Pokusavam da shvatim sta pokrece ovaj narod, a sta mu je prihvatljivo .....ubistvo dece koje je posledica javnog mnjenja i javne atmosfere im je neprihvatljivo , a kad imaju prilike da menjaju tu javnu atmosferu i imaju jos i povod korupcija kioja je predsednicki i drzavno zasticena, onda im je bljak....ne treba nam to....
Meni je to povezano , na nacin koji objasnih, ali mi je nedosledno opet na nacin koji objasnih...znaci svi ti ljudi su se podigli zbog atmosfere odbacenosti koju mladi i deca imaju od strane roditelja i drustva, a kad samo malo stariji deciji pojedinci hoce nesto da urade po tome, po mom misljenju dosledni sa signalom koji su dobili u tolikom broju ljudi na ulici protiv te zapustenosti prema deci i perspektivi, onda ih bacamo u smece sa raznim argumentima, od toga da je bunjenje zabranjeno , sto nije, do toga da moramo da idemo na posao i da kuvamo rucak pa nam smetaju sto pokusavaju da ukazu i ociste drustvo od korupcije koja je toliko duboko da ja vise i ne znam malu decu od 4 godine koja ne funkcionisu po nacinu ucene..
Primer, sprema se majka da sidje na sledecoj stanici i dete se pravi da spava a dremalo je malo iako je podne..
Majka zna svoje dete i kaze, ajde budi se kupicu ti lizalicu, spremi se izlazimo na sledecoj, dete ima 4 godine, mozda 5, ne znam da procenim tacno.
Dete odjednom budno , ide polako drzeci se za majku ka prednjim bus vratima.
Dete pita kad ces da mi kupis, lizalicu , majka kaze, sad idemo kod cika zube , on ce da ti da lizalizu , kad ti pogleda zubice..
Dete pocinje da izbegava, i pita a jel moze sladoled umesto lizalice i da ne idemo kod cika zube...
Majka kaze, ako ti kupim sladoled onda idemo kod cika boce , znas kao prosli put sto smo isli ...
Dete kaze....mama jel moze da mi ne kupis nista...
Taj duh tog deteta je izgubljen u ovom narodu...
A duh majki i oceva je ono sto dominira i razara i ono malo tkiva nas sto jos nismo razvaljeni od pozadi...