnost. Sada sam ponovo na terapiji zbog toga, nemam napade. Moj prvobitni plan je bio upisivanje medicine ali posle ovih rezultata nisam sigurna da li mogu biti primljena na fakultet. Ima li neko proverenu informaciju da li neki slucaj kao ja moze da upise te studije?

Наравно да можеш да студираш медицину. :)

Не постоји болест која може да оспори право човеку да студира шта жели.

Kod tebe je verovatno samo fotosenzitivna epilepsija u pitanju.
Na nesrecu, ima ih razlicitih etiologija. Neko ih dobija iskljucivo u snu, neko opet oseti da se priblizava napad, neko ne oseca kad ce ga pogoditi.

Zato izbegavaj sve sadrzaje na TV-u ili kompu koje imaju te nadrazajne efekte bljeskova i smenjivanja jacine svetlosti. Mada mislim da je to kod tebe u regresiji.
Mlada si, cesto se desava da se napadi epilepsije povuku kad osoba izadje iz puberteta.
Mada se epi moze dobiti i u kasnijem dobu, sa trideset, cetrdeset godina. Pravila nema.
I naravno da mozes da studiras medicinu, koliko ja znam. Cak sta vise, da sam na tvom mestu ja bih se bas posvetila izucavanju tj. specijalizaciji upravo epilepsije.
Cvike za sunce i bice sve OK.

Наравно да можеш да студираш медицину. :)

Не постоји болест која може да оспори право човеку да студира шта жели.

Nije tacno. Vojnu akademiju ne moze da upise svako, takodje i milicijsku.
Tesko da bi slep covek mogao da studira stomatologiju...
A sto se tice teme, mislim da nema problema sto se tice uslova, da upises medicinu

Само уписуј и бори се. :)

Mozes bez problema, ali ne znam koliko bi to bilo odgovorno od tebe... Sta ako pacijentu bude potrebna hitna pomoc a ti dobijes napad? Doktor bi trebao da moze da reaguje u svakom trenutku :S
Verovatno cu sada dobiti mnogo ljutitih odgovora, ali tako je kako je..

Mozes bez problema, ali ne znam koliko bi to bilo odgovorno od tebe... Sta ako pacijentu bude potrebna hitna pomoc a ti dobijes napad? Doktor bi trebao da moze da reaguje u svakom trenutku :S
Verovatno cu sada dobiti mnogo ljutitih odgovora, ali tako je kako je..

Нема разлога да добијеш љутите одговоре, јер је ово велика истина што си написао.. Нешто тако не треба бити допустиво, јер људски живот нема цену, а епилепсија је непредвидива болест..

Back