Carmen 01
Početnik
- Poruka
- 39
Vec godinu dana razmisljam da upisem pravni fakultet u Novom Sadu. Iz Beograda sam ali bih otisla u drugi grad. Imam nekoliko razloga za i protiv odlazenja. Otisla bih u dom u Novom Sadu zato sto zelim da pocnem zivot ispocetka, zelim da odem negde gde me niko ne zna. Ako bih otisla tamo mislim da bih se osamostalila i da bih naucila da zivim bez roditelja (misli se na to da ne zavisim od mame i tate do kraja zivota). Problem je u tome sto ne znam kolike su sanse da upadnem u dom i kakvi su domovi u Novom Sadu. Koliko sam videla na sajtu gleda se prosek ucenika i primanja roditelja. Prosek mi je odlican kao i primanja roditelja, plasim se da me zbog toga nece primiti u dom. Takodje plasim se da cu tamo naci prijatelje ali cu kasnije morati da se vratim u Bg. gde ne znam nikoga. Prakticno cu ostati bez prijatelja. I jos jedan od razloga zasto bih otisla jeste psihicko zlostavljanje roditelja. Trpela sam i slusala sam to 18 godina i stvarno ne mogu vise. Ako bi neko mogao da mi kaze kakvi su domovi u Novom Sadu i kolike su sanse da upadnem tamo bila bih mu veoma zahvalna. I koliko mi je uopste pametno da odlazim iz Beograda?