Jeste, slažem se da je najbolje da se izbor svede na osnovu uvida u materiju i ličnim afinitetima. Pošto ja spadam u one koji su studirali po starom programu, meni je kao i većini koji su u to vreme upisali bilo društvene bilo prirodne nauke sociologija bila obavezna, pa htela, ne htela, morala i time da se bavim, smatram taj predmet meni kao studentu istorije totalno beskorisnim, bar kada se radi o gradivu koje je planom i programom bilo predvidjeno za nas u okviru predmeta Opšta sociologija sa sociologijom istorije. Sećam se da se ispit sastojao od nekih 150 pitanja, od toga su nekih 50 bila vezana za istoriju razvoja sociologije, od toga šta je sociologija do biografija sociologa, što meni ništa ne znači, onda 50 pitanja, neke razne sociološke teorije,što zastarele, što aktuelne, koje se iskreno nisam ni trudila da razumem, 30 i kusur pitanja se uopšte ne sećam za šta su bila vezana, a 15 pitanja su samo vezana bila za istorijsku sociologiju, što jedino možda ima neku primenu u razumevanju istorijskih procesa. Tako da ja baš o sociologiji nemam neko lepo mišljenje - previše mi je suvoparna, i deluje mi kao čisto frljanje izrazima da se kaže nešto što se može reći prostim rečima kao zaključak iz sličnih istorijskih događaja koji dovode do istih posledica.