Studentima ukidaju jedan ispitni rok, od 2014/2015 četiri ispitna roka

• Začetnik teme Začetnik teme Vlado
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav! Prvo da se izvinim moderatorima, ako tema nije prikladna za ovaj deo foruma, ali posto je rec o omladinskim i studentskim karticama, odlucio sam da je postavim u deo foruma o fakultetima. Ovako, muci me jedna nedoumica; ne znam koliko ste upoznati sa European Youth Card i International Student Identity Card karticama, ali nepohodan mi je vas savet. Naime, obe kartice mi deluju veoma slicno u pogledu popusta koji se na njih mogu dobiti, kao i u pogledu bankarskih pogodnosti poput besplatnog odrzavanja racuna i koriscenja platne kartice, tako da ne znam za koju da se odlucim, pa vas molim za savet. Takodje, video sam na zvanicnom sajtu gde se govori o ovim karticama i EYCA/ISIC cip karticu, koja se moze koristiti za svrhe ishrane u menzama, kao i smestaja u studentskim domovima. Moje pitanje je da li mi je pravljenje te kartice obavezno, ukoliko zelim da se hranim u menzi i boravim u studentskom domu, posto planiram da konkurisem? Hvala unapred!

Obavezno je pravljenje kartice i za menzu i za dom. Za menzu, jer ti sa nje skidaju obroke (koje na istu i uplacujes), a za dom zbog placanja stanarine, i ostalih dazbina. Ako si brucos placas taksu od 1500 dinara (cini mi se) pri konkurisanju za dom. Ako ne konkurises za dom, nebitno koja si godina fakulteta, a studiras u Beogradu mozes je, uz placanje takse izvaditi u Svetozara Markovica 56 - zgrada Studentskog centra. Neki fakulteti zahtevaju vadjenje kartice radi evidencije prisustva na predavanjima - Pravni, medicinski, i cini mi se ekonomski fakultet, tako da, ako si na nekom od pomenutih, mozes izvaditi karticu i na fakultetu.

EYCA I ISIC su objedinjene u jednu cip karticu.

Poslednja izmena:
Kosta ili 1500-2000. Ne znam najtacnije. Od dokumentacije treba ti uverenje da si redovan student sa faxa, index i licna, mislim. Vaze u sustini 2 godine, ali je obnavljas na kraju svake kalendarske (200-300 kinti). Posle dve godine, nakon sto istekne vazenje, samo odes i trazis da ti produze (nekih 500-700 din cini mi se).

Sad, malo offtopic, ali ce ti mozda koristiti, ako nisi prethodno vec saznao:
Obroci u menzi su ti
-33 dorucak,
-55 rucak,
-46 vecera.

Mesecna stanarina za dom, u zavisnosti od broja kreveta i kategorije doma od 800 (cetvorokrevetna u Loli) -1700 (dvokrevetna u Studenjaku).

Back