Studentsko glasanje o (ne)nastavljanju protesta

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I da li će sada Vučić da odobri platu za profesore ?
Pa nece, nema plate kada se ne radi, nebitno koji je uzrok. Ako ih studenti sprecavaju da rade, nemaju srece u zivotu jednostavno.

Da li bi ti dao platu cobanu ako mu se ovce razbeze po planini?
Na pravnom fakultetu, u Novom Sadu, je bilo glasanje o nastavljanju školske godine ili nastavku protesta (i gubljenju ove školske godine)
Jesu li vam poznati rezultati glasanja ?
Link i dokaz?

"S obzirom na to da je uprava fakulteta kao relevantnu uzela anketu sa pitanjem da li smo za plan nadoknade nastave koja bi se održala u onlajn formatu, rezultati su sledeći: 977 glasova ZA, 1245 glasova PROTIV", navode studenti u blokadi Pravnog u Novom Sadu.

Blokadersko saopstenje... nista, i da je tako - 947 je vise nego dovoljno da fakultet nastavi sa radom, ostali mogu da ga napuste, sta su oni tu?

daklem studenti su izglasali nastavak protesta,..
Pogledajte prilog 1720402
I da li će sada Vučić da odobri platu za profesore ?

Rezultat je bio 1245 protiv nastave prema 977 za nastavu. Oko hiljadu nije ni glasalo. Kako onda većina? Postoji mogućnost da se zadovolje obe strane. Neka se oni koji su protiv nastave ispišu sa fakulteta i neće više nikad imati nikakvu nastavu, ni online, ni u učionici, ni praktičnu nastavu.

Rezultat je bio 1245 protiv nastave prema 977 za nastavu. Oko hiljadu nije ni glasalo. Kako onda većina? Postoji mogućnost da se zadovolje obe strane. Neka se oni koji su protiv nastave ispišu sa fakulteta i neće više nikad imati nikakvu nastavu, ni online, ni u učionici, ni praktičnu nastavu.
Mislim da je pitanje glasilo - da li ste za početak on-line nastave,.. pa su i uzdržani protiv - tako mislim,.. a podaci su prepisani iz lista "Danas".

Blokadersko saopstenje... nista, i da je tako - 947 je vise nego dovoljno da fakultet nastavi sa radom, ostali mogu da ga napuste, sta su oni tu?
Ee, ti si rođen za opoziciju - šta ćeš tamo da botuješ ?
naravno da je dovoljno, alii,.. ti koji bi da prate on-line nastavu, mogu da uče i iz skripti ili iz udžbenika - slažeš se ?

msm da bi profesori hteli da dobijaju plate, pa su to sada igre bez granica sa vlašću.

Mogu ali poenta je da se polaze ispit, inace bi i obicni gradjani ucili na svoju ruku i postali pravnici.

Predavanja kao takva nikad i nisu bila od koristi.
isključiv si,.. predavanja jesu od koristi i on-line nastava je bolja od udžbenika. (ja te malo palim - sa iz krajnosti u krajnost).
prosto: i na predavanjima i na on-line nastavi, možeš da pitaš šta ti nije jasno., a to puno znači ako te gradivo zanima i želiš da učiš sa razumevanjem,.. ako ne učiš napamet - ako ne bubaš.

a za čega ti to ovde ?
Pokusavam da shvatim sta pokrece ovaj narod, a sta mu je prihvatljivo .....ubistvo dece koje je posledica javnog mnjenja i javne atmosfere im je neprihvatljivo , a kad imaju prilike da menjaju tu javnu atmosferu i imaju jos i povod korupcija kioja je predsednicki i drzavno zasticena, onda im je bljak....ne treba nam to....

Meni je to povezano , na nacin koji objasnih, ali mi je nedosledno opet na nacin koji objasnih...znaci svi ti ljudi su se podigli zbog atmosfere odbacenosti koju mladi i deca imaju od strane roditelja i drustva, a kad samo malo stariji deciji pojedinci hoce nesto da urade po tome, po mom misljenju dosledni sa signalom koji su dobili u tolikom broju ljudi na ulici protiv te zapustenosti prema deci i perspektivi, onda ih bacamo u smece sa raznim argumentima, od toga da je bunjenje zabranjeno , sto nije, do toga da moramo da idemo na posao i da kuvamo rucak pa nam smetaju sto pokusavaju da ukazu i ociste drustvo od korupcije koja je toliko duboko da ja vise i ne znam malu decu od 4 godine koja ne funkcionisu po nacinu ucene..

Primer, sprema se majka da sidje na sledecoj stanici i dete se pravi da spava a dremalo je malo iako je podne..
Majka zna svoje dete i kaze, ajde budi se kupicu ti lizalicu, spremi se izlazimo na sledecoj, dete ima 4 godine, mozda 5, ne znam da procenim tacno.
Dete odjednom budno , ide polako drzeci se za majku ka prednjim bus vratima.
Dete pita kad ces da mi kupis, lizalicu , majka kaze, sad idemo kod cika zube , on ce da ti da lizalizu , kad ti pogleda zubice..
Dete pocinje da izbegava, i pita a jel moze sladoled umesto lizalice i da ne idemo kod cika zube...
Majka kaze, ako ti kupim sladoled onda idemo kod cika boce , znas kao prosli put sto smo isli ...
Dete kaze....mama jel moze da mi ne kupis nista...

Taj duh tog deteta je izgubljen u ovom narodu...
A duh majki i oceva je ono sto dominira i razara i ono malo tkiva nas sto jos nismo razvaljeni od pozadi...

Moja stara prijateljica je u REM-u.
Bila je ogorčen protivnik radikala ( U LDP-u je - kod Čede) mrzela je Vučića više nego ja,..
Ali koliko vidim, Pink i dalje dobija sve što traži.
Znači - ne vredi ni ako su REM-ovci iz opozicije.
--------------------------------------------
broj studenata koji je glasao 2.222 od ukupno 3.316. Za uspostavljanje onlajn nastave je glasalo 977, dok je protiv glasalo 1.245 studenata, a nisu se izjasnila 1.094 studenta.
"Dakle, ukupno 2.239 studenata, odnosno 71 odsto od ukupnog broja zvanično upisanih studenata je što aktivnim izjašnjavanjem, što pasivnim uzdržavanjem od izjašnjavanja na navedeno pitanje, podržalo dalji tok blokada i odbilo nadoknadu nastave po predviđenom planu“, dodaju studenti.
Inače na glasanju zagovornici protesta su izveli mali performans ( bar ja imam takvu dojavu :) )... i time pokazali koliko su mudri i koliko poznaju naš mentalitet ;) .
Реално је резултат прилично подељен, што ће рећи да студенти тог факултета нису баш јединствени. :think:
Код ћерке на факултету су организовали гласање о наставку блокаде, али баш оно као прави референдум. Трајало је цео дан, од осам ујутру до осам увече, била је комисија са списком свих студената, гласало се са индексом и личном картом, на листићу се заокриживала опција ”за” или ”против” наставка блокаде, и убацивао се у кутију. Увече су пребројали гласове. Од укупно око 2000 студената, на гласање је изашло њих око 900, а 850 је било за наставак блокаде.

Back